Technische supportTechnische support

Technische support

Alle MAGIX producten worden zo gebruikersvriendelijk mogelijk opgezet. Mochten bij u toch vragen opduiken over uw programma, dan vindt u hier zowel raad als ook verschillende mogelijkheden om contact op te nemen met de technische support van MAGIX.

MAGIX login

Voor verschillende gedeeltes zoals de toegang tot uw persoonlijke servicegedeelte, de registratie van de programma's, de toegang tot de downloadversie of actuele patches, heeft u een actieve MAGIX login nodig.

De gratis MAGIX login bestaat uit uw e-mailadres en een door u bepaald wachtwoord. Deze gegevens kunt u definiëren door via het MAGIX Service Center een gebruikersaccount aan te melden.

Dat is met een paar keer klikken geregeld. Meld u gelijk aan.

Activeren van programma's

Voor de activering van uw programma heeft u het serienummer nodig en een geldig e-mailadres. Let er op dat voor de activering van de meeste actuele MAGIX programma's vanaf 2014 een internetverbinding vereist is.

Zo werkt de activering:

1. Na de start van het geïnstalleerde programma komt automatisch de mededeling dat u uw serienummer en e-mailadres moet invoeren.
  2. Voer uw serienummer zonder verbindingsstrepen in het vrije invoerveld in.
  3. Voor het registreren van het product voert u uw e-mailadres in het vereiste veld in.
  4. Klik dan op "Nu online registreren en activeren".

Informatie over het activeren van producten, die voor 2014 zijn ontwikkeld en/of gekocht vindt u hier.

Activering:

Bij een aankoop als download wordt het serienummer aan het door u opgegeven e-mailadres gestuurd.

Als u een fysieke, verpakte versie heeft aangeschaft, vindt u het serienummer direct in de verpakking.

Registreren van een programma

Onder MAGIX Service Center kunt u eenvoudig en ongecompliceerd uw MAGIX programma registreren. Wanneer u het programma voor het eerst gebruikt is een registratie en activering vereist om het programma te kunnen gebruiken. De registratie biedt u daarnaast ook toegang tot andere voordelen zoals extra informatie, gratis en regelmatige programmaverbeteringen, ondersteuning bij verschillende verzoeken, exclusieve aanbiedingen of bij het management van de licenties.

Voor de productregistratie heeft u alleen het volgende nodig:

• Een MAGIX login
  • Het serienummer voor uw product

Na de aanmelding met uw MAGIX login wordt u stap voor stap door de productregistratie geleid.

Licentiecontrole

De meeste MAGIX producten zijn intussen van een P3-serienummer voorzien en moeten na de installatie en bij het voor de eerste keer in gebruik nemen van het programma online worden geregistreerd en geactiveerd. Anders kunnen programma's met een P3-serienummer niet worden gestart. Aan de hand van de registratie en de activering wordt het programma aan het apparaat waarop het geïnstalleerd is gekoppeld.

Dit apparaat kunt u een keer per maand via MAGIX Service Center wijzigen. Producten van 2015 kunt u bovendien heel eenvoudig via het hulpmenu of automatisch door de-installatie van het product deactiveren. Let er daarnaast op dat de software minimaal een keer per maand ter validatie van uw licentie een internetverbinding nodig heeft. Deze controle geschiedt bij een internetverbinding op de achtergrond.

Wanneer de validatie van de licentie meermaals niet mogelijk is, omdat er geen verbinding met de licentieserver is opgebouwd, krijgt u in het programma bericht hiervan. Vervolgens kunt u het programma nog enkele dagen zonder internetverbinding gebruiken en starten. Het programma kan natuurlijk ook zonder problemen offline worden gebruikt. De regelmatige validatie van de licentie vermindert voor u het risico bij de aankoop door het recht op de 30 dagen geldteruggarantie en maakt het voor u mogelijk eenvoudig over te stappen op jaarlicenties zoals MAGIX Video 360.

Installatie zonder opslagmedium

Programma-installatie van een downloadversie:

De links voor de download vindt u in uw e-mail. Klik daarop en download het programma.

Installeer het programma met een dubbelklik op het installatiebestand.

