MAGIX Video Pro X

Perfect beeld en geluid

07.04.2016

Van geautomatiseerd beeld op elkaar aanpassen, HEVC/H.265-ondersteuning tot aan het plug-inpakket NewBlue Looks en de updategarantie: met dit unieke spectrum van innovatieve functies is Video Pro X de aantrekkelijkste keuze van zijn prijsklasse voor videofans met hoge eisen. Speciaal op de eisen van ambitieuze en professionele gebruikers afgestemd. Verbeterde prestatie en krachtige gereedschappen zorgen voor resultaten in professionele broadcastkwaliteit. De native 64-bit-technologie en de schaalbare proxymontage garanderen daarbij een krachtige videobewerking in HD en 4K. Bovendien is Video Pro X het eerste en unieke semiprofessionele videomontageprogramma op de markt dat Intel HEVC-encoding biedt.

Hoogwaardige effectvormgeving

Automatisch beeld op elkaar aanpassen, het nieuwe NewBlueFX plug-inpakket en moderne titelsjablonen: Video Pro X biedt nog meer mogelijkheden voor de optimalisatie en creatieve vormgeving van video-opnames. Zo brengt de nieuwe versie van Video Pro X een geavanceerde belichtingsfunctie met zich mee. De gedetailleerde correctie van kleur- en grijswaarden met gradatiecurven maakt het mogelijk luminantie en afzonderlijke RGB-kanalen met Bézier-curven te bewerken. Grijstrappen en contrasten kunnen niet-lineair worden bewerkt en daarmee bijvoorbeeld opnames met flat- of log-profielen handmatig naar de gewenste finale look brengen.

Bovendien zorgt de nieuwe functie 'beeld op elkaar aanpassen' voor een harmonieuze video. Daarmee kunnen kleuren en grijstrappen van twee opnames volledig automatisch op elkaar worden aangepast. Handmatig kan de bewerking echter ook door het kiezen van referentiepunten worden verfijnd.

Wie zijn video een bijzondere filmlook wil geven, kan zich verheugen op het nieuwe plug-inpakket NewBlue Looks. Met de 5 professionele filtereffecten worden in een handomdraai films gemaakt die zo naar de bioscoop kunnen:

 • Film Color: kleur en licht worden gewijzigd om een klassieke filmlook te verkrijgen.
 • Color Fixer Pro: kleurbalans, verzadiging en helderheid in het beeld kunnen snel en ongecompliceerd worden aangepast.
 • Gradient Tint: de vele filters zorgen voor bijzonder intensieve kleuren.
 • Spotlight: een bepaald gedeelte wordt door middel van een schijnwerperlicht naar voren gebracht.
 • Glow Pro: daarmee kunnen accenten in het originele beeld worden geplaatst om een warm licht te maken.

Met de nieuwe moderne titelsjablonen kunnen bovendien intro's of aftitelingen, ondertitels en balken precies passend bij de stijl van de video's worden toegevoegd. Na een complete, grafische bewerking hebben de 250 nieuwe titelsjablonen niet alleen een bijzonder design, maar ook een slimme structuur.

Allround-ondersteuning

De hele workflow wordt met het nieuwe programma Video Pro X aanzienlijk vereenvoudigd en sneller. Zo ondersteunt het programma de nieuwe HEVC/H.265-codec, waarmee het videomateriaal van de modernste 4K-camera's optimaal kan worden gedecodeerd, bewerkt en geëxporteerd. Hierbij zorgt de hardwareversnelling ervoor dat het decoderen van de grafische kaart wordt overgenomen, waardoor de processor ontlast wordt en de performance tijdens het bewerken bijvoorbeeld bij 4K/UHD aanzienlijk wordt verhoogd.

Ook wat betreft compatibiliteit is er veel veranderd. Naast de native ProRes-support worden nu ook voor het eerst OpenFX-plug-ins ondersteund. Zo kunnen transformplug-ins volgens OpenFX-standaard nu als video-effect eenvoudig naar andere plug-ins direct vanuit de Mediapool worden toegepast. Door de nieuwe interface kunnen gebruikers vanaf nu een indrukwekkende veelzijdigheid van nieuwe plug-ins in Video Pro X integreren.

Onbeperkte videomontage

De nieuwe versie bevat ook in het bewerkingsgedeelte een reeks innovatieve functies en praktische gereedschappen. Zo biedt Video Pro X omvangrijke bewerkingsmogelijkheden voor de opnamen van de nieuwste 360-gradencamera's. Uit 360-gradenmateriaal kunnen bepaalde videofragmenten worden geselecteerd, geëxtraheerd en vervolgens bij het monteren naar de video worden geïntegreerd.

Bij videomontage zijn de nieuwe vastklikmarkers een duidelijke verbetering, om bijzondere plekken in video-objecten te markeren. Daardoor wordt het aanzienlijk belangrijker, afzonderlijke objecten te trimmen, verschuiven of te synchroniseren. Ook bij montage op de maat zijn de vastklikmarkers zeer handig en zorgen voor een optimale synchronisatie van audiomateriaal en video-opnames.

Updategarantie

Na Fastcut, Music Maker Premium en de serie Audio & Video Sound Cleaning Lab is Video Pro X het volgende programma van MAGIX dat zonder versie en met updategarantie gepubliceerd wordt. De updategarantie garandeert dat op het moment van registratie altijd de nieuwste softwareversie wordt geïnstalleerd onafhankelijk van de aankoopdatum. Bovendien ontvangen de MAGIX-gebruikers met de updategarantie een jaar lang regelmatig nieuwe functies, updates en inhoud, evenals plug-ins of sjablonen gratis. Deze kunnen ook na afloop van het eerste jaar met reeds bestaande installatie verder worden gebruikt. Bij het opnieuw installeren na afloop van de garantieperiode, blijft de basisversie behouden. Om na afloop van het eerste jaar nog steeds nieuwe functies en updates te ontvangen, kan de updategarantie voor een voordeelprijs worden verlengd.

Video Pro X is vanaf nu voor € 399,99 online en in de winkel verkrijgbaar.

De belangrijkste punten in een overzicht:

 • Bewerking voor 360-gradencamera's
 • Beeld op elkaar afstemmen en geavanceerde belichtingsfunctie
 • NewBlueFX plug-inpakket NewBlue Looks
 • Ondersteuning van HEVC/H.265 en hardwareversnelde decoding
 • Nieuwe rastmarkers en montage op de maat
 • Nieuwe moderne titelsjablonen
 • OpenFX-ondersteuning
 • Native ProRes-support
 • Updategarantie