Kaikki opastusvideot aiheesta:
Xara Designer Pro

Vinkki: Tästä löydät selkeitä video-opastusohjelmia, jotka helpottavat ohjelman käytön aloittamista, yksittäisten työkalujen, valikkojen ja tehosteiden käsittelyä, antavat käytännöllisiä neuvoja ja vinkkejä sekä antavat vastauksia käyttöä koskeviin kysymyksiisi. Joissakin videoissa näytetään vielä edeltävien ohjelmaversioiden ohjelmaikkunaa, jolloin näytetyt toiminnot kylläkin toimivat edelleen samalla tavoin, mutta niiden yksityiskohdat ovat saattaneet kehittyä edelleen.

Johdanto

Luo katsaus ohjelmaikkunaan. Tutustu valikkoon ja kuvakepalkkiin, kurkista gallerioihin ja koe erilaisten työkalujen ja tasojen tarjoamat mahdollisuudet.

Luo dokumentteja mallipohjista, kohdista kohteita tai tekstejä apuviivoihin ja vie dokumentti haluamassasi muodossa.

Valokuvien parannus

Paranna kuvia, joissa on huonot kuvaominaisuudet. Muokkaa kirkkautta, kontrastia ja värikylläisyyttä ja tee kuvistasi hohdokkaampia.

Valokuvien retusointi

Retusointityökalun avulla poistat kuvasta häiritseviä kohtia. Yksilöllisesti säädettävien työkaluterien avulla voit poistaa helposti epäsuotuisat alueet kuvasta.

Taustan poisto (Magic Erase)

Yksittäisten kohteiden taustan voit poistaa kuvasta maskinluontityökalua. Peitä kyseinen alue ja poista tausta pyyhekumilla. Napsautettaessa painiketta "Poista tausta" haluttu kohta poistuu automaattisesti.

Taustan poisto (värierottelu)

Suurissa värialueissa voit poistaa valitun värialueen kuvasta vain yhdellä napsautuksella. Valitse vain värialue, säädä toleranssia ja väriliukua – ja valmista on.

Taustan poisto (muototyökalu)

Tässä videossa näytetään tarkasti, miten polku + käsin. Erota kohteita taustasta asettaaksesi ne esimerkiksi toiseen kuvaan.

Grafiikoiden luonti valokuvasta

Ota valokuva mallipohjaksi ja luo muototyökalun ja muiden käytettävissä olevien toimintojen avulla helposti ja nopeasti omia grafiikoita.

Grafiikoiden luonti piirroksista

Tässä videossa näytetään, kuinka muunnat piirroksesi muutamassa vaiheessa digitaaliseksi grafiikaksi.

Siveltimet

Sivellintyökaluun voit valita viivagalleriasta lukuisia erilaisia sivellinpäitä. Tämä mahdollistaa omien luovien viivojen piirtämisen antaen siten kuviin yksilöllisen leiman.

Smart Shapes

Luo kaavioita, aikajanoja tai muotoja Smart Shapes -muotojen avulla: valitse vain sopiva ja muokkaa sitä haluamallasi tavalla.

Tekstin luominen

Tämä video sisältää erilaisia helppoja ohjeitaa tekstidokumenttien laadintaan. Näytämme, kuinka ladot tekstiä, lisäät sarakkeisiin tekstiä ja sijoitat kuvat tekstin joukkoon.

Web-suunnittelu

Luo omat yksilölliset verkkosivusi. Luo ulkoasu omien toiveittesi mukaan. Voit määrittää navigoinnin, kohdistukset ja linkitykset täysin vapaasti.

Magic Resize

Uuden Magic Resize -työkalun avulla voit muuttaa sosiaalisen median postauksen muotoa vain muutamalla napsautuksella. Kuvan rajaukset mukautetaan automaattisesti ja teksti ja grafiikkaelementit skaalataan oikein.