Alle functies van
PC Check & Tuning 2017

Het overzichtsscherm -
uw systeem in een oogopslag

Het overzichtsscherm

In het overzichtsscherm vindt u alle belangrijke informatie over de huidige stand van uw systeem.

Direct bij de start van uw programma wordt de PC Check gestart. Zo ziet u direct hoeveel problemen en optimalisaties er geïdentificeerd zijn in de drie onderdelen "Computer opruimen", "Computer sneller maken" en "Computer beveiligen".

Met een klik gaat u dan naar het gedeelte waar u ofwel automatisch alle problemen kunt laten verhelpen of deze individueel kunt bewerken.

Temperatuur computer

Toepassingen die veel rekenkracht vergen of te veel onnodig opgestarte processen kunnen er voor zorgen dat uw systeem overhit raakt en schade oploopt.

Met de temperatuurindicator houdt u deze waarde in de gaten.

Belasting processor

Hier ziet u de huidige belasting van de hoofdprocessor (CPU).

Hoe kleiner de belasting, hoe meer kracht er beschikbaar is en uw programma's draaien merkbaar sneller.

Quick-tip

De nieuwste info in een overzicht. De Quick-tip bevat handige informatie over de toestand van uw computer en tips voor de omgang met Windows of MAGIX-software.

High-speedmodus
High-speedmodus

Direct meer prestatie voor toepassingen die veel rekenkracht vergen en voor games: ga met een klik naar de high-speed-modus, om overbodige diensten te deactiveren.

Live-assistent voor systeembewaking

De systeembescherming bewaakt op de achtergrond permanent de prestatie en stabiliteit van uw computer en informeert u via een pop-up zo direct over problemen of actualiseringen.

Computer opruimen

Register opruimen
Register opruimen

Bij de de-installatie van software worden entry's in de registratie-databank van Windows (Registry) vaak niet volledig gewist wat de prestatie en stabiliteit van uw systeem kan beïnvloeden.

Het programma registry cleaner schoont de databank op en maakt zo uw systeem sneller.

Grote bestanden vinden

Het programma Multimedia-gegevensmanager toont u welke bestanden op uw harde schijf het meeste geheugen in beslag nemen.

Deze kunt u dan op mediatype filteren en doelgericht naar externe opslagmedia kopiëren of wissen om meer geheugen vrij te maken.

Overbodige bestanden verwijderen

Tal van programma's maken tijdelijke bestanden op uw computer aan die onnodige schijfruimte verbruiken en vaak niet opnieuw worden gebruikt.

Het programma herkent deze bestanden en stelt voor welke u onbezorgd kunt wissen.

Energie besparen

Afhankelijk van de toepassing en werkwijze kunt u tussen verschillende energieprofielen schakelen en het stroomverbruik van uw computer met 15 procent doen afnemen.

Op laptops en netbooks wordt de acculooptijd daardoor duidelijk verlengd.

Prullenbak veilig leegmaken

Bestanden naar de prullenbak verplaatsen is nog niet voldoende om deze duurzaam te verwijderen.

PC Check & Tuning verwijdert desgewenst gewiste gegevens compleet en deze zijn niet meer te herstellen. Zo kunt u bijvoorbeeld oude harde schijven verkopen.

Computer versnellen

Internetgebruik optimaliseren
Internetgebruik optimaliseren

PC Check & Tuning analyseert uw systeem en verbetert alle relevante instellingen voor Microsoft Edge, Google Chroom of Firefox met één klik.

Daarnaast kunt u de netwerkinstellingen optimaliseren.

Autostart opruimen

PC Check & Tuning optimaliseer uw autostart om uw computer weer even snel te laten opstarten als op de dag van aankoop.

Daarbij worden onnodige toepassingen en diensten die automatisch met Windows starten indien gewenst gedeactiveerd.

Stations defragmenteren

Verhoog de toegangssnelheid van uw harde schijf door met behulp van de defragmentatie bestanden die in fragmenten opgeslagen zijn volledig automatisch weer samen te voegen.

Windows-instellingen optimaliseren

PC Check & Tuning biedt snelle toegang tot verborgen Windows-instellingen.

Pas met een paar keer klikken de startinstellingen, de taakbalk, het uiterlijk en nog veel meer aan.

Windowsdiensten aanpassen

Windows start standaard vele achtergrondprogramma's die echter niet elke gebruiker nodig heeft.

Deze services kunt u automatisch deactiveren of op uw behoeften afstemmen.

Computer beveiligen

Stuurprogramma's actualiseren
Stuurprogramma's actualiseren

Zodat de communicatie tussen uw besturingssysteem en alle aangesloten apparaten altijd moeiteloos functioneert, houdt PC Check & Tuning alle stuurprogramma's voor uw systeem automatisch op de nieuwste stand.

Programma's actualiseren

Verouderde programma's op uw computer zorgen voor een aanzienlijk verhoogd veiligheidsrisico. PC Check & Tuning controleert de actualiteit van uw software en laat zien of er updates of nieuwe versies beschikbaar zijn.

Internetsporen wissen

Geniet van meer privacy bij het surfen. Met deze functie kunt u eenvoudig tijdelijke internetbestanden, cookies en de browsergeschiedenis verwijderen en zo uw gebruikersgedrag voor anderen verborgen houden.

Gewiste bestanden redden

Hebt u per ongeluk belangrijke bestanden gewist en sindsdien niet veel nieuwe bestanden opgeslagen, dan kunt u uw gegevens heel eenvoudig herstellen.

Systeem terugzetten

Als regelmatige back-up en voordat u veranderingen in Windows doorvoert, kunt u een systeemherstelpunt instellen, waarmee een kopie van de toestand op dat moment wordt gemaakt.

De-installatieassistent
De-installatieassistent

De assistent geeft een lijst weer van alle geïnstalleerde programma's en herkent bijvoorbeeld belangrijke programma's of dubbele installaties. Zo kunt u zonder risico onnodige toepassingen de-installeren en schijfruimte vrijgeven.