Multimedia-software - universeel inzetbaar

Multimedia-software is ontwikkeld, om multimediale inhoud te creëren of om bestaand materiaal met visuele en audiohulpmiddelen te ondersteunen.

Basisprincipe is - zoals de naam al aangeeft - dat er meerdere media zijn die met elkaar verbonden worden. De media zijn hierbij vooral stukken muziek, video's en geanimeerde foto's die met multimedia-software gemaakt en geoptimaliseerd worden. Een veel voorkomend voorbeeld van het gebruik is de multimedia-presentatie waarin als deze elementen aanwezig zijn en met elkaar verlinkt kunnen worden. Dit maakt de presentatie meer ontspannen en helpt om de inhoud interessanter over het voetlicht te brengen.

Een eenvoudige eerste stap is de muzikale ondersteuning, omdat deze zonder al te veel moeite een opmerkelijk effect op een presentatie kan hebben. Hierbij is natuurlijk passende muziek-programma nodig, programma's die voor de specifieke gelegenheid de juiste muziek maken. Zo'n programma is bijvoorbeeld MAGIX Music Maker, waarmee naar eigen inzicht beschikbare MP3's kunnen worden geoptimaliseerd of eigen stukken direct op de computer kunnen worden gecreëerd. Multimedia-software vindt natuurlijk ook zijn toepassing bij bewegende beelden. Hiervoor wordt een onderscheid gemaakt tussen video's en geanimeerde series van foto's - tegenwoordig veelal slideshows genoemd. De basis voor dat laatste is meestal de fotobewerking, waarbij de ruwe foto's digitaal bewerkt en met filters en effecten verfraaid worden. Daarna worden de bewerkte foto's met behulp van multimedia-software als MAGIX Foto's op DVD representatief geënsceneerd, de digitale slideshow ontstaat. Deze toont de foto's in de gekozen volgorde, met artistieke overgangen en desgewenst ook muzikaal ondersteund.

Multimedia Screen

Bewegende beelden - multimedia-software voor slideshows en video's.

De gemaakte slideshows en video's kunnen voor presentaties worden gebruikt of zelfstandig als multimediale werken worden beschouwd. Maar hoe dan ook heeft men voor al deze multimediale inhoud passende software nodig.

Video deluxe 2025 Plus

MAGIX Video deluxe 2025 Plus
49,99

Til je video's naar een hoger niveau met MAGIX Video deluxe 2025 Plus. Ontdek geavanceerde AI-tools, talloze effecten, fades en sjablonen, en intuïtieve bewerkingstools in één overzichtelijke interface.