MAGIX publiceert Music Maker met grote vernieuwingen

De gloednieuwe Music Maker is uit – met waarschijnlijk de meest grote update sinds de eerste release 23 jaar geleden. De software voor loop-gebaseerde muziekproductie heeft nu een professionele audio-engine, echte multicore-ondersteuning en tal van nieuwe loops en effecten.

09.07.2018

MAGIX publiceert de best klinkende en krachtigste Music Maker aller tijden. Na meer dan 23 jaar rust de softwareleverancier het programma Music Maker uit met nieuwe basistechnologie. De krachtige 64 bit-hybride-audio-engine van de gerenommeerde DAW Samplitude is geporteerd naar de software. Dus muziekliefhebbers kunnen vanaf het begin indruk maken met echt studiogeluid.

Beter geluid, meer performance

Het programma Music Maker krijgt door de nieuwe multicore-ondersteuning een extra performance-boost. Voor de eerste keer kunnen alle CPU-kernen van de computer optimaal worden gebruikt en kunnen dus aanzienlijk meer instrumenten en effecten tegelijkertijd worden gebruikt.
Bovendien zijn er nu tal van nieuwe plug-ins beschikbaar. Met de nieuwe essentialFX Suite hebben gebruikers toegang tot een hoogwaardige verzameling audiotools voor een breed scala aan taken. De reverb plug-in VariVerb II en de masteringassistentie van Ozone 8 Elements van iZotope mogen in geen enkele studio ontbreken – en zijn opgenomen in de Premium Edition.

Nog meer loops en effecten

18 compleet nieuwe soundpools maken het hele pakket compleet. Gebruikers kunnen nu kiezen uit meer dan 270 soundpools - van EDM tot Rock tot Hiphop, Trap en Pop. Samen met meer dan 60 instrumenten en effecten, kent de creativiteit bij het maken van muziek geen grenzen.

 

"De gratis Music Maker heeft sinds de lancering in maart 2017 meer dan 2 miljoen nieuwe beatproducenten enthousiast gemaakt. Nu brengen we loop-gebaseerde muziekproductie naar een nieuw peformance-level. Het resultaat is te horen. De nieuwe audio-engine heeft het geluid en de prestaties aanzienlijk verbeterd. Zelfs zonder muzikale en technische training kan iedereen nu binnen de kortste keren zijn eigen nummers in de hoogste kwaliteit maken", zegt Matthias Trautwein, Product Owner Music Maker.

 

Alle belangrijkste punten van de nieuwe Music Maker-familie in één oogopslag:

 • Professionele audiomotor voor echt studiogeluid
 • Multicore-ondersteuning voor merkbaar betere prestaties
 • Meer dan 330 soundpools, effecten en instrumenten
 • Nieuwe plug-ins van hoge kwaliteit: Analog Modelling Suite, Vintage Effects Suite, VariVerb II en Ozone 8 Elements van iZotope
 • Gratis updates zolang Music Maker wordt ontwikkeld

 

De nieuwe Music Maker Plus editie en de nieuwe Music Maker Premium editie bevatten alle basisfuncties en contentpakketten van verschillende grootte waarvan de inhoud vrij te kiezen is. Music Maker Premium biedt bijvoorbeeld toegang tot 3 soundpools, 1 soundpool collection, 8 instrumenten, 9 functiepakketten en 3 preset-pakketten met een waarde tot € 699. Aanvullende inhoud kan worden gekocht in de in-app store.

 

Prijzen en beschikbaarheid:

 • Music Maker – gratis download
 • Music Maker Plus Edition – € 59,99
 • Music Maker Premium Edition – € 129,99
 • Music Maker Control Edition – € 169,99
  (Music Maker Premium Edition + USB-keyboard)
 • Music Maker Performer Edition – € 199,99
  (Music Maker Premium Edition + novation Launchkey Mini)

Meer informatie op https://www.magix.com/nl/muziek/music-maker/.