Photo & Graphic Designer:
videotutorials bekijken

Bekijk de nieuwste MAGIX Xara Photo & Graphic Designer-videotutorials, projecten en meer. Voor beginners tot gevorderden bieden deze tutorials belangrijke basisbeginselen, nieuwe functies en tips en technieken.

Aanwijzing: Photo & Graphic Designer is de opvolger van Photo & Graphic Designer 11. Sommige video's kunnen de programma-interface van de vorige versies tonen. De getoonde functies zijn dan echter ongewijzigd.

Wilt u XARA producten kopen?Klik hier om naar de productpagina te gaan.

Eerste stappen

Inleiding

In de introductievideo laten wij een overzicht van de belangrijkste basisfuncties zien. Wij laden foto's, optimaliseren en positioneren ze op een pagina, voegen een bijschrift toe en printen alles uit.

Sjablonen deel 1: pas sjabloon aan en druk deze zelf af

Met sjablonen kom je sneller aan je doel. Wij laten zien hoe u ze vindt en wat u er mee kunt.

Sjablonen deel 2: sjabloon professioneel afdrukken

In de video laten we je zien hoe je je ontwerpen opmaakt zodat je ze in elke copyshop kunt afgeven en exacte afdrukken kunt ontvangen! Exporteer je document als PDF/X en Photo & Graphic Designer voegt automatisch afloop- en bijsnijdmarkeringen toe.

Magic Resize

Met het nieuwe Magic Resize gereedschap kan het formaat van social-mediaberichten met slechts een paar klikken worden gewijzigd. De beelduitsnedes worden automatisch aangepast en tekst- of grafische elementen worden correct geschaald.

Fotobewerking

Foto's optimaliseren

Alles over helderheid, contrast, schaduw en helderheid, verzadiging, tint etc. Wij laten u zien hoe u afzonderlijke foto's en hele fotoseries een voor een optimaliseert.

Foto's retoucheren

Hoe kunt u kleine fouten onopvallend uit de foto verwijderen? In deze video laten we u twee mogelijkheden zien: het retoucheren-gereedschap en Magic Erase.

Beeldgedeeltes bewerken

Vaak moeten bepaalde gedeeltes van de foto worden gewijzigd. Dan moeten de andere gedeeltes worden beschermd. In deze video laten wij u verschillende manieren zien waarop foto's effectief worden gemaskeerd.

Creatieve effecten

In het live-effectgereedschap vindt u veel mogelijkheden om uw foto's met artistieke effecten op te waarderen. Wij laten drie voorbeelden zien: Orton, Lomo en de kunstfilter.

Vignet

Vignetten creëren dynamische effectverlopen. Daarmee kunnen de randen een andere effectinstelling als het midden van de foto krijgen. Wij laten u zien hoe u zulke vignetten maakt.

Grafisch ontwerp

Paginavormgeving

Wij laten u zien hoe u eenvoudige afbeeldingen voor paginakolommen gebruikt, kleuren toewijst en teksten ontwerpt.

Kleuren & kleursystemen

Leer werken met kleuren in het programma - van de kleurenbalk en de kleuren-editor tot tinten, schakeringen en gekoppelde kleuren.

Effecten voor afbeeldingen

Afbeeldingen en letters kunnen met effecten worden verfraaid. Wij tonen de vullingen, schaduwen en randen van een tekst.

Lijnen & vormen

Lijnen en vormen vormen de basis van alle afbeeldingen in MAGIX Photo & Graphic Designer. In deze video geeft u hierover een korte inleiding.

Smart Shapes

Maak met de Smart Shapes diagrammen, tijdlijnen of vormen: selecteer ze gewoon en pas ze naar wens aan.