Dj-software van MAGIX: van scratch tot mix

Met het muziekprogramma Music Maker Live Edition kan nu iedereen zijn eigen nummers ook zonder kennis vooraf produceren en op het podium uitvoeren.

De Live-Pad-modus met vooraf geproduceerde loopsets voor verschillende muziekstijlen maakt het mogelijk. Dankzij deze functie is het programma voor dj's, beatproducers en muzikanten geschikt. Het voordeel in vergelijking met een typisch dj-programma ligt vooral op het gebied van de muziekcreatie. Start gewoon de Live-Pad-modus en u kunt direct een eigen jam starten, met de complete live-sets experimenteren en de gehele sessie opnemen. Vervolgens voegt u met drag & drop nog meer sounds & loops toe of speelt u met de virtuele instrumenten eigen melodieën in.

Ten slotte kunt u in het dj-mixer-programma nog effecten toevoegen, de muziek mixen, masteren en als audiobestand opslaan. Hiervoor is een eenvoudige computer voor Windows voldoende – dure mengpanelen, platenspelers of ander dj-equipment hebt u niet nodig.

Music Maker Live Edition verbindt het beste uit twee werelden. Aan de ene kant kunt u heel nauwkeurig eigen muziek produceren, inspelen en opnemen. Aan de andere kant kunt u met de Live-Pad-modus ook uw zelfgemaakte werken en nummers op het podium zetten.

De 16 pads in deze modus zijn voorzien van loops voor muziekstijlen zoals bijvoorbeeld hiphop. De pads komen overeen met in totaal 16 sporen in de klassieke Arranger en vullen zich met loop-bouwstenen zodra de live-performance wordt gestart. U hebt dus de vrijheid na het optreden in de thuisstudio nog verder aan de songstructuren te werken en samples, de een of andere scratch, ingespeelde fragmenten van virtuele instrumenten of zelfs eigen zang toe te voegen. Professionele effecten en mastering-plug-ins zorgen er uiteindelijk voor dat de totale mix ook bij iedere andere dj op de installatie fatsoenlijk klinkt. Music Maker Live Edition verbindt delen van een modern dj-softwareprogramma met de klassieke elementen van een digitaal audio-workstation – en vereenvoudigt tegelijkertijd de bediening en de workflows. Want met Music Maker Live Edition kan iedereen zonder kennis vooraf, zonder gevoel voor ritme of zonder noten te kunnen lezen nummers uitvoeren voor een publiek. En het klinkt allemaal zeer professioneel.

Gewoon de laptop met het mengpaneel verbinden en direct beginnen. Het enige wat u dan nog nodig hebt, is het juiste gevoel voor de stemming in de club of op de party. Dan kiest u alleen nog de juiste live-set en u kunt direct aan de draaitafel beginnen, afzonderlijke songparts loopen, creatief combineren en de sounds live met elkaar mixen. En omdat de live-sets voor verschillende genres zich in 7 toontrappen bevinden, kunt u met een paar keer klikken nummers met een intro, refrein en bridge maken waarin u het melodieverloop aanpast. Wanneer u de jamsessie goed vindt, drukt u gewoon op de opnameknop en slaat u alles als audiobestand op. Vervolgens kopieert u het nummer gewoon als WAV of wma naar uw eigen afspeellijst bij iTunes en MP3 deluxe. Of u publiceert het direct bij SoundCloud.

Music Maker Live Screenshot

Een combinatie van muziekprogramma en dj-software

Met Music Maker Live Edition kunt u eigen muziek maken, dan mixen en met hoogwaardige live-sets zelf optreden. Dj's en producers kunnen ook zelf eigen sets voor de Live-Pad-modus aanmaken, opslaan en later met het mengpaneel in realtime presenteren. Dit muziekprogramma kan door iedereen worden bediend en biedt voor alle audio- en muziekliefhebbers innovatieve functies die Music Maker Live Edition ook als dj-softwareprogramma interessant maken. Beleef het zelf!

MUSIC MAKER 2025 PREMIUM

MUSIC MAKER 2025 PREMIUM
49,99