MAGIX brengt VR-software voor het eerst uit: Photostory Premium VR creëert virtuele werelden

Met Photostory Premium VR lanceert MAGIX de eerste virtual reality-software op de markt. In slechts een paar stappen kunnen interactieve virtuele werelden worden gemaakt. Niet alleen 360° en 3D-inhoud kunnen worden gebruikt, maar ook alle conventionele foto's en video's. Speciale hardware is niet vereist.

26.03.2018

De release van Photostory Premium VR vormt een aanvulling op de succesvolle Photostory-reeks van MAGIX met een nieuwe, innovatieve manier van foto- en videopresentatie. Het programma bevat een uitgebreide reeks VR-functies, de volledige functionaliteit van Photostory Deluxe en tal van extra effecten.

Photostory Premium VR biedt gebruikers verschillende opties voor interactieve VR-presentatie. Hiermee kunnen 360°-foto's en -video's worden gecombineerd tot professionele virtuele rondleidingen. Aanvullende content zoals populaire foto's en video's of tekst kan met een paar klikken worden toegevoegd en bewerkt. Er is ook de mogelijkheid om echt surroundgeluid te creëren door audiobestanden toe te voegen. Als je nog geen uitgebreide 360°- of 3D-inhoud hebt, kun je je conventionele foto's en video's ook weergeven in een van de meegeleverde 3D-werelden.

Bijzonder opmerkelijk zijn de lage hindernissen voor de gebruiker. Voor het maken van de eerste interactieve VR-presentatie is naast het nieuwe programma alleen een gewone pc of een laptop nodig. Dit maakt de technologie, die steeds vaker wordt gebruikt op beurzen en in de vastgoedsector, toegankelijk voor particuliere gebruikers. Photostory Premium VR ondersteunt echter ook geavanceerde VR-hardware en volledig uitgeruste VR-inhoud die uitgebreid kan worden bewerkt.

MAGIX biedt de gratis app MAGIX VR-X Player voor het delen en spelen van afgewerkte VR-ervaringen. Hiermee kunt u kijken op een pc of laptop, met een VR-bril of met een VR-headset voor smartphones. Dit is al opgenomen in de Photostory Premium VR Suite.

Met Photostory Premium VR 365 biedt MAGIX het programma ook als een software-abonnement met flexibele voorwaarden aan.

 

"Virtual Reality is momenteel een van de meest opwindende technologische ontwikkelingen. We willen onze meer dan 20 jaar ervaring in foto- en videobewerking gebruiken om deze innovatie vorm te geven. Photostory Premium VR zal de gebruikerskring enorm uitbreiden." Stefan Renz, Product Owner

 

MAGIX heeft al met Intel (Alloy) en Microsoft (HoloLens) aan VR-projekten gewerkt. Om zich in deze veelbelovende sector nog sneller te positioneren, heeft de onderneming in 2017 onlangs de softwaremaker simplitec GmbH uit Dresden overgenomen. Het simplitec-team richt zich onder leiding van MAGIX volledig op VR.

Afhankelijk van de vereisten kunnen VR-beginners en professionele producenten van VR-content kiezen uit drie verschillende versies van Photostory Premium VR:

Een uitvoerige vergelijking van de versies vindt u hier:
https://www.magix.com/nl/foto-grafik/photostory-premium-vr/