Met de video-grabber de filmverzameling digitaliseren

 
 

De video-grabber wordt gebruikt om analoog videomateriaal – zoals opnamen op VHS – in digitale vorm naar de computer over te zetten.

Het verbindt de videorecorder gemakkelijk met de computer en maakt het zo ook voor nieuwkomers mogelijk om eenvoudig video's te digitaliseren. Om ervoor te zorgen dat de overgezette gegevens op de computer kunnen worden verwerkt en opgeslagen is een programma voor videobewerking nodig. Zodra het overbrengen begint, rekent de video-grabber de informatie van de videobanden om naar digitale signalen die het programma dan meteen op de computer opslaan.

Het voordeel van het digitale formaat is, dat dit direct op de computer kan worden bewerkt. Videocassettes, die al vele jaren in de verzameling thuis zitten, hebben meestal niet alleen een flinke laag stof. VHS-banden verliezen door herhaald afspelen en langdurig opslaan ook aan beeld- en geluidskwaliteit. Daarom is het het beste om het digitaliseren gelijk te gebruiken om beeld en geluid op te frissen en zo weer naar het oorspronkelijke niveau te brengen. Want in het bijzonder wanneer films van tv opgenomen zijn, storen vaak de reclameblokken. Maar wanneer de video met de video-grabber gedigitaliseerd is, kan elk ongewenst stuk ingekort of helemaal weggegooid worden. Voor het gemakkelijk digitaliseren van video en het maken van dvd's is er alleen een passende combinatie nodig van video-grabber en software, zoals MAGIX met Red uw Video's! aanbiedt.

Red uw video's! Screenshot

Na het digitaliseren met de video-grabber: kleur en geluid oppoetsen

Het MAGIX-pakket Red uw Video's! bevat naast de video-grabber het handige programma Video easy, om de gedigitaliseerde video's achteraf te bewerken. Daarnaast kunnen met het videobewerkingsprogramma delen van de video eruitgeknipt worden.

MAGIX Red uw video's!

Video Grabber-software

.