MAGIX investeert in de groeiende markt van de Virtual Reality en neemt simplitec GmbH over.

De publicatie van de MAGIX VR Suite is al gepland voor het voorjaar van 2018.

06.06.2017

MAGIX Software GmbH zet zijn groei verder en investeert in de markt van de toekomst: Virtual Reality-markt. De software-producent heeft dit gebied opmerkelijk verder ontwikkeld en kondigt voor het volgende voorjaar een VR Suite aan.

Al sinds geruime tijd werkt MAGIX samen met Intel (Alloy) en Microsoft (HoloLens) aan VR-projecten. Om zich in deze veelbelovende sector nog sneller te positioneren, heeft de onderneming onlangs de softwaremaker simplitec GmbH uit Dresden overgenomen. Het simplitec-team richt zich onder leiding van MAGIX volledig op het snel groeiende VR-marktsegment.

Volgens Digi-Capital zal de globale omzet van VR-software tegen 2020 naar meer dan 10 mld. USD stijgen. Met meer dan 2,5 mln. bestaande professionele klanten en de wereldwijd toonaangevende producten VEGAS Pro en Video Pro X beschikt MAGIX over een unieke toegang tot een breed doelpubliek met een grote interesse voor Virtual Reality.

De VR Suite zal naast MAGIX videosoftware onder andere de nieuwe MAGIX VR Maker bevatten. Die maakt het mogelijk om op basis van 360-graden-foto- en videomateriaal zelfstandig afgewerkte VR-toepassingen voor web-VR en VR Mobile Apps te ontwikkelen. Daarmee levert MAGIX een doeltreffend totaalpakket waarmee gebruikers volledig nieuwe visuele werelden kunnen creëren en deze met anderen kunnen delen.