MAGIX Video Pro X6

Nieuwe versie als native 64-bit-applicatie met een geoptimaliseerde setup

13.02.2014

Beter is de ontwikkeling van de Video Pro X-serie van MAGIX niet te beschrijven. Met Video Pro X6 presenteert MAGIX de met afstand grootste evolutie sinds het ontstaan van de serie. De gehele codering is van 32-bit naar 64-bit omgezet om de hoge eisen aan geheugengebruik en performance in de professionele productie recht aan te doen. Hierdoor is Video Pro X6 voor het eerst als native 64-bit-applicatie beschikbaar.

Maar dat is nog niet alles. Alle toepassingsgebieden van het programma zijn verder geoptimaliseerd en op een professionele productie-workflow toegesneden. Een hoogtepunt van de uitgebreide vernieuwingen is de geavanceerde 4K-support.  Video Pro X6 ondersteunt talrijke nieuwe cameramodellen en formaten. Van Ultra HD-consumentencamera's zoals de Samsung Galaxy Note 3 of de GoPro HERO3+ via professionele budgetcamera's zoals de Canon EOS met Magic Lantern Firmware of Black Magix tot en met de high-end-apparaten zoals de Canon EOS-1D C of de Sony F-serie. Daarmee biedt MAGIX Video Pro X6 de op het moment uitgebreidste 4K-support in zijn prijsklasse.

De intelligente editing-technologie "Nested Sequences" is nu ook in Video Pro X6 beschikbaar.  Hiermee worden van sequenties objecten gemaakt, waardoor ze ook in andere video's gebruikt kunnen worden. Deze techniek is in het bijzonder geschikt voor complexe projecten.  Veranderingen aan de sequentie in het filmobject worden direct overgenomen, onafhankelijk hoe vaak en op welke plekken het filmobject zich nog meer bevindt.

Zeer opvallend zijn de vier nieuwe meetinstrumenten. Wat al lang op de wishlist van gebruikers stond, en voor precieze controle echte must-have's zijn: vectorscoop, waveform-monitor, histogram en RGP Parade. Met deze standaardinstrumenten is nu ook in MAGIX Video Pro X6 een beperking van de dynamiek, een verzadiging van de gepaste gedeelten alsook licht- en kleurcorrectie mogelijk: dankzij GPU-optimalisatie allemaal in realtime, tot 4K-resolutie.

In het kader van de vergaande optimalisaties is de effecten-sectie in Video Pro X6 compleet bewerkt en zijn alle belangrijke video-effecten voor GPU geoptimaliseerd. Dankzij het nieuwe HDR-effect zijn er nu dynamiekaanpassingen mogelijk die voor een echte HDR-foto-look zorgen - dankzij de GPU-berekening zelfs in realtime en full motion. In het audiogedeelte zijn nieuwe wind- en gerommelfilters alsook de nieuwe MAGIX Mastering Suite 4 met verhoogde gebruiksvriendelijkheid beschikbaar.

Talrijke kleine aanpassingen zorgen voor een effectievere workflow. Zo zijn er bv. verbeterde hendels om de grootte van de afbeeldingen en posities aan te passen en is er een nieuwe ease in/ease out-functie per keyframe, een qualifier voor gecontrolleerde positionering en nog veel meer.

Als externe plug-ins, natuurlijk in 64-bit-versie, biedt MAGIX de zeer efficiënte beeldstabilisator Mercalli V2 von proDAD en het uitgebreide effectenpakket Magic Bullet Quick Looks 1.4 van Red Giant als volledige versies.

MAGIX Video Pro X6 is per direct voor €399,99 online en in de vakhandel verkrijgbaar.

Benjamin Kraatz,
Senior Marketing Manager bij MAGIX:

"Ambitieuze tot professionele gebruikers die een montageprogramma zoeken kunnen binnenkort eigenlijk niet meer om MAGIX Video Pro X6 heen. De prijs-kwaliteitverhouding is bij de nieuwe versie onverslaanbaar en niet te vergelijken met de concurrentie. De flexibiliteit van de open tijdlijn met pro-formaatondersteuning van XDCAM via AVC-Intra tot DVCPRO en ProRes, om er maar een paar te noemen, maken Video Pro X bovendien voor studio's en televisiezenders tot een snel alternatief in het productieproces. "

Julien Nissenbaum,
Executive Producer bij REDSEVEN ENTERTAINMENT:

"Voor mij persoonlijk is Video Pro X ideaal om web-tv-bijdragen snel te bewerken en klaar te maken voor de uitzending. Zelfs onderweg!"