ATTENTION! Javascript is currently disabled. You will need to enable Javascript in order to use the navigation.

Green screen met MAGIX

Met "Green screen" wordt een proces aangeduid dat gebruikt wordt in de digitale videobeweking.

Zoals de naam al aangeeft gaat het hier om een groen kleurvlak, dat achter een te filmen persoon wordt opgehangen. Met videobewerkingssoftware als MAGIX Video deluxe kan men dan de gefilmde groene achtergrond door een willekeurig ander beeld vervangen. Een bekend voorbeeld van deze techniek zijn de journaals op TV. Achter de spreker bevindt zich een gekleurd vlak, dat met de computer wordt vervangen door een beeld dat bij het bericht hoort.

Van Green screen naar een zelfgekozen achtergrond: Keying

Green screen

Het proces waarbij men het Green screen vervangt door een achtergrond naar keuze, wordt 'Keying' genoemd. De te verwijderen groene achtergrond wordt vervangen door een 'Alfakanaal-masker' d.w.z. door transparantie. Als achtergrond kunnen nu foto- of videobestanden (ook HD Video) worden ingevoegd. Het doel is een zo precies mogelijke Keying te krijgen. Een Green screen moet daarnaast goed uitgelicht zijn om een betere Keying te bereiken. Schaduw werkt negatief op het resultaat en moet te alleen tijde vermeden worden. Daarom moet de op te nemen persoon ook enige passen voor het Green screen staan om geen zichtbare schaduw te veroorzaken. Als digitaal middel om de lichtverhoudingen aan te passen is er de witbalans

Tot slot kan dan de door de verwijderde kleur ontstane transparantie door een achtergrond naar keuze worden vervangen. Dit gebeurt door het foto- of videobestand achter de originele video te plaatsen. Door het transparante gedeelte ziet men dan het achterliggende beeld. Omdat dit proces niet beperkt hoeft te blijven tot de achtergrond, biedt Green screen velerlei mogelijkheden voor digitale compositie en videobewerking.

MAGIX Video deluxe 2015
Bespaar
37 €
i.p.v. 69,99 €
32,99 €
Prijzen incl. BTW.
2,99 € verzendkosten

MAGIX Academy

Alle cursussen & data, voor beginners en gevorderden.

Meer informatie

Exclusieve voordelen

MAGIX-software direct bij de producent kopen.

Meer informatie

Dit zegt de pers

Meer dan 1000 onderscheidingen wereldwijd.

Meer testresultaten

Gratis testversie

Het programma nu 30 dagen gratis testen.

Nu downloaden