Xara Web Designer Premium

Läs mer om användning och handhavande av programmet och dess verktyg och dra nytta av användbara tips och tricks från vår lektionsvideo. Några videofilmer visar programgränssnittet för den tidigare versionen.

1 Inledning

Starta programmet

Denna instruktion visar dig hur du väljer en webbplatsmall och anpassar den efter dina önskemål. Redigera text, dela bilder med en enkel drag och släpp-princip och skapa länkar.

Ändra sidstorlek

Med några enkla steg kan du ordna om dimensioner (längd och bredd) för din webbplats så att den passar dina behov. Denna video visar hur du gör.

Mouse-over-effekter

Denna video visar hur du snabbt och enkelt installerar imponerande mouse-over-effekter för din hemsida. Mouse-over-effekter kan skapas för knappar, navigeringsfält, grafik och andra objekt.

Bildoptimering

Upptäck Xara Web Designer många fotobearbetningsmöjligheter.
Redigera foton med praktiska verktyg. Ändra skärpa, justera ljusstyrka och kontrast eller ändra färgtemperatur.

Textlayout

Denna video förklarar närmre frihandsverktyg, med vilket man kan skapa tre olika typer av texter, textrader, kolumner och block. Här visas också hur texter kan skalas.

Typsnitt och textverktyg

Xara Web Designer erbjuder en mängd olika alternativ för textredigering, här kommer du att se hur man roterar text och justerar teckenstorlek eller ändrar radavståndet.

Flytande text

En speciell egenskap för Xara Web Designer är textavvisningsfunktionen. Denna funktion gör att du kan placera objekt som grafik mitt i texten utan att texten skyms, istället flödar texten elegant runt objektet.