MP3 met MAGIX

MP3 is een audio-codec voor audiocompressie.

Op grond van zijn kleine bestandsformaat is bij het luisteren van muziek op PC, laptop of mobiele apparaat de MP3 verreweg de meest bekende. Het MP3-algoritme gebruikt een methode waardoor een muziekstuk in voor mensen alleen bewust hoorbare audiosignalen opgeslagen wordt. Hierdoor wordt een datacompressie mogelijk die de audiokwaliteit niet of nauwelijks beïnvloed. Eigenlijk heeft ruw audiomateriaal in verhouding namelijk veel geheugen nodig (een minuut in CD-kwaliteit heeft ongeveer 10 MB nodig) en voor de transfer over internet zijn hoge dataoverdrachtsrates en veel tijd nodig.

Via de verspreiding door muziekruilbeurzen is MP3 dan uiteindelijk bekend geworden. Doordat de MP3-speler steeds geliefder werd, nam de bekendheid van de MP3-spelers met het audioformaat toe. Dit maakte het MP3-formaat ook steeds geliefder en het muziekgenot werd tot een mobiele ervaring. Vanwege de grote hoeveelheid muziek uit verschillende bronnen, moeten gebruikers vroeger of later over een intelligente vorm van muziekbeheer gaan nadenken. De MAGIX MP3 deluxe biedt een hele reeks van gereedschappen om zelfs megabytesterke MP3-verzamelingen onder controle te krijgen. Natuurlijk moet ook aan het thema “Music Cleaning” worden gedacht: zo zijn bijvoorbeeld gekras en geknisper van de originele geluidsbron na het digitaliseren van LP's ook in de MP3 te horen. Hiervoor biedt het Audio Cleaning Lab van MAGIX een veelheid aan bewerkingsmogelijkheden.

MP3 deluxe 19 Screenshot

MP3 maakt muziek mobiel

MP3 is tegenwoordig meer dan slechts een audioformaat. Het staat synoniem voor een nieuwe verhouding ten aanzien van muziek in het algemeen, die bevrijd wordt van de smalle analoge geluidsdrager en nu op iedere plek en op ieder moment vrij beschikbaar is. Juist de hoeveelheid aan MP3-bestanden maakt het echter noodzakelijk over slimme oplossingen voor het beheer na te denken en daarbij ook te letten op een eenvoudige hantering bij het laden van mobiele apparaten met muziek.

MAGIX MP3 deluxe 19

MAGIX MP3 deluxe 19
39,99