Video Pro X16

Video Pro X
Creatieve videobewerking

Updateverloop

2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016

08 juni 2020

INFUSION Engine 2

INFUSION Engine Power nu voor bijna elke computer. Voor het eerst worden grafische kaarten van alle toonaangevende fabrikanten ondersteund (Intel, AMD, NVIDIA).

Dit maakt een soepele weergave mogelijk, zelfs in meersporenprojecten tot 4K UltraHD resolutie met bijna elke hardwareconfiguratie.

HiDPI-montage-interface

De Video Pro X-interface heeft nu een hoge resolutie en blijft scherp en leesbaar, zelfs als deze op 4K-monitoren is geschaald.

Ook het icoonontwerp werd gemoderniseerd. De grafische elementen zijn dus eenvoudiger te begrijpen.

Realtime-beeldstabilisatie

Voor het eerst is rbeeldstabilisatie mogelijk zonder tijdrovende analyse- en renderingsfasen.

proDAD Mercalli V5 Suite is de eerste volledige versie van proDAD Mercalli die live beeldstabilisatie in Video Pro X biedt.

proDAD Mercalli V5 Suite inbegrepen bij de aankoop van het programma, bij aankoop van een updateservice-verlenging of een upgrade.

NewBlue Filter 5 Ultimate

Het complete NewBlue pakket bevat 27 kleurenfilters en meer dan 250 sjablonen met geselecteerde effecten uit de gebieden van de Color Grading, klassieke filmfilters en creatief ontwerp.

NewBlue Filters 5 Ultimate inbegrepen bij de aankoop van het programma, bij aankoop van een updateservice-verlenging of een upgrade. NewBlue Filters 5 Ultimate met Engelse programmataal.

Vereenvoudigde startdialoog

Het Video Pro X-opstartgebied is logischer opgebouwd en dit maakt het gemakkelijker om de juiste projectinstelling en het juiste filmformaat te vinden. Een duidelijke tijdsbesparing nog voor het eigenlijke montageproces.

Verticale video's

Verticale formaten, bijvoorbeeld van smartphonecamera's, worden nu automatisch herkend tijdens het importeren en kunnen worden bewerkt in hun oorspronkelijke oriëntatie. Er zijn extra social-mediasjablonen toegevoegd.

25 november 2019

8K Ultra HD Support voor HEVC-video's

Volledige 8K-support in Video Pro X voor beelden met nog hogere resolutie. HEVC-video's kunnen met behulp van NVIDIA grafische kaarten in realtime worden afgespeeld*. Daardoor komt de tijdrovende conversie van opnamen in proxyfiles te vervallen.

* Exclusief voor HEVC in combinatie met NVIDIA grafische kaarten vanaf GeForce GTX 1060.

HDR-preview en sturing van het HDR-kleurbereik

Vanaf nu kun je voor het kleurbereik HDR, Full HD/UHD of SD kiezen voor je projecten. Voor meer visuele controle en precisie in je kleurcorrectie-workflow.

Lagenmaskers

Video- en titelobjecten kun je nu snel maskeren. Daarvoor heb je keus uit tal van alfamaskers direct in het sjablonengedeelte. Om bijvoorbeeld de rand van video's zacht transparant uit te laten lopen of doelgericht titelobjecten te laten verschijnen.

Vernieuwd overgangenmenu

Gewoon met een klik op het overgangensymbool aan het arranger-object openen en de bekende overgangen-iconen uit het gedeelte "sjablonen" worden zichtbaar. Bovendien breidt het menu zichzelf dynamisch uit, want elke overgang die je gebruikt of als favoriet markeert, wordt toegevoegd aan de lijst.

Color Picker met titel-editorfunctie

Vanaf nu kun je met de Color Picker ook de vormgeving qua kleur in de titeleditor aansturen. Gemakkelijk en tijdbesparend.

