Wij gebruiken cookies voor de functionaliteit, analyse en reclame om u een onbeperkte service te kunnen bieden. Bij gebruik van de pagina stemt u in met het gebruik van cookies. Meer informatie

OK

Alle tutorialvideo's van:
Xara Designer Pro

Info: Hier vindt u heldere videotutorials die helpen bij het beginnen met het programma, het omgaan met de verschillende gereedschappen, menu's en effecten, handige tips en trucs en antwoorden op vragen over toepassingen. Een aantal video's laat nog de programma-interface van een vorige versie zien, maar de getoonde toepassinen zijn in dat geval niet wezenlijk veranderd, al kunnen enkele details verder doorontwikkeld zijn.

Inleiding

Neem een kijkje op de programma-interface. Leer het menu en de symboollijst kennen, bekijk de galerieën en ontdek de mogelijkheden van de verschillende gereedschappen en lagen.

Maak documenten op basis van sjablonen, lijn objecten of tekst uit op hulplijnen en exporteer het document in uw gewenste formaat.

Foto's optimaliseren

Verbeter afbeeldingen met slechte eigenschappen. Pas helderheid, contrast en verzadiging aan en haal meer glans uit uw afbeeldingen.

Retoucheren

Met het retoucheergereedschap verwijdert u storende elementen in de afbeelding. Met behulp van individueel instelbare gereedschapspunten kunt u lelijke gedeeltes in de afbeelding eenvoudig verwijderen.

Foto-effecten (MagicBullet PhotoLooks)

Ontdek de werking van effecten. De uitgebreide MagicBullet-Photolooks galerie bevat tal van foto-effecten die uw afbeeldingen heel uiteenlopende stemmingen geven.

Vrijstaand maken (Magic Erase)

Voor het vrijstaand maken van afzonderlijke objecten in de afbeelding gebruikt u het maskergereedschap. Eenvoudig het betreffende gedeelte maskeren en de achtergrond met de gum verwijderen. Met een klik op de knop "Achterwand verwijderen" wordt automatisch de gewenste keuze vrijgesteld.

Vrijmaken (kleurselectie)

Bij grote kleurvlakken kunt u met slechts een klik een geselecteerd gekleurd gedeelte in het beeld verwijderen. Eenvoudig het gekleurde gedeelte selecteren, tolerantie en verloop aanpassen en klaar is Kees.

Vrijstaand maken (vormgereedschap)

Deze video toont u de nauwkeurige padcreatie per hand. Maak objecten los van de achtergrond om ze bijvoorbeeld in een andere afbeelding te plaatsen.

Afbeeldingen maken uit foto

Neem een foto als een sjabloon en maak met behulp van het vormgereedschap en andere populaire functies heel gemakkelijk en met weinig inspanning uw eigen afbeeldingen.

Afbeeldingen maken uit een tekening

Deze video laat zien hoe u uw tekening in een paar stappen transformeert in een digitaal beeld.

Brushes

Voor het penseelgereedschap kunt u in de lijngalerie tal van penseelpunten selecteren. Dit biedt u de mogelijheid een creatieve lijn te tekenen en de foto's daarmee een individuele stempel te geven.

Vormen

Combineer vormen in verschillende kleuren en grootten. Ontwikkel daaruit uw eigen logo met behulp van de vormgereedschappen.

Smart Shapes

Maak met de Smart Shapes diagrammen, tijdlijnen of vormen: selecteer ze gewoon en pas ze naar wens aan.

Tekstvormgeving

In deze video vindt u diverse, eenvoudige hulpmiddelen voor het maken van tekstdocumenten. Wij laten u zien hoe u een zetspiegel maakt, voorbeeldtekst in kolommen invoegt, en tekstdoorloop op afbeeldingen kunt aanpassen.

Webdesign

Maak uw eigen individuele website Creëer de lay-out naar wens. U kunt navigatie, uitlijning en links volledig zelf bepalen.

Magic Resize

Met het nieuwe Magic Resize gereedschap kan het formaat van social-mediaberichten met slechts een paar klikken worden gewijzigd. De beelduitsnedes worden automatisch aangepast en tekst- of grafische elementen worden correct geschaald.

1 Inleiding

Inleiding deel 1

Gebruik het freehand-gereedschap om lijnen in te voegen en vormen te tekenen. Met het selectiegereedschap kunt u snel en gemakkelijk objecten roteren en verplaatsen. Leg elementen over elkaar door ze moeiteloos naar de voor- of achtergrond te halen.

Inleiding deel 2

Met het selectiegereedschap kunt u de grootte van een element wijzigen. Stel de kleuren in en vul de inhoud van het object of de rand ervan. Met de Kleuren-editor heeft u nog extra mogelijkheden.

Inleiding deel 3

Maak kleurverlopen uit een of meer kleuren. Maak handig gebruik van transparantie, om bv. reflecties te simuleren. Door gewoon te slepen op de gebruikersinterface (drag & drop) kunt u foto's en clipart importeren en bewerken.

2 Fotobewerking

Foto's laden

Deze video laat de basale fotobewerkingsfuncties met het fotogereedschap zien. Optimaliseer uw originele opnamen voor wat betreft helderheid, contrast, verzadiging en scherpte, automatisch of handmatig.

Foto's bijknippen

Leer foto's in te voegen, te schalen, met het fotogereedschap bij te knippen of  ze rond te maken en een schaduw te geven. Vervolgens exporteert u uw vorm in het gewenste formaat.

Intelligent schalen

Schaal uw foto's opnieuw om het formaat te wijzigen (bijvoorbeeld van staand naar liggend formaat). Bescherm daarbij belangrijke beeldinhoud, zodat deze niet vervormd worden.