Photo & Graphic Designer

Vihje: Photo & Graphic Designer on Photo & Graphic Designer 11:n seuraaja. Muutamat videot näyttävät vielä edeltäjäversion ohjelmaikkunan, mutta näytetyt toiminnot ovat kuitenkin muuttumattomat.

Ensimmäiset vaiheet

Johdanto

Opastusvideolla annamme yleiskuvan tärkeimmistä perustoiminnoista. Lataamme valokuvia, optimoimme ja sijoittelemme ne sivulle, lisäämme otsikon ja printtaamme kaiken sopivasti.

Mallipohjat

Mallipohjien avulla pääset nopeasti maaliin. Näytämme, mistä ne löytyvät ja mitä niillä voidaan tehdä.

Magic Resize

Uuden Magic Resize -työkalun avulla voit muuttaa sosiaalisen median postauksen muotoa muutamalla napsautuksella. Kuvan rajaukset mukautetaan automaattisesti ja teksti ja grafiikkaelementit skaalataan oikein.

Valokuvien muokkaus

Optimoi valokuvia

Kaikki kirkkaudesta, kontrastista, varjojen ja kirkkauden suhteesta, kylläisyydestä, sävytyksestä & kumppaneista. Näytämme, kuinka yksittäisiä valokuvia ja kokonaisia kuvasarjoja optimoidaan peräkkäin.

Valokuvien retusointi

Kuinka pienet virheet poistetaan huomaamattomasti valokuvasta? Tässä videossa selitämme kaksi mahdollisuutta: retusointityökalu ja Magic Erase.

Kuva-alueiden muokkaus

Usein tiettyjä kohtia kuvasta halutaan muuttaa. Silloin muita alueita on suojeltava. Tässä videossa näytämme erilaisia menetelmiä valokuvien tehokkaaseen maskeeraukseen.

Luovia tehosteita

Live-tehostetyökaluissa löytyy useita mahdollisuuksia valokuviesi parantelemiseen taiteellisin tehostein. Näytämme kolme esimerkkiä: Orton, Lomo ja taidesuodatin.

Reunahäivytys

Reunahäivytykset saavat aikaan dynaamisia tehostekulkuja. Näin reuna-alueille voidaan kohdistaa toinen tehosteasetus kuin kuvan keskikohdalle. Näytämme, kuinka tällaisia reunahäivytyksiä laaditaan.

Graafinen suunnittelu

Sivumuotoilu

Näytämme, kuinka yksinkertaisia grafiikoita käytetään sivusarakkeisiin, värejä kohdistetaan ja tekstejä suunnitellaan.

Värit ja värijärjestelmät

Opi käyttämään ohjelman värejä – alkaen väripalkista ja värieditorista aina sävytyksiin, varjostuksiin ja värien yhdistämisiin asti.

Tehosteet grafiikoille

Grafiikkoja sekä kirjaimia voidaan parannella tehostein. Näytämme tekstin täytteet, varjostukset ja reunukset.

Linjat & muodot

Linjat ja muodot muodostavat jokaisen Xara Photo & Graphic Designerin perustan. Tässä videossa ne esitellään.

Smart Shapes

Luo kaavioita, aikajanoja tai muotoja Smart Shapes -muotojen avulla: valitse vain sopiva ja muokkaa sitä haluamallasi tavalla.