De nieuwe VEGAS Movie Studio is er – fantastische films, eenvoudig maken

VEGAS Creative Software rust de populaire videobewerkingssoftware VEGAS Movie Studio uit met innovatieve workflow-functies en een groot aantal professionele tools. Het maken van indrukwekkende video's was nog nooit zo eenvoudig.

11.02.2019

VEGAS Creative Software presenteert de geheel nieuwe VEGAS Movie Studio 16. Krachtige nieuwe functies stellen zowel beginnende als ervaren gebruikers in staat prachtige video's te maken op een efficiënte en tegelijkertijd onderhoudende desktop.

De Guided Video Creator leidt de gebruiker stap voor stap in vier eenvoudige stappen naar de voltooide video. Zelfs zonder voorafgaande kennis kan iedereen indrukwekkende resultaten behalen. Verschillende bewerkingsmodi bieden vereenvoudigde gebruikersinterfaces om bestanden te importeren en te rangschikken, effecten toe te passen, overgangen toe te voegen en de film te voltooien. De gebruiker kan eenvoudig overschakelen tussen de verschillende oppervlakken of naar de krachtige Power User-modus gaan om snel en efficiënt video's te maken.

 

"Als u grotere creatieve uitdagingen wilt beheersen, helpt de taakgestuurde workflow u tijdens het hele proces. Voor onbeperkte creatieve kracht hebben geavanceerde gebruikers ook toegang tot de uitgebreide Power User-modus. Iedereen kan geweldige video's maken met VEGAS Movie Studio – ongeacht hoeveel ervaring je hebt," zegt Gary Rebholz, productmanager voor VEGAS Movie Studio.

 

Met geoptimaliseerde bewerking van projectmedia kunnen videominiaturen snel worden doorzocht om het beste deel van een clip te vinden en In- en Out-punten in te stellen om alleen het deel van de video te isoleren dat u nodig hebt. Voor meer precisie kunnen miniaturen ook van grootte worden veranderd. Dankzij het krachtige interactieve storyboard kunnen gebruikers snel een ruwe snit maken en wijzigingen direct op de tijdlijn zien. Met deze en vele andere intelligente workflow-optimalisaties stelt VEGAS Movie Studio nieuwe standaarden in voor intuïtieve videobewerking.

Naast de standaardversiefuncties, bieden de Platinum- en Suite-versies een aantal krachtige nieuwe functies die meestal alleen te vinden zijn in professionele videobewerkingstoepassingen. Nauwkeurige bewegingsregistratie maakt het gemakkelijk om een bewegend object te volgen en te isoleren om effecten toe te passen en tekst bij te voegen. Met de nieuwe videostabilisatie-engine in VEGAS Movie Studio 16 wordt trillend beeldmateriaal gestabiliseerd en wordt het in een handomdraai een vlekkeloze video. Met de volledige 360 graden-workflow kunnen dual-fisheye-opnames nu eenvoudig worden samengevoegd, verwerkt en geëxporteerd.

VEGAS Movie Studio 16 Suite biedt ook geavanceerde gebruikers het meest uitgebreide NewBlueFX-effectenpakket dat ooit met een VEGAS-product is geleverd. Inclusief Titler Pro Express voor professionele, geanimeerde 3D-titels; de krachtige en intuïtieve Chroma Key Pro; Essentials 5 Volume 3 met professionele tools om de kleur, details en verfijning van het project te optimaliseren; en nog veel meer.

 

"Gebruikers willen hulpmiddelen die hun productiviteit verhogen en tegelijkertijd leuk zijn," zegt Rebholz. "VEGAS Movie Studio 16 biedt u precies dat: krachtige tools die de pro's gebruiken. Zo is het maken van video's heel eenvoudig zonder daarbij af te moeten zien van professionele bewerkingstools en -functies."

 

De belangrijkste punten in vogelvlucht:

Guided Video Creator: De unieke Guided Video Creator leidt door de videobewerking van begin tot eind. Schik clips, voeg effecten toe, optimaliseer en deel de voltooide video, met de optie om volledige controle te krijgen over de tijdlijn.

Op taken gebaseerde workflow: schakelen tussen verschillende gebruikersinterfaces voor specifieke taken stelt u in staat om snel en efficiënt video's te maken. Volledige toegang tot alle tools biedt de zogenaamde Power User-modus.

