Gemakkelijker naar professionele liedjes: de nieuwe Music Maker is er!

Met een nieuw, aanpasbaar ontwerp, geoptimaliseerde arrangeur en verbeterde MIDI-workflows, maakt Music Maker het nu gemakkelijk om nummers te maken met echt studiogeluid.

01.07.2019

Muziek maken was nog nooit zó gemakkelijk. Om nieuwe en ervaren beatproducenten volledig te laten profiteren van de creatieve mogelijkheden, heeft MAGIX Music Maker nog intuïtiever gemaakt. De legendarische software voor loop-gebaseerde muziekproductie heeft nu een nieuwe, aanpasbare gebruikersinterface, een geoptimaliseerde Arranger voor duidelijkheid en verbeterde MIDI-verwerking.

 

"Sinds de lancering van de gratis Music Maker in maart 2017 hebben we meer dan 3 miljoen nieuwe gebruikers enthousiast gemaakt voor Music Maker. Daarom was het voor ons bijzonder belangrijk om workflows intuïtiever te maken. Met de nieuwe Music Maker kun je eenvoudig je eigen nummers produceren op een professioneel niveau – ongeacht of met of zonder voorafgaande kennis," zegt Matthias Trautwein, Music Maker Product Owner.

 

Nieuwe look en aanpasbare interface

Vanaf nu verschijnt de Music Maker in het nieuwe, moderne flat-design. Bovendien is de gebruikersinterface individueel aanpasbaar. De vensterindeling zelf kan worden geselecteerd en aangepast om soundpools, instrumenten en effecten naar eigen inzicht in Music Maker te ordenen.

Geoptimaliseerde Arranger

Vanwege de geoptimaliseerde Arranger kunnen loops nu eenvoudig worden gesleept onder een bestaande spoor, waardoor een nieuw spoor wordt gecreëerd. De spoorkoppen hebben nu een volumeregeling, kunnen worden gedownsized en creëren zo nog meer ruimte voor projecten.

Nog betere MIDI-bewerking

Dankzij MIDI-optimalisatie kunnen MIDI-apparaten worden aangesloten op de pc of laptop en binnen enkele seconden kunnen je eigen melodieën op het MIDI-keyboard of beats met de drumpad-controller worden gespeeld. De MIDI-editor maakt het gemakkelijk om noten toe te voegen, te verplaatsen of te verwijderen. De nieuwe trimfunctie van Music Maker maakt het mogelijk om van een loop-vormig MIDI-object een object te maken. Op deze manier kunnen melodieën en beats in een flits in de song worden aangepast.

Nieuwe startdialoog met tutorials, tips en trucs

Om de functies en workflows in Music Maker nog beter te leren kennen, zijn er inleidende video's, tutorials en waardevolle tips en trucs in het volledig vernieuwde opstartdialoogvenster. Gebruikers kunnen meer leren over het gebruik van soundpools, instrumenten en effecten, of meer functies en edities ontgrendelen vanuit de Store – in één oogopslag zichtbaar wanneer het programma wordt gestart.

Exclusieve inhoud vanaf de Plus-editie

Gebruikers van de Plus-editie profiteren van tal van extra soundpools, functies en instrumenten met een totale waarde van meer dan 260 euro.
Van de Premium-editie kunnen alle muziekproducenten uitkijken naar exclusieve content met een waarde van meer dan 900 euro. Met de twee nieuwe coreFX-bundels kun je de beste geluidsdetails regelen. De bundels bevatten vijf mastering-effecten en drie delay-effecten die je nog meer opties geven om de klank van geluiden, loops, instrumenten of zang te veranderen. Bovendien krijgen Premium-gebruikers van de volledige versie van SOUND FORGE Audio Studio 12 een professionele audio-editor voor het knippen en bewerken van geluiden, loops en geluidssporen met hoogwaardige studio-effecten, en creëren ze naadloze overgangen zonder ruis. Bovendien kunnen eigen samples worden gemaakt voor direct gebruik in Music Maker.

 

Prijzen en beschikbaarheid:

  • Music Maker – gratis
  • Music Maker Plus Edition – € 59,00
  • Music Maker Premium Edition – € 129,00
  • Music Maker Control Edition – € 169,00
    (Music Maker Premium Edition + USB-keyboard)
  • Music Maker Performer Edition – € 199,00
    (Music Maker Premium Edition + novation Launchkey Mini)

 

Meer informatie onder www.magix.com/nl/muziek/music-maker/