MAGIX Fastcut

Volledig automatische videomontage in seconden

19.11.2015

Volautomatisch, supersnel & krachtig! MAGIX presenteert de nieuwe versie van Fastcut – de perfecte oplossing voor alle hobbyfilmers, die in een paar klikken spannende video's van hun opnames willen maken en deze vervolgens willen delen. Met nieuwe, veelzijdige montagesjablonen en praktische gereedschappen zet Fastcut alledaagse opnamen om in een perfect geënsceneerde video - volautomatisch en op de maat van de muziek. Van de ondersteunde formaten via de sjablonen en video-effecten tot aan de exportmogelijkheden - Fastcut overtuigt met veel nieuwe functies en handige optimalisaties.

Fastcut – Alle nieuwe functies in een overzicht

Camera's, actioncams, smartphones of tablets - Fastcut ondersteunt bijna alle gangbare apparaten. Nu kunnen ook opnames van AVCHD-camcorders worden bewerkt. Voor een betere workflow is de gebruikersinterface compleet nieuw ontworpen en ondersteunt nu apparaten met touch- en 2in1-displays in hoge resolutie. Zo kan Fastcut door middel van aanraken en veeggebaren eenvoudig worden bediend. De nieuwe hardwareversnelde decoding van H.264-bestanden ontlast bovendien consequent de CPU en zorgt zo voor een snellere videobewerking.

Voor de automatische montage biedt Fastcut een brede selectie thematische montagesjablonen met exact passende muziek, special effects en overgangen. Zo kunnen alle gewenste opnames snel en vooral automatisch op de maat van de muziek aan elkaar worden gevoegd. Daarbij kan te allen tijde gewisseld worden naar de handmatige modus, om de volgorde of de lengte van de gekozen opnames individueel aan te passen. Andere effecten zoals de Vintage-look, camerabewegingen, zooms, spiegelingen of slow-motion-effecten kunnen eenvoudig per drag & drop op de betreffende plek in de video worden toegepast.

Om de gebruikers meer vrijheid in de vormgeving te verschaffen worden regelmatig nieuwe montagesjablonen aangeboden die de reeds beschikbare sjablonen zullen aanvullen. Daarbij zorgen de praktische filtermogelijkheden ervoor dat het passende sjabloon snel wordt gevonden.
 Fastcut bevat nu naast de automatische beeldoptimalisatie en de hulpvaardige tools voor de correctie van de video-uitlijning of het Fisheye-effect ook de toonaangevende proDAD Mercalli V2-technologie. Met deze hoogwaardige beeldstabilisatie kunnen ongewenste bewegingen worden verwijderd en bewogen of onrustige opnames in nauwkeurig gestabiliseerde video's worden omgezet. Zo kunnen onbruikbaar ogende opnames snel worden verbeterd.

 Nadat de geselecteerde opnames naar eigen voorstellingen in beeld zijn gebracht, kunt u de voltooide video's heel eenvoudig in resoluties tot 4K op de computer opslaan of direct op Youtube, Vimeo en Facebook delen. Wie zijn video's ook onderweg wil bekijken, kan ze op alle mobiele iOS- en Android-eindapparaten opslaan.

Fastcut is per direct tot het einde van het jaar voor een introductieprijs van € 49,99 (i.p.v. € 69,99) online verkrijgbaar.

Fastcut in vogelvlucht:

  • Regelmatig nieuwe functies & templates
  • Familielicentie voor 3 computers
  • Functioneert met elke camera, ook met AVCHD-camcorders
  • Automatische videomontage met dynamische sjablonen inclusief muziek
  • De beste beeldstabilisatie van de wereld met proDAD Mercalli V2
  • Beeld & geluid in een klik optimaliseren
  • Uitvoer: ondersteuning voor UltraHD/4K
  • Video's overal presenteren: op tv, mobiel of online