SOUND FORGE Audio Studio & Pro:
videotutorials bekijken

Bekijk de nieuwste SOUND FORGE Audio Studio en SOUND FORGE Pro-videotutorials. Deze tutorials bieden zowel de basis als tips en technieken die essentieel zijn voor absolute beginners om snel aan de slag te kunnen.

Eerste stappen

Inleidende video

In onze inleidende video laten we de basisfuncties van SOUND FORGE Audio Studio zien. We leggen uit hoe je geluidsbestanden op verschillende manieren kunt laden, bewerken en manipuleren. Ten slotte converteren we het bestand en branden we een audio-cd.

Basisfuncties

Opname

In deze video laten we zien hoe je een stem opneemt met een microfoon. Je kunt ook audio opnemen van het cassettedeck, de radio of de cd-speler.

Basisbewerkingen

In deze video laten we je de basisbewerkingen zien, zoals wissen, knippen, kopiëren en plakken van audiogegevens. Het verklaart ook de twee drag- & drop-modi "plakken" en "mixen" .

Actiebewerkingen

Bij het invoegen en bewerken van audiomateriaal worden automatisch virtuele gebeurtenissen gemaakt die achteraf kunnen worden gecorrigeerd, hergroepeerd of vervaagd. In deze video laten we zien hoe je met events werkt.

Effectbewerkingen

In deze video laten we je zien hoe je geluidseffecten op het volledige bestand toepast of alleen op een specifiek deel ervan. Ten slotte leggen we uit hoe je een VST-plug-in-keten kunt maken en gebruiken.

Markers en regio's

Markeringen en gebieden worden gebruikt om specifieke locaties en gebieden in het audiomateriaal te markeren. In deze video laten we je zien hoe het werkt.

Opname en restauratie van lp's

In deze video laten we je zien hoe je een lp digitaliseert, het geluid ervan optimaliseert en opslaat als een audio-cd.

Bestanden converteren

Deze video laat zien hoe je audio bestanden kunt converteren naar verschillende formaten met behulp van de Batch Converter.