ATTENTION! Javascript is currently disabled. You will need to enable Javascript in order to use the navigation.

MIDI-instrumenten op de computer

De naam MIDI (afkorting voor "Musical Instrument Digital Interface“) staat voor een hard- en softwareprotocol dat sinds de jaren '80 als norm voor de elektronische muziek geldt.

Het wordt gebruikt om besturingsgegevens voor klanken van instrumenten naar de computer over te dragen. Het signaal wordt echter niet als klank op de computer ontvangen maar er wordt alleen informatie bij de aanslagen van het instrument, toonhoogten en soundsoorten overgedragen.

MIDI bij de muziekproductie op de computer

midi

In de sequenzer wordt dan op basis van deze informatie de toonreeks gereconstrueerd. Op de computer kunnen de overgedragen besturingsgegevens van de instrumenten dan met de juiste software bewerkt worden. In een MIDI-editor, zoals bijvoorbeeld geboden door MAGIX Music Maker of Samplitude Music Studio, kunt u de muzikale ideeën eenvoudig verder bewerken. Met het afsluiten van het muzikale project kunnen de MIDI-data via een analoog/digitaal-omzetter („Audio-Digital-Converter“ of ADC) op de geluidskaart hoorbaar gemaakt worden. Het met de MIDI-editor gemaakte muziekstuk kan ook in een audiobestand worden omgezet en met de gewenste codec tot het juiste formaat worden gebracht (bijvoorbeeld MP3).

Samen met loops zoals het inzetten van synthesizers creëert MIDI de basis en is voor bijna de gehele muziekproductie op de computer onmisbaar.

MAGIX Samplitude Music Studio 2015
99,99 €
Prijzen incl. BTW.
2,99 € verzendkosten

Multimedia Community

De wereldwijde community rondom multimedia & pc-kennis!

Meer informatie

Exclusieve voordelen

MAGIX-software direct bij de producent kopen.

Meer informatie

Dit zegt de pers

Meer dan 1000 onderscheidingen wereldwijd.

Meer testresultaten

Gratis testversie

Het programma nu 30 dagen gratis testen.

Nu downloaden