MAGIX: Muziek maken op de PC

Muziek maken zonder kennis van noten of instrumenten was enkele jaren geleden nog ondenkbaar.

Software-oplossingen voor de computer thuis maken het iedere gebruiker mogelijk zich geheel zonder kennis vooraf muzikaal uit te leven. Het origineel van ontelbare kopieën is de Music Maker. Al meer dan 15 jaar moedigt deze software iedereen aan toch eens te proberen een eigen lied te maken. Geheel zonder jarenlang naar pianoles te moeten of noten te leren lezen met blokfluitles, maakt een slim bouwpakketprincipe professionele producties van bijna ieder genre of iedere stijl mogelijk.

Op de computer gecomponeerde muziek is tegenwoordig nog nauwelijks als zodanig te herkennen. Geheel in tegenstelling tot voorheen zijn computers tegenwoordig een instrument voor muzikanten dat men kan leren hanteren en beheersen. Qua klank verschilt de digitaal gemaakte song niet veel van de analoge song. Daarom staan muzikant, instrument en de verhouding tussen die twee ook in het middelpunt - zodat nu met het musiceren op de PC ieder de mogelijkheid krijgt muzikale creativiteit te ontplooien. Handig hierbij is het verwerven van een zekere basiskennis wat echter sneller gaat dan het leren noten lezen. Informatie bij het muziekbeheer, om de akoestische bestanden snel terug te vinden en over welke audio-codec (bijvoorbeeld MP3) voor welk doel van nut is, is handig even als kennis over het hanteren van loops en MIDI – deze creëren namelijk de basisbouwstenen voor de toonverwerking in de sequenzer.

Music Maker Screenshot

Eenvoudig muziek maken - voor iedereen

De uiteindelijke muziekbewerking en de mastering zijn voor diegenen belangrijk die hun werk nog een laatste 'finishing touch' willen geven. Van het eerste muziek maken tot aan een afgeronde, professioneel geproduceerde CD zijn het dan slechts een paar stappen.

MUSIC MAKER 2024 FREE

MUSIC MAKER biedt een moderne, gemakkelijke manier om muziek te maken. Nu kun je je eigen nummers produceren - zonder enige ervaring of urenlang tutorials kijken. Je hebt ook geen dure apparatuur nodig. Het is leuk, intuïtief en levert verbluffende resultaten in slechts enkele minuten.

Meer informatie