OFX plug-in-performance

Met de verbeterde prestaties van de OFX-interface worden tal van video-effecten nu in realtime weergegeven. Door de optimalisatie is er voor elk video-effect meer rekenkracht beschikbaar wat ervoor zorgt dat het afspelen vloeiender verloopt.

Eigen camera- en effect-LUT's integreren

Video Pro X integreert eigen collecties look-up-tables in het effectgedeelte. Daarmee kunnen deze net zo makkelijk worden gebruikt als meegeleverde LUT's.

In-appstore voor het kopen van losse content

Vanaf nu heel gemakkelijk doelgericht losse content kopen in de in-appstore zonder het hele pakket te hoeven nemen.

16 september 2019

Verbeterde effectberekening van de INFUSION Engine

Camerabewegingen, zooms, collages, kleureffecten en horizon corrigeren rekenen nu tot 8,6 keer sneller dan ooit tevoren en worden daarom soepel afgespeeld.
In combinatie met de INFUSION Engine een effectieve en merkbare prestatieboost voor je projectbewerking.

Gaten vinden en sluiten

Het nieuwe snijgereedschap vindt alle openingen op de tijdlijn en sluit ze met een klik. Zo vloeien alle clips correct in elkaar over zonder zwarte frames achter te laten.

5 nieuwe intro's en outro's

Vind het juiste begin en het juiste einde met nieuwe filmische intro's en outro's. Voor meer creativiteit en spanning vanaf het begin.

Grote iconen in Explorer

Grote miniaturen voor alle mappen als preset helpen om op het eerste gezicht de geschikte clip of foto te vinden. Tot nu toe moest deze presentatie handmatig worden ingesteld.

Overgangen iconen in de Arranger

De oude pictogrammen zijn niet meer up-to-date en de nieuwe pictogrammen komen nu opnieuw overeen met het respectieve pictogram in de mediapool.

Laatst geopende projecten

Projecten worden nu ook opgeslagen in de lijst met recente bestanden tijdens het opslaan. Dit bespaart tijdrovende navigeren tussen mappen bij het werken met verschillende projecten in één programmasessie.

Soft-upgrade

Op basis van klantvereisten wordt reeds geïnstalleerde inhoud die je in de vorige versie hebt gebruikt, naadloos geïntegreerd in de nieuwe versie in het geval van een actieve updateservice.

03 juni 2019

INFUSION Engine

De nieuwe video-engine maakt vloeiende weergave van complexe meersporige projecten op CPU's met Intel QuickSync en NVIDIA GPU's mogelijk. Verwerkingsniveaus worden consistent berekend, afhankelijk van de systeem- of projectvereisten, op de GPU of CPU met hoge optimalisatie.

De overdracht van door GPU gedecodeerde videoframes (Direct X-texturen) vindt rechtstreeks in de video-engine plaats, zonder extra kopieerstappen in het systeemgeheugen.

VEGAS beeldstabilisatie

De volledig nieuw ontwikkelde beeldstabilisatie biedt sterke stabilisatieprestaties en een verscheidenheid aan instellingen om instabiele beelden te optimaliseren.

Met een paar klikken worden zelfs zeer instabiele opnames omgezet in professionele video's van hoge kwaliteit.

MAGIX Travel Maps

De MAGIX Travel Maps-module biedt veel ontwerpopties om reisroutes als een spannende animatie te tonen. Het is mogelijk om je eigen kaarten te importeren en uit een enorme selectie aan routemarkeringen en voertuigen de beste weergave van de vakantieroute weer te geven.

Bovendien kunnen kleine slideshows eenvoudig in de reisroute-animatie worden gemaakt door foto's op het bewegingspad te plaatsen.

Knippen en trimmen

Met het nieuwe knip- en trimgereedschap met dynamische preview is het selecteren en vooraf knippen van videobeelden een koud kunstje. Ga eenvoudig met de tool over de tijdlijn en in realtime-preview in de videomonitor met slechts één klik op de juiste plaats knippen.

Voor nauwkeurig en direct trimmen van videoclips.