nach oben

Alla produkter från MAGIX utformas så användarvänligt som möjligt. Skulle du ändå ha frågor om programmet så hittar du här dels svar på frågor och dels möjligheter att komma i kontakt med MAGIX tekniska support.

MAGIX Login

Du behöver en aktiverad MAGIX login för att komma åt olika områden, som åtkomsten till personliga serviceplats, programregistrering, åtkomst till nedladdningsversionen eller aktuella patchar.

Att registrera sig är gratis och din inloggning består av din e-postadress och det lösenord du själv bestämmer. Dessa uppgifter anger du när registrerar ett användarkonto via MAGIX Service Center.

Det är färdigt på bara några klick. Lika bra att registrera sig genast.

Aktivering av programmet

För att aktivera ditt program behöver du bara serienumret och om du vill den e-postadress som du använder till din MAGIX-inloggning. Tänk på att det fr.o.m. 2014 behövs en internetuppkoppling för att aktivera alla program från MAGIX.

Så fungerar aktiveringen:

1. Efter att du har startat det installerade programmet får du en begäran att uppge serienumret.
  2. Skriv in serienumret utan bindestreck i det tomma fältet.
  3. Den gröna bocken bredvid fältet visar att serienumret är godkänt.
  4. rogrammet kan nu startas. Vi rekommenderar dock att du först registrerar produkten genom att ange den e-postadress som gäller för din MAGIX-inloggning i det tomma fältet. Om du inte har någon MAGIX-inloggning är går snabbt och lätt att registrera sig här.

Aktivering av nedladdad version

Serienumret har skickats till din e-postadress.

Upplysningar om aktivering
kan du få måndag till fredag
från kl. 9:00-16:00

Telefon: 852500858 (German / English support)

Aktivering av box-versionen

Du hittar serienumret på baksidan av förpackningen.

Upplysningar om aktivering
kan du få måndag till fredag
från kl. 9:00-16:00

Telefon: 852500858 (German / English support)

Om hårdvaran byts ut kan aktiveringen bli ogiltig. I sådana fall ska du återanvända ditt serienummer och klicka på "Aktivera igen" i dialogrutan för aktivering.

Vid problem som uppstår ska du vända dig till supporten och där uppge ditt serienummer och beställningsnummer: support2.magix.com (MAGIX-inloggning krävs).

Registrering av programvara

MAGIX Service Center kan du snabbt och lätt registrera ditt MAGIX-program. Vid den första användningen är nödvändigt att registrera programmet för att kunna aktivera och använda det. Registreringen ger dig dessutom åtkomst till ytterligare fördelar, såsom information, gratis och regelbundna programförbättringar, support för allehanda ärenden, exklusiva erbjudanden och hantering av platslicenser.

För att registrera produkten behöver du bara:

• En MAGIX-inloggning
  • Serienumret för din produkt

Efter att du har loggat in med din MAGIX-inloggning lotsas du steg för steg vidare i produktregistreringen.

Licenskontroll

De flesta MAGIX-produkter är numera utrustade med ett P3-serienummer och måste registreras och aktiveras online före den första användningen. Annars kan program med ett P3-serienummer inte startas. Efter registrering och aktivering är programmet tilldelat just den hårdvara som det har installerats på.

Denna enhet kan du ändra en gång i månaden via MAGIX Service Center. Produkter för 2015 kan du dessutom lätt deaktivera genom hjälpmenyn eller automatiskt genom att avinstallera det. Observera att programvaran dessutom behöver internetuppkoppling minst en gång i månaden så att licensen kan valideras. Vid fast internetanslutning sker detta automatiskt i bakgrunden.

Om det upprepade gånger inte går att validera licensen, eftersom det inte finns någon internetanslutning, kommer du få ett meddelande om detta i programmet. Därefter kommer du kunna använda programmet i några dagar till utan anslutning. Programmet kan annars användas utan problem utan internet. Att regelbundet validera licensen minskar köprisken eftersom en 30 dagars returrättkan garanteras och du får möjlighet att byta till årslicenser som till exempel MAGIX Video 360.

Installation utan lagringsmedium

Programinstallation för nedladdningsversionen:

Länkarna för nedladdningen hittar du i mejlet. Klicka och ladda ner programmet.

