Teknisk support

Alla produkter från MAGIX utformas så användarvänligt som möjligt. Skulle du ändå ha frågor om programmet så hittar du här dels svar på frågor och dels möjligheter att komma i kontakt med MAGIX tekniska support.

MAGIX Login

Du behöver en aktiverad MAGIX login för att komma åt olika områden, som åtkomsten till personliga serviceplats, programregistrering, åtkomst till nedladdningsversionen eller aktuella patchar.

Att registrera sig är gratis och din inloggning består av din e-postadress och det lösenord du själv bestämmer. Dessa uppgifter anger du när registrerar ett användarkonto via MAGIX Service Center.

Det är färdigt på bara några klick. Lika bra att registrera sig genast.

Pro Audio Support

Här kan du se dina serienummer, ladda ner produkter från Pro-området (Samplitude Pro X, Sequoia, SpectraLayers Pro, ACID Pro och SOUND FORGE Pro) eller vända dig till supporten.

Läs mer

Nerladdningar och handböcker

För redan installerade och registrerade produkter:

Har du redan registrerat din produkt hos MAGIX och dina MAGIX-inloggningsuppgifter till hands? Då kan du när som helst ladda ner dina registrerade program och alla tillhörande handböcker i ditt MAGIX Service Center under menyposten "Mina produkter". Där hittar du också en översikt över alla dina registrerade MAGIX-program och tillhörande serienummer.

Före den första installationen:

Har du skaffat ett nytt giltigt serienummer för en MAGIX-produkt och behöver tillhörande installationspaket och handböcker? Gå då helt enkelt till MAGIX Download Center. Där kan du, efter att ha matat in serienumret, ladda ner alla passande filer. Tänk på att för vissa program måste också rätt språkpaket ha valts. De nerladdade programmen måste efter installationen på din dator aktiveras och registreras med sina serienummer.

Aktivering av programmet

För att aktivera din programvara behövs serienumret och en giltig e-postadress. Observera att fr.o.m. 2014 krävs det en Internetanslutning för att aktivera de flesta aktuella MAGIX-program.

Så fungerar aktiveringen:

1. Efter att du har startat det installerade programmet uppmanas du att uppge serienumret och din e-postadress.
  2. Skriv in serienumret utan bindestreck i det tomma fältet.
  3. Registrera produkten genom att ange din e-postadress i erfordrat fält.
  4. Klicka på "Registrera och aktivera online nu".

Här hittar du information om aktivering av produkter som utvecklats eller köpts före år 2014.

Aktivering:

Vid ett köp med nedladdning skickas serienumret till den e-postadress som du har registrerat.

Om du har köpt en fysiskt levererad version hittar du serienumret direkt i dess förpackning.

Registrering av programvara

MAGIX Service Center kan du snabbt och lätt registrera ditt MAGIX-program. Vid den första användningen är nödvändigt att registrera programmet för att kunna aktivera och använda det. Registreringen ger dig dessutom åtkomst till ytterligare fördelar, såsom information, gratis och regelbundna programförbättringar, support för allehanda ärenden, exklusiva erbjudanden och hantering av platslicenser.

För att registrera produkten behöver du bara:

• En MAGIX-inloggning
  • Serienumret för din produkt

Efter att du har loggat in med din MAGIX-inloggning lotsas du steg för steg vidare i produktregistreringen.

Licenskontroll

De flesta MAGIX-produkter är numera utrustade med ett P3-serienummer och måste registreras och aktiveras online före den första användningen. Annars kan program med ett P3-serienummer inte startas. Efter registrering och aktivering är programmet tilldelat just den hårdvara som det har installerats på.

Denna enhet kan du ändra en gång i månaden via MAGIX Service Center. Produkter för 2015 kan du dessutom lätt deaktivera genom hjälpmenyn eller automatiskt genom att avinstallera det. Observera att programvaran dessutom behöver internetuppkoppling minst en gång i månaden så att licensen kan valideras. Vid fast internetanslutning sker detta automatiskt i bakgrunden.

Om det upprepade gånger inte går att validera licensen, eftersom det inte finns någon internetanslutning, kommer du få ett meddelande om detta i programmet. Därefter kommer du kunna använda programmet i några dagar till utan anslutning. Programmet kan annars användas utan problem utan internet. Den regelbundna licenskontrollen gör det möjligt för oss att kunna erbjuda ett öppet köp på 14 dagar, även på redan aktiverade program. Det innebär att du kan handla utan risk hos oss. Det gör även att det är enkelt att byta till våra nya års- och månadsabonnemang, som till exempel Video 365.