Interactief bewerken in het storyboard: ruwe cuts en snelle bewerkingen kunnen eenvoudig op het storyboard worden gerealiseerd.Alle wijzigingen verschijnen automatisch op de hoofdtijdlijn.

Hover Scrubbing bij miniatuurweergaven: videominiaturen kunnen beeld voor beeld doorlopen worden om de juiste plek in de video op het frame nauwkeurig te kunnen selecteren en vervolgens de tijdlijn te kunnen toevoegen.

In- en Out-punten instellen: In- en Out-punten kunnen voor elk mediabestand worden ingesteld voordat het aan het project wordt toegevoegd. Na het instellen van de In- en Out-punten, knipt VEGAS Movie Studio de clip automatisch op deze punten.

Resizable-miniatuurweergaven: door de muisaanwijzer over de exacte frames te bewegen, kunt u het formaat van videominiaturen wijzigen om In- en Out-punten nog nauwkeuriger te maken.

Preview van geselecteerde clips: meerdere clips in projectmedia kunnen achter elkaar worden geselecteerd en bekeken om snel en effectief een rough cut te maken.

Opmerking over renderen afgebroken: zodra een weergaveproces is afgebroken, verzendt VEGAS Movie Studio 16 een waarschuwingsbericht, dat door de gebruiker moet worden bevestigd.

Opmerking bij het verwijderen van tracks: gebruikers ontvangen een waarschuwing als de track die moet worden verwijderd een video- of audiotrack bevat.

 

Inbegrepen in VEGAS Movie Studio 16 Platinum en Suite:

Nauwkeurige bewegingsregistratie: met de nieuwe bewegingsregistratiefunctie kunt u bewegende objecten isoleren, volgen en effecten zoals pixelering of kleurcorrectie toepassen.

Eersteklas beeldstabilisatie: de nieuwe beeldstabilisatie-engine in VEGAS Movie Studio 16 stabiliseert snel bewogen videomateriaal en levert vloeiende, professionele films met slechts één klik.

Bézier-maskering: maskers kunnen nu gemakkelijker dan ooit worden getekend en aangepast rond objecten met behulp van de Bézier Masking Tool rechtstreeks in het preview-venster.

Bewerking van 360 graden-media: de 360 graden-workflow maakt het mogelijk om snel en efficiënt indrukwekkende, interactieve video-omgevingen te creëren. Dual-fisheye- of multicamera 360 graden-weergaven kunnen eenvoudig worden gecompileerd, bekeken en direct naar YouTube of andere 360 graden-videodiensten worden geëxporteerd.

Automatisch opslaan en back-uppen: automatische back-ups geven u rust tijdens het bewerken. Tijdinterval en opslaglocatie kunnen afzonderlijk worden ingesteld om meerdere versies van een project op te slaan.

Herstel video- en audiotracks: het geluids- of videospoor van een clip kan onmiddellijk met één klik worden teruggezet naar de tijdlijn.

Weergave videolengte in de tijdlijn: VEGAS Movie Studio 16 toont nu de duur van een clip direct op de tijdlijn. Dit maakt het mogelijk om de videolengte aan te passen en het frame bij te snijden – precies zo goed als eerder ingestelde In- en Out-punten.

Groeperingen negeren op de tijdlijn: de groepering van gebeurtenissen kan nu tijdelijk worden genegeerd om afzonderlijke mediabestanden uit die groep op de tijdlijn te verplaatsen.

Effectindicator: deze functie geeft aan welke mediabestanden op de tijdlijn effecten hebben en stelt u in staat deze effecten rechtstreeks te bewerken of verwijderen.

NewBlue Transitions 5 Ultimate: deze plug-in biedt een enorme selectie professionele, geanimeerde overgangen voor leuke, subtiele of hippe video's.

 

Exclusief in VEGAS Movie Studio 16 Suite:

NewBlueFX-effectenbundel: Titler Pro Express, Chroma Key Pro, Cartoonr Plus, Cinema Collection Template Pack, Fluid Template Pack en Essentials 5 Volume 3 - een krachtig alles-in-één pakket om alle video's een professionele uitstraling te geven.

 

Prijzen en beschikbaarheid:

  • VEGAS Movie Studio 16 – € 39,99
  • VEGAS Movie Studio 16 Platinum – € 69,99
  • VEGAS Movie Studio 16 Suite – € 119,99

 

Meer informatie op www.vegascreativesoftware.com/nl/vegas-movie-studio/.