Videobewerking: uit ruw materiaal een film maken.

Het begrip videobewerking staat voor het proces, waarbij uiteindelijk uit het ruwe videomateriaal van de eigen videocamera een film ontstaat, naar eigen smaak en inzicht.

Daarbij wordt het filmmateriaal, dat bv. ook afkoomstig kan zijn van het Video-Digitalisieren van oude VHS-cassettes, thuis op de PC met geschikte software bewerkt. Dat wil zeggen dat losse sequensen tot de gewenste lengte worden geknipt, in de juiste volgorde worden gezet of geheel worden verwijderd.

Software als MAGIX Video deluxe monteert het ruwe filmmateriaal (natuurlijk ook in HD Video-kwaliteit) en voegt effecten toe zodat uiteindelijk een goed toonbare film met de juiste Codec kan worden geëxporteerd. Het doel van het nabewerken van videomateriaal is het maken van een film waarvan men de inhoud graag aan de omgeving presenteert. Het verwijderen van wiebelige scènes, het inkorten van bepaalde opnamen en het toevoegen van stemmige muziek dienen alle dat doel: het uitgangsmateriaal voor de toeschouwer interessanter te maken. Hiertoe dient ook de digitale Witbalans (in het engels "White balance") die de kleurtemperatuur van het gefilmde materiaal egaliseert. Wanneer meerdere camera's zijn gebruikt (bij bv. een bruiloft of familiefeest), kan bij het monteren gebruik worden gemaakt van Multicam-Editing.

Video deluxe 2021

Videobewerking en verdere bewerkingsmogelijkheden

Naast het uploaden naar YouTubeTM komen als presentatieplatform ook de DVD en Blu-ray in aanmerking. Ook hier is het met de MAGIX oplossingen voor videobewerking eenvoedig, een aansprekend menu toe te voegen - van de eerste videobewerking tot aan de DVD maken aan het eind, bieden de programma's van MAGIX alles wat u nodig heeft voor het verfraaien van uw filmmateriaal.

Video deluxe 2023

MAGIX Video deluxe 2023
69,99

Of het nu snel gefilmd is met een mobiele telefoon of professioneel gefilmd: Met Video deluxe maak je in een paar minuten van al je opnamen adembenemende films van de hoogste kwaliteit.

* Met de updateservice 1 jaar lang gratis alle nieuwe features en updates ontvangen en die vanaf de installatie onbeperkt gebruiken. Als het programma na een jaar opnieuw wordt geïnstalleerd blijft de basisversie behouden. Na het verstrijken van het eerste jaar kan de updateservice voor een voordeelprijs worden verlengd.