Installation utan lagringsmedium

Programinstallation för nedladdningsversionen:

Länkarna för nedladdningen hittar du i mejlet. Klicka och ladda ner programmet.

Installera programmet genom att dubbelklicka på installationsfilen.

Visst innehåll i det nedladdade programmet kan bara kommas åt via nedladdningar från programmet. För att din version ska vara komplett ska du ladda ner ytterligare innehåll. Detta går att ladda ner direkt i programmet under Hjälp, och det kallas olika saker beroende på vilket program det rör sig om, som t.ex. Gratis nedladdning/Gratis innehåll/Ladda ned Sounds och Synthesizer. Efter komplett nedladdning har ditt program samma innehåll som CD/DVD-versionen.

Programinstallation vid boxversion utan CD-/DVD-läsare:

Även om du har boxversionen kan du via MAGIX Service Center med några få steg registrera och ladda ner din programvara. Så här funkar det:

1. Registrering

1. Registrering

• Ange dina inloggningsuppgifter för din MAGIX-inloggning i Service Center och klicka på "Nästa".
  • Efter att du loggat in, klicka på "Registrera produkt".
  • Kontrollera dina kontaktuppgifter och klicka på "Fortsätt registrering".
2. Produktregistrering

2. Produktregistrering

• Ange nu serienummer samt motsvarande inköpsställe och bekräfta uppgifterna genom att klicka på "Kontrollera registrering".
    • I anslutning till detta aktualiseras fönstret och den registrerade produkten identifieras.
    • Klicka på "Avsluta registrering".
    • Via knappen"Mina produkter"kommer du att se en lista över dina registrerade MAGIX produkter.
    3. Nedladdning

3. Nedladdning

• Klicka på raden "Nedladdning" på din registrerade produkt "Installationsprogram".
    • Ett nytt fönster kommer att öppna sig. Efter en säkerhetsfråga startar nedladdningen automatiskt.

Installera och aktivera tilläggsprogram

Installationen av tilläggsprogram skiljer sig åt mellan olika tillverkare. Mer information om att installera och aktivera tilläggsprogram till MAGIX videoprodukter hittar du här.

Patchar & FAQ

För att kunna använda de senaste patcharna, läsa FAQ och utnyttja annan service behöver du den MAGIX-inloggning som du registrerade på magix.com när du köpte produkten eller har registrerat via Service Center.

Med MAGIX-inloggningen (e-postadress och lösenord) loggar du in dig här: support2.magix.com. Sedan kan du läsa FAQs för dina registrerade produkter, ladda ner manualer eller aktuella patchar.

Extra aktiveringar

I vissa program är det nödvändigt att aktivera extra komponenter, som exempelvis codecs, för att kunna använda speciella format i programmet. För vissa särskilda programfunktioner (t.ex. encoder) är det nödvändigt med en gratis engångsaktivering för att kunna använda dem. När du registrerar din produkt sker denna aktivering automatiskt, du behöver bara en internetanslutning. Du kan upprepa aktiveringen två gånger.

Du kan utföra aktiveringen online direkt i programmet. Följande videofilm visar steg för steg hur du aktiverar respektive komponenter.

Aktivering online direkt i programmet

Avinstallera program

Om du vill avinstallera programmet för att till exempel köra en aktuellare version på din dator, ska du följa dessa instruktioner:

• I startmenyn väljer du rubriken "Kontrollpanelen".
    • 2. Klicka sedan på underrubriken "Program" och vidare på "Avinstallera program".
    • 3. Välj det program du vill ta bort och klicka på avinstallera.

Observera: På Windows 8 hittar du kontrollpanelen via sökfunktionen bland apparna.

Enstaka extraprogram installeras dessutom automatiskt eller genom godkännande tillsammans med MAGIX program. Dessa måste väljas ut enskilt och tas bort vid avinstallationen. Tänk på att dessa extraprogram kan användas av flera MAGIX program samtidigt. Har du installerat mer än ett MAGIX program på din dator kan det bli funktionsstörningar i de andra MAGIX programmen om du tar bort ett extraprogram som används av flera. Därför blir vissa komponenter av programmet inte automatiskt avinstallerade. Detaljerad information hittar du här.

Fråga supporten

Vi hjälper dig gärna med dina MAGIX-produkter. MAGIX tekniksupport kan du kontakta antingen online.

Tekniksupport online:

Till din personliga serviceplats

Serviceområdet för VEGAS Creative Software hittar du här.

För att kontakta tekniksupporten online behöver du en giltig MAGIX-inloggning (e-postadress och lösenord). Om du inte har någon MAGIX-inloggning är går snabbt och lätt att registrera sig här.