Foto's archiveren met MAGIX

Foto's archiveren is een aspect dat bij Fotobewerking waarschijnlijk de minste aandacht krijgt.

Toch moet bij de enorme hoeveelheden foto's die tegenwoordig met de digitale camera worden genomen, dit aspect niet worden onderschat. Want het wordt bij grote hoeveelheden foto's al snel lastig het overzicht te behouden. De makkelijkste manier van archiveren is een zinnige mappenstructuur op de computer aan te leggen. Deze kunnen geordend worden aan de hand van tijd en datum van de foto's, maar ook naar de gelegenheid, bv. "Verjaardag" of "Familiefeest".

Wie niet met veel moeite zijn gegevens in mappenstructuren wil archiveren, kan terugvallen op gespecialiseerde programma's die de steeds groter wordende verzameling foto's ordenen. MAGIX biedt met de Photo Manager Deluxe praktische zoekcriteria zoals de intuïtieve gezichtsherkenning (FaceIDTM) die helpt bij het terugvinden van personen op foto's. Misschien klinkt dat futuristisch, maar het helpt om het overzicht in de foto-databank te behouden. Daarnaast helpt de PhotoID-technologie om dezelfde of bijna dezelfde foto's in de databank op te sporen. Uiteindelijk moeten fotobestanden ook weer op opslagmedia vastgelegd en zo gearchiveerd worden. De harde schijf vormt welhaast het veiligste opslagmedium, maar ook CD's en DVD's zijn natuurlijk goed te bewaren.

Foto's archiveren op gezichten, zonder doublures

Wie grote hoeveelheden gegevens moet opslaan kan ook nog bij de Blu-ray Disc terecht. Een goed overzicht van welke mogelijkheden die MAGIX-software biedt voor het foto's archiveren en ordenen, vindt u in Photo Manager, dat u gratis van de homepage kunt downloaden.

MAGIX Photo Manager Deluxe

MAGIX Photo Manager Deluxe
49,99
In het winkelmandje
Upgrade

Hier kun je upgraden naar de nieuwste versie. Houd daarvoor je inloggegevens voor je account of het serienummer van je programma bij de hand.

Met MAGIX Photo Manager Deluxe kunt u uw mooiste foto's & video's heel eenvoudig ordenen, bekijken, sorteren en opnieuw ontdekken. Geef uw mooiste momenten een nieuw leven.