Nieuwe versie van VEGAS Pro herdefinieert efficiëntie in creatieve videoproductie

VEGAS Pro 17 wordt geleverd met meer dan 30 nieuwe functies die het bewerken sneller dan ooit maken en die volledig nieuwe creatieve mogelijkheden bieden.

05.08.2019

VEGAS Creative Software heeft vandaag de nieuwe versie van de bekroonde videobewerkingssoftware VEGAS Pro vrijgegeven. Met meer dan 30 nieuwe functies bereikt de VEGAS Pro 17 een nieuwe mijlpaal in hoogwaardige videobewerking. Uitgebreide workflowverbeteringen en innovatieve creatieve tools, super videoproductie.

"Er is veel enthousiasme over deze release van VEGAS Pro 17", zegt Gary Rebholz, VEGAS Product Manager. "Meer dan elke andere release hebben onze gebruikers geregisseerd wat ons team in deze versie heeft ontwikkeld. Ze zijn de afgelopen drie jaar volledig duidelijk geweest over wat ze van de software wilden zien en hun suggesties hebben dit tot een ongelooflijk robuuste en veelzijdige release gemaakt. Deze versie versterkt de reputatie van VEGAS Pro als het snelste, meest efficiënte snijgereedschap op de markt."

 

Meer efficiënte workflows

De nieuwe Nested Timeline-functie brengt orde in complexe projecten. Projecten kunnen worden georganiseerd met ingebedde tijdlijnen voor belangrijke secties, en de gebruiker kan vrijelijk van de hoofdbewerking naar ingebedde tijdlijnbewerkingen gaan. De hoofdtijdlijn blijft schoon en overzichtelijk, ongeacht hoe complex de ingebedde tijdlijnen worden. De innovatieve, unieke VEGAS-aanpak maakt het mogelijk voor de projecteigenaar om geneste tijdlijnen als afzonderlijke projectbestanden te delen met assistenten die hun werk onafhankelijk kunnen doen, terwijl de eigenaar volledige controle over het masterproject behoudt. De gebruiker kan ook video-effecten, composities en andere bewerkingen toevoegen aan de ingebedde tijdlijn op het hoofdprojectniveau om ze automatisch toe te passen op de gehele ingebedde reeks.

De nieuwe Unified Color Grading-workflow integreert alle belangrijke sorteerhulpmiddelen in één logisch georganiseerd paneel. De colorist of editor kan snel tussen verschillende gebeurtenissen in de tijdlijn springen om meteen de volgende gebeurtenis te beoordelen. En de editor kan de kleurinstellingen eenvoudig exporteren als LUT's om elders in VEGAS te gebruiken of ergens anders waar LUT's worden ondersteund. Op die manier kunnen instellingen eenvoudig worden toegepast op andere clips of zelfs op andere projecten.

Met HLG HDR-kleurenondersteuning blijft VEGAS Pro 17 vooroplopen in HDR-bewerking in een start-to-finish workflow. GPU-gebaseerde open kleuren I/O-verwerking werkt in de nieuwe ACES 1.1-kleurenruimte, inclusief ondersteuning voor zowel HDR10 als HLG, HDR-color-grading, HDR-videoscopes, interne en externe HDR-preview en complete HDR-bezorgopties.

Versnelde GPU-decodering voor AVC/HEVC biedt nu soepeler tijdlijnweergave in VEGAS Pro. De kracht van grafische kaarten wordt gebruikt om projecten efficiënter dan ooit te bekijken, zelfs met effecten, filters en meerdere videostreams.

Ondersteuning voor 8K-bestanden zorgt voor een enorme hoeveelheid vrijheid bij het pannen, zoomen en bijsnijden van beelden zonder verslechtering van de resolutie bij levering aan HD- of 4K-bestanden. Of lever de volledige 8K voor projecten met een superhoge resolutie.

Meer creatieve mogelijkheden

Nu kunnen gebruikers nog langzamere en vloeiendere slow motion maken met native tools die zijn gebouwd op eigen optische flowtechnologie die het ene frame na het andere analyseert en vervolgens tussenliggende frames maakt. Optical Flow Slow Motion levert zijdezachte slow motion voor resultaten als nooit tevoren.

Het volgen van objecten in video's en het vastzetten van andere video's is niet alleen voor naar links en rechts, en op en neer, of objecten recht voor de camera. Met Planar Motion Tracking in VEGAS Pro 17 kan de gebruiker objecten volgen en vastzetten die in perspectief bewegen, zoals de zijkant van een gebouw gezien vanuit een hoek.

De nieuwe Warp Flow-overgang maakt het mogelijk om unieke morphing-overgangen te maken. Het laatste frame van de eerste clip en het eerste frame van de volgende clip worden geanalyseerd om automatisch tussenliggende frames te maken zodat het ene clip soepel overgaat in de andere. De perfecte tool om coole sci-fi-stijl morphing te maken.

Naast vele andere nieuwe functies beschikt VEGAS Pro nu ook over Smart Split Edit om jump cuts te verbergen. Gebruikers kiezen gewoon de sectie die ze willen verwijderen en Smart Split verwijdert deze en verbergt automatisch de jump cut. Snel, gemakkelijk, soepel en automatisch. De ideale en unieke bewerkingstool voor interviews. 

Vier manieren om van VEGAS Pro 17 te genieten

VEGAS Pro 17 is beschikbaar in vier versies. VEGAS Pro 17 Edit is de basisoptie, maar biedt nog steeds de volledige functieset inclusief alle nieuwe functies zoals ingebedde tijdlijnen, Unified Color Grading Workflow en HLG HDR Color Support. VEGAS Pro 17 is de standaardversie en wordt geleverd met Boris FX Continuum Lens Flare 3D voor geavanceerde Lens Flare-effecten en VEGAS DVD Architect voor het schrijven en branden van dvd's en Blu-rays. VEGAS Pro 17 Suite is het ultieme video- en audiobewerkingspakket met alle nieuwe functies en professionele extra's, waaronder de nieuwe Steinberg SpectraLayers Pro 6, een van 's werelds meest revolutionaire spectrale bewerkingsplatforms, Boris FX Continuum Lens Flare 3D, Boris FX Continuum 3D-objecten Unit, Boris FX Continuum Key en Blend Unit, en Boris FX Continuum Lights Unit. Met VEGAS Pro 365 krijgen gebruikers alle kracht en functionaliteit van de reguliere VEGAS Pro 17, maar kunnen ze ook genieten van toekomstige updates direct na release, plus exclusieve VEGAS Pro 365 webinars en de audiobewerkingssoftware SOUND FORGE Audio Studio 13.

Highlights der neuen Version:

 • NIEUW: ingebedde tijdlijnen
 • NIEUW: HLG HDR Color, ACES 1.1, HDR Color grading, HDR Scopes
 • NIEUW: Optical-Flow Slow Motion
 • NIEUW: GPU versnelde decodering voor AVC/HEVC
 • NIEUW: Planar Motion Tracking
 • NIEUW: LUT-export
 • NIEUW: Warp Flow Transition
 • NIEUW: Smart Split Edit
 • NIEUW: ondersteuning voor 8K-bestanden

 

VEGAS Pro 17 is nu online beschikbaar en in winkels wereldwijd:

 • VEGAS Pro 17 Edit – € 399,00
 • VEGAS Pro 17 – € 599,00
 • VEGAS Pro 17 Suite – € 799,00
 • VEGAS Pro 365 – vanaf € 16,67 per maand

 

Lees meer op www.vegascreativesoftware.com/nl/vegas-pro/