MAGIX Samplitude Music Studio 2016

Van muzikanten – voor muzikanten

24.11.2015

MAGIX presenteert Samplitude Music Studio 2016, de nieuwe versie van zijn virtuele studio-omgeving voor solo-artiesten, producenten en bands. Het programma bevat dezelfde Audio Engine als Samplitude Pro X2 en voldoet zo aan de eisen van professionele gebruikers. Tegelijkertijd zorgen vereenvoudige workflows, de quickstart-assistent en de vele nieuwe virtuele instrumenten ervoor dat muzikanten hun ideeën eenvoudig en snel kunnen omzetten.

Om de workflow te vereenvoudigen en sneller te maken, biedt Samplitude Music Studio 2016 een reeks praktische opname- en instrumentsjablonen. Met de quickstart-assistent kun je beslissen of je liever met een van de vele meegeleverde virtuele instrumenten speelt of eigen instrumenten wilt opnemen. Bij de instrumentensjablonen wordt direct na de selectie een project met verschillende sporen en de gewenste virtuele instrumenten geladen zodat je direct kunt gaan spelen. Het werkt hetzelfde met de opnamesjablonen: voor het opnemen van zang, instrumenten of complete bands zijn de opnamesjablonen direct voorzien van bijbehorende sporen, de passende instellingen en geselecteerde effecten, zoals EQ's en compressoren. Deze kunnen dan met slechts een klik worden ingeschakeld of de instellingen kunnen worden gewijzigd.

Voor opnamesessies is bovendien de gratis extra-app MAGIX Audio Remote zeer handig. Of je je nu in de repetitieruimte, in de zangcabine of ergens anders een eind van je computer af bevindt – de opnames kunnen met de app heel eenvoudig van je smartphone of tablet worden gestart en worden gestopt.

Het aantal virtuele instrumenten van Samplitude Music Studio is van 13 naar 19 uitgebreid. Of nu drums, gitaren, piano of koren – met de virtuele instrumenten kun je je eigen melodieën, nummers en beats eenvoudig produceren of gewoon spelen. De virtuele gitaren bijvoorbeeld zijn met hoogwaardige microfoons op verschillende manieren door studiogitaristen opgenomen en overtuigen met elegante modulatie-opties. Naast de elektrische gitaren kunnen rockers zich verheugen op de nieuwe elektronische basgitaar en het authentieke rockdrumstel. De hoogwaardige pianocollectie bestaat uit een klassieke en elektronische piano met briljante geluidskwaliteit. De accordeon en de nieuwe folkinstrumenten, zoals de banjo of de steel guitar zijn uitstekend geschikt voor moderne muziekproductie en improvisatie op het keyboard. Ook op het gebied van klassieke muziek beschikken gebruikers over volwaardige instrumenten: met het strijkers-ensemble en het virtuele koor kunnen eenvoudig krachtige en elegante melodieën worden gemaakt. De collectie wordt compleet gemaakt met een reeks van virtuele synthesizers Vita Sampler, het ideale gereedschap voor beatproductie in het hiphop- of electro-gedeelte.

Naast de virtuele instrumenten bevat de nieuwe versie van Samplitude Music Studio meer dan 2.000 professioneel geproduceerde sounds & loops uit de genres chill-out, deep house, techno, hiphop, 80's, rock en pop. De vooraf geproduceerde sounds, MIDI-loops en melodiegedeeltes zijn daarmee de ideale begeleiding voor toetsenisten, gitaristen en zangers.

Ook in het mastering-gedeelte is Samplitude Music Studio 2016 geoptimaliseerd. De nieuwe Mastering Suite zorgt voor een gebalanceerde compressie, het juiste volume en nauwkeurig afgestemde frequenties zonder dat de dynamiek daarbij verstoord wordt. Met auto-mastering kan de klank zelfs automatisch aangepast worden. Nadat het frequentiespectrum van het eigen nummer voor verschillende muziekgenres automatisch geanalyseerd is, wordt een passende klankinstelling voorgeslagen. Zo kan een optimale geluidskwaliteit al met een klik worden behaald.

Met vele andere praktische functies zoals de meersporen-opname, VST-ondersteuning en talrijke effecten uit de professionele sector, maakt Samplitude Music Studio 2016 indruk door de kwaliteit en de omvang van de inbegrepen functies.

Samplitude Music Studio 2016 is vanaf nu direct online en in de detailhandel voor de prijs van € 99,99 verkrijgbaar.

Uw voordelen in vogelvlucht:

 • 19 virtuele instrumenten uit diverse gebieden
 • 2.000 sounds & loops uit 6 verschillende genres
 • Projectsjablonen voor instrumenten en opname
 • Opnamebesturing met de gratis app MAGIX Audio Remote
 • Mastering Suite: inclusief auto-mastering
 • Notatiehulp (incl. printfunctie)
 • Vocal Tune 2 voor het corrigeren van toonhoogtes bij zang
 • MIDI-ondersteuning: inclusief MIDI-learn
 • Meersporenopnamen in 24-bit / 96 kHz studiokwaliteit
 • 64-bit & multicore support
 • 32-bit zwevendekomma-bewerking
 • Interfaces: VST3, VST2, ASIO, ReWire, MTC, MC