De eerste van een nieuwe soort dj-programma's – Produceren. Opnemen. Opvoeren

Met Music Maker Live Edition heeft MAGIX een nieuwe oplossing op het gebied van dj-programma's ontwikkeld.

Met dit softwareprogramma kan iedereen in een handomdraai eigen beats produceren en live performen. Daarmee biedt MAGIX een van de eerste dj-programma's waarmee u niet alleen uitvoert, maar ook eigen nummers kunt opnemen, virtuele instrumenten kunt inspelen of mp3's experimenteel kunt wijzigen. Met een puur dj-programma of de typische mp3-software, is het bijvoorbeeld moeilijk eigen muziek te maken zonder veel ervaring. Aan de andere kant is het moeilijk met de typische muzieksoftware direct op het mengpaneel de nummers live te presenteren en de sessie tegelijkertijd op te nemen. De kern van deze nieuwe soort dj-programma's is de Live-Pad-modus. Deze kun je eventueel met het toetsenbord en muis met de app of een extern USB-pad-controller ongecompliceerd aansturen. Met de pads werden loops voor bassen, synthesizer, drums, percussie en melodie-instrumenten afgevuurd die bij het mixen allemaal met elkaar harmoniseren. Gewoon een live-set, uit genres als EDM, hiphop, trap of metal selecteren en de party kan beginnen. Daardoor kunt u afwisselende nummers voor de eigen dj-performance mixen. Een functie die men niet alleen bij gratis audio-programma's of freeware vaak tevergeefs zoekt.

Voor de meeste dj's of producenten in de studio is het eveneens interessant, om met de klankeigenschappen van de opgevoerde nummers te kunnen spelen. Door de in het softwareprogramma inbegrepen effecten is dit geen probleem. Zo kunnen bijvoorbeeld echo-effecten worden gebruikt, hoge of lage frequenties uit mp3's worden gefilterd of aanpassingen met het timestretching algoritme snel en eenvoudig worden omgezet. Voor beginners is de mogelijkheid met de Live-Pad-modus te werken bijzonder interessant – ten slotte hoef je geen noten te kunnen lezen en heb je geen gevoel voor ritme nodig. Het softwareprogramma biedt verschillende virtuele Pads, die allemaal voorzien zijn van complete loops en aan de hand daarvan kunt u zonder kennis vooraf eigen muziek mixen met de dj-mixer. Door het drukken van de betreffende pads worden de loops geactiveerd. Deze zijn steeds in 7 toontrappen beschikbaar – zo kunt u nummers tijdens het opleggen met de laptop direct aan het mengpaneel remixen, melodisch wijzigen en kunt u spanningsbogen creëren. Maar ook de drag & drop-functie voor de Live Pads vergemakkelijkt het samenstellen van eigen sets. Ervaren dj's zijn met deze nieuwe manier van dj-software van MAGIX ook uitstekend uitgerust voor lange nachten achter de draaitafel. Zo kunnen de sessies bij het improviseren met een druk op de knop in het programma worden opgenomen en bijvoorbeeld direct bij SoundCloud worden gedeeld. De geïntegreerde Vita Sampler daarentegen snijdt bestanddelen van nummers in stukken en combineert ze opnieuw met een druk op de knop die u dan met een MIDI-dj-controller kunt aansturen en afspelen. Andere bekende audio-effecten zijn eveneens direct in de overzichtelijke interface te openen. Wie dit muziekprogramma eerst eens wil proberen, kan de dj-mixer in het gratis-downloadgedeelte gratis downloaden.

Music Maker Live Screenshot

Geen gemiddeld dj-programma

Met Music Maker Live Edition kunnen dj's en beatproducers eigen nummers in de studio of op het podium produceren en uitvoeren. Voor het mixen van vooraf geproduceerde live-sets zijn verschillende loops, sounds en effecten in studiokwaliteit beschikbaar – een echt voordeel in vergelijking tot conventionele freeware en het typische dj-programma. Dit softwareprogramma is zowel voor beginners als ook voor professionele dj's geschikt en zorgt met intuïtieve bediening, comfortabele workflows en hoge geluidskwaliteit bij de muziekproductie en bij het mixen voor een goede partystemming.

MUSIC MAKER 2024 PREMIUM

Bespaar 87 %
MUSIC MAKER 2024 PREMIUM MUSIC MAKER 2024 PREMIUM
i.p.v. 233,00 € 29,99