ATTENTION! Javascript is currently disabled. You will need to enable Javascript in order to use the navigation.

Met geluidsbewerking meer sfeer in het filmproject

De geluidsbewerking speelt in de filmproductie een belangrijke rol: in iedere scène van een film veroorzaken acteurs of rekwisieten geluiden die voor de toeschouwer echter vaak niet zo klinken als hoe hij zich had voorgesteld.

Daarom worden ze nageproduceerd. De zogenaamde „Foley Artist“ bootste geluiden na die dan aan de film werden toegevoegd. Deze geluiden werden met behulp van attributen in een studio nagebootst, bv. folie voor het vuur of erwten voor de stromende regen. Zelfs vandaag de dag maakt men bij filmproducties nog gebruik van geluidmakers. De geluiden worden nu echter op de computer opgenomen om ze later aan de film toe te voegen.

Het klankduo van de audiobewerking in de film: geluidsbewerking en filmmuziek

geluidsbewerking

Ook videomontageprogramma's bieden audionabewerking op hoog niveau, zoals MAGIX Video deluxe. Ook interessant voor amateurfilmers: het gebruik van soundpools die al klaar zijn, deze zijn professioneel geproduceerd en bevatten veel voorkomende sounds en geluiden. Op beide soundcollecties Soundpool DVD Collection en Video & Fotoshow Soundpool biedt MAGIX al jaren een omvangrijke verzameling van geluiden in verschillende formaten die eenvoudig bewerkt en aan elkaar worden geregen voordat ze op de juiste plek in de film worden ingevoegd. Na de Videobearbeitung en voor de eigenlijke presentatie van de film heeft het project eerst de passende filmmuziek nodig. Hoe belangrijk dit is wordt snel duidelijk wanneer men zich de soundtrack van zijn favoriete film herinnert. Alleen al het horen van de muziek wekt de herinnering aan bepaalde scènes in de film.

Na de opname wordt de muziek in ieder geval op de computer nabewerkt, verbetert en eventueel met effecten verrijkt. Dan volgt het componeren van de filmmuziek na de geluidsbewerking, dit vormt meestal de laatste stap voor het publiceren van de film.

MAGIX Video deluxe 2015
Bespaar
37 €
i.p.v. 69,99 €
32,99 €
Prijzen incl. BTW.
2,99 € verzendkosten

MAGIX Academy

Alle cursussen & data, voor beginners en gevorderden.

Meer informatie

Exclusieve voordelen

MAGIX-software direct bij de producent kopen.

Meer informatie

Dit zegt de pers

Meer dan 1000 onderscheidingen wereldwijd.

Meer testresultaten

Gratis testversie

Het programma nu 30 dagen gratis testen.

Nu downloaden