Een photo editor van MAGIX maakt van losse foto's een belevenis.

In het algemeen word een photo editor gebruikt om meer uit de afzonderlijke opnamen te halen.

Een snelle optimalisatie kan vaak helpen om rode ogen te of contrast en kleur te verbeteren en met de veelzijdige functies van Photo & Graphic Designer zijnal dit soort verbeteringen ook zo gepiept. Zelfs foto's die al goed waren kunnen zo nog verbeterd worden. Alleen al een handige uitsnede en een paar aanpassingen aan de gradatiencurve kunnen echt wonderen doen. Met ander gereedschap kan bijvoorbeeld uit een reeks foto's van een reis naar het buitenland snel en gemakkelijk een panoramaworden gemaakt.

Zo kunt u de ruimtelijke indruk van het landschap of de stad veel beter uit laten komen dan met een losse foto überhaupt mogelijk is. Bij het maken van de opnamen is daarvoor niet eens per se een statief of andere speciale apparatuur nodig. Het programma maakt helemaal automatisch het panorama. U hoeft alleen maar voldoende elkaar overlappende foto's te maken.

En wie dat wil kan zijn complete fotocollectie nemen en daaruit een multimediale diashow maken. Die kan dan natuurlijk op dvd of Bluray worden gebrand, om thuis op de tv te worden bekeken. Ook kan de gebruiker zijn diashow aan de hele wereld presenteren door hem bijvoorbeeld naar YouTube te uploaden.

Wie aan de slag wil met wat ingewikkeldere fotobewerking doet dat het beste met een photo editor die gemakkelijk te leren iswaardoor snel resultaten worden geboekt. Wie Photo & Graphic Designer gebruikt hoeft zich niet urenlang af te vragen op welke lagen hij precies werkt. Het is genoeg om te klikken op dat element dat verplaatst moet worden en dan kan dat naar wens verder naar de voor- of achtergrond worden gezet.

Het programma van MAGIX kiest daarbij weliswaar een wat ongebruikelijke manier van werken, door de gebruiker de mogelijkheid te geven met vectoren zijn foto's te bewerken. Maar deze methode is intuïtief te leren. En het grote voordeel is daarbij dat men de hele tijd niet-destructief werkt. In anderen, pixelgebaseerde programma's worden bijvoorbeeld foto's in de regel onscherp wanneer men ze daar vaak vergroot en verkleint. Door vectoren als basis te nemen is dat bij deze photo editor niet het geval.

Daarnaast biedt het programma creatieve mogelijkheden om foto's artistiek te vervormen of losse foto's samen te voegen tot een panorama. Ook kunt u uw foto's aanvullen met eigen afbeeldingen die u zelf in het programma maakt of gewoon uitkiest uit de galerie met clipart. Zo worden uw foto's echte kunstwerkjes. Maar u kunt ook grappige karikatuureffecten en spraakballonnetjes in uw foto's plaatsen en zo vrienden of familie wat te lachen geven. Dan is het kijken naar de vakantiefoto's meteen een stuk onderhoudender dan wanneer het alleen leuke plaatjes zijn.

De photo editor van de Duitse specialist voor multimedia software helpt de gebruiker ook om van zijn losse opnamenbijvoorbeeld een leuke slideshow te maken. Het programma Fotostory is in dit genre al jaren een klassieker. Ook mensen die problemen hebben met het archiveren van foto's zijn met de functies van Foto Manager Deluxe, zoals Face ID waarmee het terugvinden van foto's op de harde schijf een peulenschil is, erg geholpen.

Photo & Graphic Designer Screen

Meer dan een photo editor voor elke toepassing: MAGIX Photo & Graphic Designer

De mogelijkheden die een photo editor als Photo & Graphic Designer biedt zijn zeer uiteenlopend: van het corrigeren van kleine foutjes totmultimediashows is alles mogelijk. Om te kijken welk programma het best aan uw eisen voldoet kunt u op de website van MAGIX gratis testversiesdownloaden. Zo vindt elke gebruiker de photo editor die bij hem of haar past.

Photo & Graphic Designer 19

MAGIX Photo & Graphic Designer 19
49,99
In het winkelmandje
Upgrade

Hier kunt voor een gereduceerde prijs naar de meest actuele versie upgraden. Hou daarvoor uw inloggegevens voor uw account of het serienummer van uw programma bij de hand.

Laat je inspireren door beelden, laat je creativiteit de vrije loop en haal het beste uit elk project. Photo & Graphic Designer biedt alles wat je nodig hebt voor beeldbewerking en grafisch ontwerp, met de nadruk op een eenvoudige, snelle workflow.

* Met de updateservice 1 jaar lang gratis alle nieuwe features en updates ontvangen en die vanaf de installatie onbeperkt gebruiken. Als het programma na een jaar opnieuw wordt geïnstalleerd blijft de basisversie behouden. Na het verstrijken van het eerste jaar kan de updateservice voor een voordeelprijs worden verlengd.