Xara Designer Pro X:
Spela upp instruktionsvideor

Bläddra i de senaste MAGIX Xara Page & Layout Designer-instruktionsvideorna, projekt och mer. Från nybörjare till avancerade användare så ger dessa instruktionsfilmer viktiga grunder, nya funktioner samt tips och tekniker.

OBS: MAGIX Page & Layout Designer 11 är en efterföljande version till MAGIX Page & Layout Designer 10. En del videofilmer visar fortfarande den tidigare versionens programgränssnitt och de funktioner som visas är dock oförändrade.

Vill du köpa XARA-produkter? Klicka här för att komma till produktsidan.

Komma igång

Introduktion

Få en överblick över programmets funktioner. Bekanta dig med menyn och symbolraden, kolla in gallerierna och se vilka olika möjligheter som står till buds med verktygen och lagerfunktionerna.

Skapa dokument från mallar, anpassa objekt eller texter utifrån hjälplinjer och exportera dokumenten i önskat format.

Grundläggande funktioner

Förbättra foton

Förbättra bilder som har dålig bildkvalitet. Anpassa ljusstyrka, kontrast och mättnad och ge bilderna mer lyster och styrka.

Fotoretuschering

Med retuscheringsverktyget kan du ta bort störande inslag i bilden. Med hjälp av individuellt inställbara verktygsspetsar kan du lätt ta bort oönskade partier i bilden.

Markera (Magic Erase)

För att markera enskilda objekt i bilden använder du helt enkelt markeringsverktyget Markera det område du vill behålla och använd radergummit för att ta bort bakgrunden. Klickar du på "Ta bort bakgrund" så blir det valda objektet automatiskt kvar och kan användas.

Göra objekt fristående (färgval)

Om det förekommer stora enfärgade ytor kan du markera och ta bort färgområdet med ett enda klick. Markera färgområdet, anpassa tolerans och förlopp – klart.

Göra objekt fristående (formverktyg)

Den här videon visar hur du gör en mycket noggrann markering för hand. Separera objekt från bakgrunden för att till exempel placera dem i en annan bild.

Skapa grafik utifrån ett foto

Utgå från ett foto och använd formverktygen och andra praktiska funktioner för att snabbt och enkelt skapa din egen grafik.

Skapa grafik utifrån en teckning

Den här videon hur du med några få steg kan göra om din teckning till digital grafik.

Penslar

För penselverktyget kan du välja många olika typer av penselspetsar i linjemenyn. På så vis kan du rita egna kreativa linjer som ger bilderna ett alldeles eget uttryck.

Smart Shapes

Skapa diagram, tidslinjer eller former med Smart Shapes: välj dem bara och anpassa dem som du vill.

Textbehandling

I den här videon hittar du enkla hjälpredor för att skapa textdokument. Vi visar hur du skapar en textyta, infogar blindtext i kolumner och anpassar text så att den följer en bilds kontur.

Webbdesign

Skapa din egen personliga webbsida. Designa layouten helt efter dina önskemål. Du bestämmer helt själv över navigering, upplägg och länkar.

Magic Resize

Med det nya Magic Resize Tool kan formatet för sociala medieinlägg ändras med bara några klick. Bildsektionerna justeras automatiskt och text- eller grafikelementen skalas rätt.