Met MAGIX foto's bewerken en opnamen interessanter maken

Een fotocamera hebben velen, maar sommigen weten achteraf niet hoe ze hun foto's moeten bewerken.

De betekenis van de fotobewerking moet echter niet worden onderschat waar het gaat op de uiteindelijke werking van de opname. Er wordt amper een foto gepubliceerd die niet voordien in een fotobewerkingsprogramma is aangepast. Hiervoor is natuurlijk een hele reeks verschillende producten beschikbaar. Maar hoe weet de gebruiker eigenlijk wat hij nodig heeft? Dat hangt er voor een groot deel vanaf wat hij met zijn foto's wil doen en hoeveel ervaring hij heeft in het omgaan met software voor fotobewerking.

Voor iedereen die niet precies weet wat hij wil is Photo & Graphic Designer ideaal. Het biedt een breed spectrum aan functies voor fotobewerking terwijl de bediening eenvoudig is. Daarmee is het ideaal voor beginners en gevorderden op het gebied van fotobewerking.

De meeste hobbyfotografen interesseren zich in het begin vooral voor eenvoudige foto-optimalisatie: rode ogen verwijderen, verzadiging veranderen, over- en onderbelichting corrigeren, contrastfouten verhelpen, het beeld bijknippen etc. Al naar gelang van de ervaring van de gebruiker kan deze de correcties automatisch of handmatig doen met het programma. Maar een beetje gevoel voor vormgeving is in ieder geval handig. Hier een paar richtlijnen voor geslaagde designs, die eenieder verder kunnen helpen:

  • Let op de gulden snede (derdenregel)
  • Laat lege ruimte over in de kijkrichting
  • Minder is vaak meer: zowel voor kleuren als voor de hoeveelheid details
Photo & Graphic Designer Screen

Foto's bewerken, zonder veel geld – maar met des te meer plezier

Als laatste nog de belangrijke aanwijzing: vergeet alles wat u hiervoor heeft gelezen en vertrouw op uw gevoel. Wie echter zijn foto's intensiever wil bewerken komt al snel aan de grenzen van veel programma's. Maar met de software van MAGIX hoeft u zich daarover geen zorgen te maken. Zelfs uitgebreide retoucheringsfuncties zijn beschikbaar. Gebruik intelligent schalen voor het aanpassen van de beeldverhouding zonder belangrijke elementen uit de foto te vervormen. Gebruik professionele morphing-functies voor het aanpassen van lichaamsvormen zoals u dat kent van Photoshop. Vallende lijnen in architectuurfoto's worden volautomatisch met één klik gecorrigeerd. Ook panorama's kunt u heel gemakkelijk laten uitrekenen. Of gebruik artistieke filters op uw foto's voor heel bijzondere effecten. De hoeveelheid mogelijkheden met dit programma wordt bepaald door uw eigen fantasie. Zowel de functies van een grafisch programma als ook die van fotobewerkingssoftware zijn compleet aanwezig. Zo kunnen met dit programma ook heel eenvoudig grafische afbeeldingen worden aangemaakt.

Photo & Graphic Designer van MAGIX helpt beginners en doorgewinterde professionals bij het bewerken van foto's en is op grond van de vlakke leercurve het perfecte hulpmiddel voor iedereen die graag opnamen wil verfraaien. Probeer het meteen met de gratis testversie!

Photo & Graphic Designer 19

MAGIX Photo & Graphic Designer 19
49,99
In het winkelmandje
Upgrade

Hier kunt voor een gereduceerde prijs naar de meest actuele versie upgraden. Hou daarvoor uw inloggegevens voor uw account of het serienummer van uw programma bij de hand.

Laat je inspireren door beelden, laat je creativiteit de vrije loop en haal het beste uit elk project. Photo & Graphic Designer biedt alles wat je nodig hebt voor beeldbewerking en grafisch ontwerp, met de nadruk op een eenvoudige, snelle workflow.

* Met de updateservice 1 jaar lang gratis alle nieuwe features en updates ontvangen en die vanaf de installatie onbeperkt gebruiken. Als het programma na een jaar opnieuw wordt geïnstalleerd blijft de basisversie behouden. Na het verstrijken van het eerste jaar kan de updateservice voor een voordeelprijs worden verlengd.