Enkele onderdelen van het gedownloade programma zijn alleen via downloads direct vanuit het programma bereikbaar. Om uw versie compleet te maken, downloadt u a.u.b. de rest van de onderdelen. De onderdelen hiervoor worden direct in het programma onder Hulp met verschillende woordgroepen (afhankelijk van het gekochte programma) weergegeven zoals bijvoorbeeld Gratis Downloads / Gratis Content / Sounds en synthesizer downloaden. Vervolgens heeft uw programma dan dezelfde omvang als de cd/dvd-versie.

Programma-installatie bij een box-versie zonder cd-/dvd-station:

Ook als eigenaar van een boxversie kunt u het programma in een paar stappen via het MAGIX Servicecenter registreren en downloaden. Zo werkt het:

1. Aanmelding

1. Aanmelding

• Voer de toegangsgegevens voor uw MAGIX login in het Service Center in en klik vervolgens op 'Verder'.
  • Na het inloggen klikt u op 'Product registreren'.
  • Controleer uw contactgegevens en klik op 'Registratie uitvoeren'.
2. Productregistratie

2. Productregistratie

• Voer nu uw serienummer en de daarbij behorende plaats van aankoop in en bevestig uw invoer met een klik op 'Registratie controleren'.
    • Vervolgens wordt het venster geactualiseerd en het te registreren product wordt herkend.
    • Klik op 'Registratie afsluiten'.
    • Via de knop 'Lijst van mijn producten' komt u bij een overzicht van uw geregistreerde MAGIX-producten.
    3. Download

3. Download

• Klik in de regel 'Downloads' van uw geregistreerde product op 'Installatieprogramma'.
    • Een nieuw venster wordt geopend. Na een veiligheidsvraag start het downloaden dan automatisch.

Patches & FAQ

Om de nieuwste patches, FAQ en andere services te kunnen gebruiken, heeft u de MAGIX login nodig, die bij de aankoop van het product via magix.com of bij de productregistratie via Service Center heeft aangemaakt.

Met de MAGIX login (e-mailadres en wachtwoord) meldt u zich hier aan: support2.magix.com. Vervolgens kunt u de FAQ's voor uw geregistreerde producten bekijken en handboeken of de huidige patches downloaden.

Extra activeringen

In sommige programma's is de activering van extra componenten, bijvoorbeeld codecs, noodzakelijk om speciale formaten in de software te kunnen gebruiken. Bij enkele speciale programmafuncties (bv. de Encoder) is een eenmalige gratis activering noodzakelijk voor het gebruik. Wanneer u uw product registreert gaat deze activering automatisch - u heeft alleen een internetverbinding nodig. U kunt de activering twee maal herhalen.

De activering kunt u online op uw computer of offline per telefoon uitvoeren. De volgende video's leggen u stap voor stap uit hoe u de betreffende componenten kunt activeren.

Online-activering direct vanuit het programma

Online-activering op een computer

Telefonische activering

Software de-installeren

Wanneer u uw programma wilt de-installeren, om bijvoorbeeld de nieuwere versie op uw computer te zetten, volgt u deze handleiding:

• Kies in het startmenu het submenu 'Configuratiescherm'.
    • Klik dan op het submenu 'Programma' en kies 'Programma de-installeren'.
    • Selecteer nu het betreffende programma en klik op de-installeren.

Let op: bij Windows 8 vindt u het configuratiescherm via de zoekfunctie onder apps.

Een aantal aanvullende programma's wordt automatisch of als optie bij uw MAGIX programma geïnstalleerd. Deze moeten bij de de-installatie apart geselecteerd en verwijderd worden. Let erop dat het kan zijn dat deze aanvullende programma's door meerdere MAGIX programma's tegelijk worden gebruikt. Heeft u meer dan een MAGIX programma op uw computer geïnstalleerd dan kan het verwijderen van een aanvullend programma leiden tot het minder goed werken van andere MAGIX programma's. Daarom worden bepaalde componenten van de programma's niet automatisch mee gede-installeerd. Een gedetailleerd overzicht vindt u hier.

Supportvraag stellen

Wij helpen u graag bij de omgang met uw MAGIX producten. UI kunt online contact opnemen met de technische support van MAGIX.

Technische support online:

Naar uw persoonlijke servicegedeelte

Om online contact op te nemen met de technische support heeft u een actieve MAGIX login (e-mailadres en wachtwoord) nodig. Mocht u nog geen MAGIX login hebben, dan kunt u zich hier gratis, snel en eenvoudig registreren.