Installera programmet genom att dubbelklicka på installationsfilen.

Visst innehåll i det nedladdade programmet kan bara kommas åt via nedladdningar från programmet. För att din version ska vara komplett ska du ladda ner ytterligare innehåll. Detta går att ladda ner direkt i programmet under Hjälp, och det kallas olika saker beroende på vilket program det rör sig om, som t.ex. Gratis nedladdning/Gratis innehåll/Ladda ned Sounds och Synthesizer. Efter komplett nedladdning har ditt program samma innehåll som CD/DVD-versionen.

Programinstallation vid boxversion utan CD-/DVD-läsare:

Även om du har boxversionen kan du via MAGIX Service Center med några få steg registrera och ladda ner din programvara. Så här funkar det:

1. Registrering

1. Registrering

• Ange dina inloggningsuppgifter för din MAGIX-inloggning i Service Center och klicka på "Nästa".
  • Efter att du loggat in, klicka på "Registrera produkt".
  • Kontrollera dina kontaktuppgifter och klicka på "Fortsätt registrering".
2. Produktregistrering

2. Produktregistrering

• Ange nu serienummer samt motsvarande inköpsställe och bekräfta uppgifterna genom att klicka på "Kontrollera registrering".
    • I anslutning till detta aktualiseras fönstret och den registrerade produkten identifieras.
    • Klicka på "Avsluta registrering".
    • Via knappen"Mina produkter"kommer du att se en lista över dina registrerade MAGIX produkter.
    3. Nedladdning

3. Nedladdning

• Klicka på raden "Nedladdning" på din registrerade produkt "Installationsprogram".
    • Ett nytt fönster kommer att öppna sig. Efter en säkerhetsfråga startar nedladdningen automatiskt.

Patchar & FAQ

För att kunna använda de senaste patcharna, läsa FAQ och utnyttja annan service behöver du den MAGIX-inloggning som du registrerade på magix.com när du köpte produkten eller har registrerat via Service Center.

Med MAGIX-inloggningen (e-postadress och lösenord) loggar du in dig här: support2.magix.com. Sedan kan du läsa FAQs för dina registrerade produkter, ladda ner manualer eller aktuella patchar.

Extra aktiveringar

I vissa program är det nödvändigt att aktivera extra komponenter, som exempelvis codecs, för att kunna använda speciella format i programmet. För vissa särskilda programfunktioner (t.ex. encoder) är det nödvändigt med en gratis engångsaktivering för att kunna använda dem. När du registrerar din produkt sker denna aktivering automatiskt, du behöver bara en internetanslutning. Du kan upprepa aktiveringen två gånger.

Aktiveringen kan du göra online på din egen dator eller en annan, eller offline per telefon. Följande videofilmer visar steg för steg hur du aktiverar respektive komponenter.

Aktivering online direkt i programmet

Aktivering online på en annan dator

Aktivering per telefon

Avinstallera program

Om du vill avinstallera programmet för att till exempel köra en aktuellare version på din dator, ska du följa dessa instruktioner:

• I startmenyn väljer du rubriken "Kontrollpanelen".
    • 2. Klicka sedan på underrubriken "Program" och vidare på "Avinstallera program".
    • 3. Välj det program du vill ta bort och klicka på avinstallera.

Observera: På Windows 8 hittar du kontrollpanelen via sökfunktionen bland apparna.

Enstaka extraprogram installeras dessutom automatiskt eller genom godkännande tillsammans med MAGIX program. Dessa måste väljas ut enskilt och tas bort vid avinstallationen. Tänk på att dessa extraprogram kan användas av flera MAGIX program samtidigt. Har du installerat mer än ett MAGIX program på din dator kan det bli funktionsstörningar i de andra MAGIX programmen om du tar bort ett extraprogram som används av flera. Därför blir vissa komponenter av programmet inte automatiskt avinstallerade. Detaljerad information hittar du här.

Fråga supporten

Vi hjälper dig gärna med dina MAGIX-produkter. MAGIX tekniksupport kan du kontakta antingen online.

Tekniksupport online:

Till din personliga serviceplats

För att kontakta tekniksupporten online behöver du en giltig MAGIX-inloggning (e-postadress och lösenord). Om du inte har någon MAGIX-inloggning är går snabbt och lätt att registrera sig här.