ATTENTION! Javascript is currently disabled. You will need to enable Javascript in order to use the navigation.

MAGIX: Gebruik loops om de basis van uw song te leggen

Oorspronkelijk refereerde het woord 'Loop' aan een stuk tape dat aan de uiteinden aan elkaar was geplakt voor geloopt afspelen.

Tegenwoordig staat het concept synoniem voor digitale stukken opgenomen muziek. Deze (meestal kortere) geluidsfragmenten kunnen bestaan uit zang, bas, gitaar, drums etc. Ze zijn zo gemonteerd dat ze in staat zijn in een naadloze loop te spelen (daarom heten ze 'loops'). In een sequencer worden loops samen geplaatst en kunnen worden aangevuld met andere MIDI loops.

Samples - gebruik bekende fragmenten als loops

loops

Een ander belangrijk onderdeel van werken met audiosoftware is 'timestretching', waarbij de afspeelsnelheid van het bestaande audiomateriaal wordt veranderd zonder de toonhoogte aan te passen. Bijna elke soort muziek kan op deze manier worden geproduceerd. Om meer complexe muzikale structuren te ontwikkelen, kunnen muziekfragmenten op het spoor eventueel door akoestische effecten worden beïnvloed. Deze vorm van muziek maken wordt steeds populairder omdat audioprogramma's als MAGIX Music Maker beschikbaar zijn voor iedereen, zodat muziek kan worden gecomponeerd en geproduceerd zonder kennis vooraf. Na loops, zang, MIDI, slagen, etc. zijn benut, is mastering de laatste stap. De meeste audioprogramma's zoals Music Maker bevatten veel loops. Sampling is ook zeer belangrijk, hierbij worden delen van bestaande songs toegevoegd aan andere songs.

Deze fragmenten vormen vaak melodieën, sounds of zang die worden geïntegreerd in nieuwe werken. Passages die zijn gezongen worden nu vaak in de melodie van het nieuwe lied gesampled. In plaats van dat de zang op de voorgrond staat van een song, ondersteunt deze meestal de melodie in de vorm van een loop.

MAGIX Music Maker 2015MAGIX Music Maker 2015
Bespaar
139 €
i.p.v. 189,96 €
49,99 €
Prijzen incl. BTW.
2,99 € verzendkosten

Multimedia Community

De wereldwijde community rondom multimedia & pc-kennis!

Meer informatie

Exclusieve voordelen

MAGIX-software direct bij de producent kopen.

Meer informatie

Dit zegt de pers

Meer dan 1000 onderscheidingen wereldwijd.

Meer testresultaten

Gratis testversie

Het programma nu 30 dagen gratis testen.

Nu downloaden