Best video editing software -
Fantastische films van jullie trouwerij

Bijzondere aandacht voor bijzondere momenten: het binnenkomen van bruid, het aandoen van de ringen en het aansnijden van de bruidstaart. Een zelfgemaakte video is niet alleen leuk als persoonlijke herinnering, maar ook een leuk bedankje voor de gasten.

Het allerbelangrijkste: de voorbereiding

Alles past perfect - niet alleen bij de kleding is planning nodig

Alles past perfect - niet alleen bij de kleding is planning nodig

Speciaal uitgedachte details geven jullie bruiloft originele charme en zorgen voor een blijvende indruk bij de gasten. Om precies dat unieke gevoel vast te leggen moeten bij bruiloftsvideo's een paar dingen vooraf worden afgesproken.

Wie is verantwoordelijk voor het filmen? Het is vrij prijzig een professionele trouwreportage te laten maken en daardoor is dat niet voor elk paar een optie. Meestal is er in de vriendenkring wel iemand te vinden die verstand heeft van filmen en wel wil helpen met het filmen en die best video-editing-software beschikbaar wil stellen. Vraag dus vroeg genoeg aan potentiële cameramannen en -vrouwen of ze kunnen en willen helpen, zodat zij zich ook kunnen voorbereiden en jullie nog genoeg tijd hebben om te bespreken wat jullie willen.

Wat voor een trouwfilm willen jullie? Ga er eens goed voor zitten om te overleggen met de vrijwilligers die jullie hebben gevonden en bespreek je verwachtingen. Een samen ontwikkeld script zorgt voor duidelijkheid en zo weten jullie dat dat wat je voor altijd wilt vastleggen uiteindelijk ook wordt opgenomen.

Hoeveel camera's moeten er worden gebruikt? Eén camera kan bij alles wat er te doen is wel eens te weinig zijn. Daarom is het de moeite waard te overwegen of er niet meerdere filmers moeten worden ingezet. Zo kunnen ook alle voorbereidingen van de bruid en bruidegom vanaf het begin worden vastgelegd. Gebruik bijvoorbeeld ook een 360-gradencamera, voor een compleet beeld rondom of doe de hond een actioncam om, om zo een heel bijzonder perspectief te krijgen. Voor buitenopnamen kan zelfs een drone worden gebruikt. Ook kunnen foto's worden meegenomen in de video. Hoe zoe het zijn als er op elke tafel een kleine digitale camera staat zodat de gasten ook zelf een paar plaatjes kunnen schieten?

Welke perspectieven zijn interessant? Uiteenlopende perspectieven helpen om de video interessant te houden. Hier volgen nog een paar tips voor interessante opnamen:

  • Details van de trouwjurk, zoals het vastmaken van het laatste knoopje of het voordoen van de sluier
  • Het rechttrekken van de strop- of vlinderdas van de bruidegom.
  • Emotionele gezichten van de familieleden tijdens het ja-woord
  • Het uitzicht van de hond die de ringen naar het altaar brengt (met een actioncam kan dat)
  • De trouwauto die wegrijdt over een op de grond geplaatste camera
  • Het gooien van het bruidsboeket gezien vanuit het perspectief van een van de bruidsmeisjes

Hoe Hoe kan de video uiteindelijk spannend gemonteerd worden? Een interessant begin van de video is bijvoorbeeld een splitscreen, dus een tweedeling in het beeld. Hier kunnen de opnamen van de voorbereidingen van bruid en bruidegom 's ochtends tegelijk worden weergegeven. De jurk van de bruid, de trillende handen van de bruidegom; met korte opnamen van zulke details kan de sfeer in het videobewerkingsprogramma opnieuw worden opgeroepen.

Om ervoor te zorgen dat de video ook verder onderhoudend blijft kunnen afwisselingen tussen opnamen van het feest en bepaalde personen (bruid, bruidegom, ouders, getuigen) worden gebruikt. Deze kunnen dan vertellen over de eerste kennnismaking of persoonlijke wensen aan het bruidspaar richten.

TIP: Het is het best video editing software te gebruiken met een ruime keuze aan scénes, liever te veel dan te weinig. Neem van de verschillende dingen steeds eerst een overzichtsshot op (een 'totaal') en daarna de details. Zo hebben zelfs beginners in de videomontage de mogelijkheid tussen veel verschillende instellingen en scènes te variëren en uit het ruwe materiaal een spannende trouwfilm te maken.

Actie op de grote dag

Iedereen is er klaar voor, daarom is het belangrijk niets te vergeten.

Iedereen is er klaar voor, daarom is het belangrijk niets te vergeten.

