Hoge resolutie of HD-video

HD-video wint in het algemeen sterk aan betekenis. De afkorting HD staat voor "High Definition", ofwel hoge resolutie.

Hoe geliefd dit formaat is geworden blijkt uit het verschijnen van vrijwel elke bioscoopfilm op Blu-ray, het opslagmedium voor HD-video. Ook wordt het omzetten van alle TV-uitzending naar HD al enige tijd gepland. Reden genoeg om dit beeldformaat eens nader te bekijken en met de reeds bekende voorgangers te vergelijken. Er zijn verschillende resoluties wanneer men spreekt over HD-video.

Voor thuisgebruik zijn er twee gebruikelijk: het zogenaamde kleine HD-formaat ("HD Ready" werkt met een resolutie van 1280x720 pixels. Het alternatief is "Full HD" met een resolutie van 1920x1080 pixels. Het aantal pixels, of beeldpunten, bepaald hoeveel details zich in een foto of video kunnen bevinden. Hoe meer pixels een video heeft, hoe meer details zichtbaar zijn. In vergelijking met de formaten in hoge resolutie kan het DVD-formaat met 720x576 pixels duidelijk minder details weergeven. Doordat tegenwoordig veel digitale camcorders in hoge resolutie opnemen, is het belangrijk, voor de videobewerking software te gebruiken die HD-video ondersteunt. MAGIX Video deluxe kan videomateriaal in hoge resolutie inlezen, bewerken en weer uitvoeren.

Bewerking van HD-video-materiaal

Voor het exporteren van HD-video was tot voor kort het gebruik van lege Blu-ray-disks nodig. Het nadeel hiervan is dat de juiste branders nog niet zo wijd verbreid zijn en dat de lege disks zeer duur zijn. Hier biedt Video deluxe van MAGIX uitkomst, want in de plus- en premiumversie is dit programma in staat om stukken HD-video-materiaal op een normale DVD te branden, wat een behoorlijke kostenbesparing oplevert.

MAGIX Video easy

MAGIX Video easy
49,99

Videobewerking kan zo eenvoudig zijn! MAGIX Video easy is het ideale beginnersprogramma om binnen enkele minuten eigen video's van familiefeesten, vakantiereizen of evenementen vorm te geven. Uw voltooide films kunt u vervolgens op disk branden, als bestand opslaan of online presenteren. Ideaal voor familie, vrienden en bekenden!