Uw laatst bekeken producten

Nog geen producten bekeken
Multimediasoftware direct van de fabrikant
Uitzonderlijke kwaliteit - Made in Germany

Green screen met MAGIX

Met "Green screen" wordt een proces aangeduid dat gebruikt wordt in de digitale videobeweking.

Zoals de naam al aangeeft gaat het hier om een groen kleurvlak, dat achter een te filmen persoon wordt opgehangen. Met videobewerkingssoftware als MAGIX Video deluxe kan men dan de gefilmde groene achtergrond door een willekeurig ander beeld vervangen. Een bekend voorbeeld van deze techniek zijn de journaals op TV. Achter de spreker bevindt zich een gekleurd vlak, dat met de computer wordt vervangen door een beeld dat bij het bericht hoort.

Het proces waarbij men het Green screen vervangt door een achtergrond naar keuze, wordt 'Keying' genoemd. De te verwijderen groene achtergrond wordt vervangen door een 'Alfakanaal-masker' d.w.z. door transparantie. Als achtergrond kunnen nu foto- of videobestanden (ook HD Video) worden ingevoegd. Het doel is een zo precies mogelijke Keying te krijgen. Een Green screen moet daarnaast goed uitgelicht zijn om een betere Keying te bereiken. Schaduw werkt negatief op het resultaat en moet te alleen tijde vermeden worden. Daarom moet de op te nemen persoon ook enige passen voor het Green screen staan om geen zichtbare schaduw te veroorzaken. Als digitaal middel om de lichtverhoudingen aan te passen is er de witbalans.

Video deluxe Plus Screen

Van Green screen naar een zelfgekozen achtergrond: Keying

Tot slot kan dan de door de verwijderde kleur ontstane transparantie door een achtergrond naar keuze worden vervangen. Dit gebeurt door het foto- of videobestand achter de originele video te plaatsen. Door het transparante gedeelte ziet men dan het achterliggende beeld. Omdat dit proces niet beperkt hoeft te blijven tot de achtergrond, biedt Green screen velerlei mogelijkheden voor digitale compositie en videobewerking.

Bespaar 209 €
MAGIX Video deluxe Plus
i.p.v. 278,99 € 69,99

MAGIX Video deluxe Plus

MAGIX Video deluxe verrast met een unieke combinatie van krachtige gereedschappen en intuïtieve bediening. Realiseer op eenvoudige wijze fantastische filmprojecten.

Direct voordeel meepakken
  • Software direct laden en beginnen
  • Software te allen tijde opnieuw downloaden
NU INCLUSIEF UPDATESERVICE
  • 1 jaar alle nieuwe functies gratis
  • Altijd de nieuwste versie
  • Programma onbeperkte tijd te gebruiken

* Met de updateservice 1 jaar lang gratis alle nieuwe features en updates ontvangen en die vanaf de installatie onbeperkt gebruiken. Als het programma na een jaar opnieuw wordt geïnstalleerd blijft de basisversie behouden. Na het verstrijken van het eerste jaar kan de updateservice voor een voordeelprijs worden verlengd.