Jullie dag is aangebroken en jullie cameramensen zijn er helemaal klaar voor. Om ervoor te zorgen dat na alle planning en voorbereidingen nu echt niets meer fout kan gaan nog een paar dingen waaraan moet worden gedacht.

Niet vergeten: Reserve accu's en opladers, extra geheugenkaarten, een statief en een microfoon voor geluidsopnamen.

Tal van bewerkingsmogelijkheden

Tal van mogelijkheden hebt u ook bij de videomontage.

Tal van mogelijkheden hebt u ook bij de videomontage.

Na de bruiloft komt dan toch het moment om over een videobewerkingsprogramma na te gaan denken. Een kandidaat met erg veel functies is Video deluxe Plus van MAGIX. Ofwel verzamelen jullie het filmmateriaal van alle camera's zelf en monteren jullie daar zelf een video van, of je doet het met de hulp van kennissen die meer verstand hebben van films.

Elegante opening: Een eenvoudig design met jullie namen, de datum van de bruiloft en eventueel een decent kader eromheen is een goed begin van de video. In Video deluxe Plus zijn de nieuwe sjablonen van de titeleditor daarvoor erg geschikt. Daarop kan dan bijvoorbeeld een splitscreen volgen dat weer een beeld wordt wanneer de bruid en bruidegom weer bij elkaar zijn. Voor de overgangen tussen de losse scènes heeft het programma gewone overgangen en overgangen met effecten. Die moeten echter spaarzaam worden gebruikt. Bedenk heel goed hoeveel extra opsmuk nodig is. Vaak zijn de eenvoudigere opties een betere keuze.

Tegen nerveus gewiebel: Onrustige opnamen uit een rijdende trouwauto, gehaaste cameravoering of bewogen actioncam-opnamen kunnen in Video deluxe Plus heel eenvoudig gestabiliseerd worden. Daarna laat het materiaal zich weer prettig bekijken, ondanks de onrustige oorspronkelijke opnamen.

Hoogtepunten qua stemming: Laat het weggooien van het bruidsboeket extra goed uitkomen door middel van slow motion. Wie vangt hem? Op die manier wordt niet alleen spanning opgebouwd maar wordt ook meteen een accent gezet voor wat betreft de vormgeving. Daarna gaat het dan weer sneller verder. Het uitbundige feesten van de gasten op de dansvloer moet het plezier laten zien en moet bij wijze van spreke uitnodigen om mee te dansen. Voor een perfecte interactie tussen beeld en muziek heeft Video deluxe plus montage op de maat van de muziek. Kies bijvoorbeeld het nummer waarbij op die avond de beste stemming ontstond, plaats vastklikmarkers op de maat van de muziek en zet daarop de afzonderlijke scènes.

Dat bijzondere beetje meer: Als er een 360-gradencamera is gebruikt kunnen zelfs die opnamen worden bewerkt. Het is een bijzondere manier van presenteren doordat de toeschouwer zich kan bewegen alsof hij middenin het feestgedruis staat.

Voor de eeuwigheid

Sla jullie film veilig op voor de komende jaren en komende generaties.

Sla jullie film veilig op voor de komende jaren en komende generaties.

Voor de finishing touch: Aan de voltooide video kan in Video deluxe Plus tot slot nog een menu worden toegevoegd. Kies een sjabloon of geef het vanaf de basis helemaal zelf vorm. Op de uiteindelijke dvd of Blu-ray Disc ziet alles er dan nog professioneler uit.

Waarheen jullie maar willen: Upload de film van jullie superbijzondere dag ook naar jullie smartphone of op internet naar Facebook, YouTube of Vimeo. Gewoon opslaan op de computer is natuurlijk ook mogelijk.

Het zijn de mooie momenten die er echt toe doen. Houd de hier besproken tips zo goed mogelijk in het achterhoofd en geniet van jullie trouwdag. Let niet te veel op de camera's, want die zijn niet het belangrijkste. Later kan ook uit niet helemaal perfecte opnamen een mooie, persoonlijke en authentieke video worden gemonteerd!


Video deluxe 2023 Plus

Bespaar 69 €
MAGIX Video deluxe 2023 Plus MAGIX Video deluxe 2023 Plus
i.p.v. 169,79 € 99,99
In het winkelmandje
Upgrade

Hier kunt voor een gereduceerde prijs naar de meest actuele versie upgraden. Hou daarvoor uw inloggegevens voor uw account of het serienummer van uw programma bij de hand.

Met een ongekende veelheid aan krachtig, flexibel en intuïtief gereedschap en filmische effecten maakt u uw videoprojecten helemaal zoals u dat wilt.