Alle tutorialvideo's van:
Samplitude Music Studio

Let op: Samplitude Music Studio is de opvolger van Samplitude® Music Studio 2016. Een aantal video's laat nog de programma-interface van een vorige versie zien, maar de getoonde toepassinen zijn in dat geval niet wezenlijk veranderd, al kunnen enkele details verder doorontwikkeld zijn.

Eerste stappen

Inleidende video

Welkom bij Samplitude Music Studio! Deze video laat de eerste stappen in de wereld van de muziekproductie zien en maakt u vertrouwd met de mogelijkheden van de startdialoog.

Opname

In deze video laten wij u alles zien wat u voor de opname van een externe bron moet weten.

Bewerking

In deze video laten wij u de belangrijkste mogelijkheden voor het bewerken van audio-objecten in Samplitude Music Studio zien.

Mixer

Met het mengpaneel heeft u uw muziekprojecten in de hand. Volume, panorama en effecten bieden alle mogelijkheden om het maximale uit instrumenten, geluiden en stemmen te halen. Zo mixt u uw songs als een professionele geluidstechnicus.

Mastering

Wanneer u met het mixen van uw nummers klaar bent, komt de mastering. In deze video laten wij u de Mastering Suite van Samplitude Music Studio zien.

Export

Uw voltooide muziekstukken kunt u in verschillende vorm uit Samplitude Music Studio exporteren, bijvoorbeeld als cd of audiobestand op de computer.

Verdere bewerkingsmogelijkheden

MAGIX Audio Remote

Stuur de opnames in Samplitude Music Studio gewoon met uw smartphone of tablet aan. De gratis app MAGIX Audio Remot downloaden en via wifi verbinden met het programma op de computer. Zo wordt de smartphone het belangrijkste gereedschap bij het maken van muziek.

Virtuele instrumenten

De meegeleverde virtuele instrumenten bieden een onbeperkte hoeveelheid instrumenten: van strijkers en blazers tot gitaren, bassen en percussie-instrumenten en drums. Deze kunt u met aangesloten MIDI-keyboard live inspelen of met behulp van MIDI-objecten programmeren.

Track-editor

De track-editor biedt toegang tot alle belangrijke functies van een spoor: van audio- en AUX-instellingen, plug-ins en mixerinstellingen tot aan commentaar en equalizers.

MIDI-composities

Via het MIDI-keyboard of drum-pads kunt u ingespeelde opnamen naderhand bewerken of met de muis eigen patronen maken.

Automatiseringen

Met automatiseringen geeft u uw opnamen de nodige dynamiek. Daarbij worden volume, panoramaverlopen of effecten met behulp van spoorcurven aangestuurd.

Vocaltuning

Breng stemmen in de juiste toonhoogte. Of creëer met de intelligente Harmonizer een koor, dat zich automatisch aanpast aan de gekozen toonsoort.

Gitaar- en basversterker

Met Vandal SE heeft u een virtuele gitaar- en basversterker van wereldklasse. De Vandal SE virtualiseert elke buis, elke versterkertrap, tot aan de spoelen in de luidsprekers en bereikt zo een ongelofelijke, tot nog toe ongekende, realistische klank.

BeatBox 2 Plus

De drummachine BeatBox 2 Plus is het perfecte gereedschap voor grooves en beats. Naast een overtuigende soundengine en nog meer drums, biedt de nieuwe BeatBox 2 Plus de volledige controle over spannende geluidsverlopen en een geïntegreerde effectensectie.