Videobewerking - Alle gidsen en handleidingen op een rij

De populairste algemene artikelen over videobewerking

Videocamera die een zonsondergang opneemt voor videocreatie

Video's maken
- tips & trucs

Maak cinematische video's van feestjes, vakanties of familie. Leer hoe je een verhaal kunt vertellen met je video's en waar je rekening mee moet houden bij het maken, bekijken, bewerken en verwerken van het materiaal. Professionele video's maken is nog nooit zo eenvoudig geweest.

Filmcamera voor een zonsondergang aan zee

De verschillende videobewerkingstechnieken

Bij de montage monteer je het ruwe materiaal en creëer je een bijzondere sfeer door eenvoudige of spectaculaire uitsnedes. Ontdek hier welke verschillende videobewerkingen er zijn en wat je moet overwegen om ze al tijdens het filmen toe te passen.

Spelfiguren voor een camera voor de weergave van de opname van een stop-motion film

Maak je eigen stop-motion video's

Het tot leven brengen van onbeweeglijke figuren en voorwerpen is eenvoudig dankzij de stop-motion-technologie. Leer hier hoe je je figuren of objecten tot leven kunt brengen en eenvoudig filmische stop-motion-films kunt maken en bewerken op je eigen pc.

De populairste How-To artikelen over het onderwerp:
Video's bewerken

Video-overlayweergave door het gebruik van drie verschillende Polaroids

Gemakkelijk video-overlays maken

Video-overlays zijn alomtegenwoordig in de mediawereld als een gemakkelijke manier om kijkers in staat te stellen informatie uit verschillende bronnen met elkaar te verbinden. Maar hoe kunnen overlays worden gemaakt? In deze stap-voor-stapgids laten we je zien hoe het werkt.

Laptop met beeldschermopname gestart

Schermvideo's opnemen en bewerken

Of het nu gaat om een tutorial of het afspeelvenster tijdens een livestream, een schermopname is hiervoor vaak nodig. Maar hoe moet de schermopname in het beste geval worden gemaakt en bewerkt? Leer hoe je dat doet met onze stap-voor-stapgids.

Weergave van een bosfoto met hoge resolutie voor 4K-videobewerking

4K-videobewerking

4K-video's hebben een zeer hoge resolutie. Door deze grote hoeveelheden gegevens hebben veel videobewerkingsprogramma's een probleem met de verwerking ervan. Leer hier hoe je je 4K-video's zonder problemen kunt bewerken en afspelen.

Landschap grafiek met het opschrift 'Onze reizen' voor de weergave van de videomontage

Stap voor stap voor de perfecte videomontage.

Een van de belangrijkste stappen bij videoproductie is videobewerking. Maar hoe en op welk moment kun je je video het beste bewerken? En wat zijn de montagetechnieken en short cuts? Leer met onze stapsgewijze gids hoe je je video kunt bewerken met verschillende technieken en met welke sneltoetsen je video's nog gemakkelijker en efficiënter kunt bewerken.

Grafische afbeelding in liggend formaat met het opschrift 'Onze avonturen' voor de weergave van tekst in de video

Tekst invoegen in video's - Zo doe je dat!

Tekst kan je videobeeld vele malen verbeteren. Behalve dat ondertitels extra informatie geven over wat er gebeurt (bv. locatie-informatie), kunnen ze er ook voor zorgen dat meer mensen worden aangesproken met je video. Of het nu gaat om tekst in de ondertiteling, aftiteling of voor locatie-informatie in huwelijksvideo's, leer hier hoe je je video kunt verbeteren door tekst toe te voegen.

Alle artikelen over videobewerking in een oogopslag