VEGAS Creative Software en FXhome bundelen hun krachten bij de NAB 2019 voor de lancering van VEGAS POST

VEGAS Creative Software integreert videobewerking, VFX, compositie-tools en beeldbewerking in een krachtige postproductie-suite voor editors en VFX-artiesten

09.04.2019

VEGAS Creative Software (www.vegascreativesoftware.com) en FXhome (www.fxhome.com) hebben vandaag bekend gemaakt dat ze gaan samenwerken om een krachtige nieuwe suite met bewerkings-, VFX-, compositie en beeldgereedschap te lanceren voor videoprofessionals, editors en VFX-artiesten: VEGAS POST.

Als een van de resultaten van dit partnerschap ontwikkelt FXhome - de makers van de populaire bewerkings- en VFX-software HitFilm - een op maat gemaakt effect- en compositie-tool specifiek voor VEGAS POST. Met VEGAS Pro als basis zorgt VEGAS POST voor de in de hele sector gerenommeerde bewerkingstools in combinatie met de expertise van FXhomes in compositie en visuele effecten om zo een enorm palet aan functies en mogelijkheden uit te rollen, ideaal voor videoprofessionals in postproductie-omgevingen van alle soorten en maten - van individuele artiesten tot grote postproductiestudio's, tv-zenders en kleine en middelgrote ondernemingen.

Daarnaast krijgt VEGAS POST een op maat gemaakte versie van de nieuwe niet-destructieve RAW-image-compositor van FXhome waarmee video-editors met stilstaand beeld en grafische content kunnen werken om het direct in hun producties in te passen. Alle drie de tools werken naadloos samen in een geïntegreerde, end-to-end workflow om zo de postproductie te stroomlijnen en te versnellen voor artiesten.

 

"VEGAS Pro heeft zich in de loop van de tijd bewezen in een ongelooflijk competitieve sector", aldus VEGAS Product Owner, Gary Rebholz. "Met onze 20e verjaardag vieren we dit jaar twee decennia waarin we de sector een alternatieve manier van het bewerken van audio en video hebben gebracht, een die met plezier wordt gebruikt door miljoenen professionals van over de hele wereld. We versterken nu onze lange relatie met FXhome door te zorgen voor een spannend alternatief op het gebied van compositie, post-effects en beeldbewerking. Dit is echt een compleet postproductie-pakket."

 

De huidige versie van VEGAS Pro, versie 16, heeft functies als ondersteuning voor High Dynamic Range video, een frisse nieuwe kijk op het maken van storyboards, en motion tracking en videostabilisatie van wereldklasse. Continue verbeteringen in het bewerken met hardwareversnelling en constante prestatieverbeteringen hebben geresulteerd in weer een superstabiele versie van VEGAS Pro waar professionals op vertrouwen voor het snel en precies monteren van hun video's.

 

"HitFilm begon als een idee, geïnspireerd door de creatieve passie van kunstenaars en aangedreven door een toegewijde groep makers van content. Wij zijn overdonderd door de impact die we hebben gehad op deze creatieve gemeenschap, en het inspireert ons om verder te willen en door te gaan met onze missie om dit creatieve proces voor iedereen toegankelijk te maken", aldus Josh Davies, oprichter en CEO van FXhome. "Door de partnerschap met VEGAS Creative Software kunnen we onze expertise uitbreiden naar de VEGAS artiestengemeenschap en wij hopen zo nog meer waarde toe te voegen aan hun creatieve workflow."

 

VEGAS POST is officieel aangekondigd op het MediaMotion Ball 2019 tijdens de NAB show in Las Vegas, Nevada op 8 april. Zowel Rebholz als Davies waren, samen met collega's van zowel VEGAS Creative Software als FXhome, aanwezig bij dit event om over de nieuwe suite te praten.

 

"We zijn zeer doelgericht bezig geweest om VEGAS Pro vooraan te houden in de videobewerkingssector", gaat Rebholz verder. "En nu, met een nog sterkere partnerschap met FXhome, gaan we de volgende 20 jaar tegemoet met volop vertrouwen en enthousiasme."

 

Prijzen en beschikbaarheid:

VEGAS POST wordt beschikbaar in Q3 van 2019; de prijs wordt bij de lancering bekend gemaakt.

 

Over FXhome

In 2011 begon FXhome met een missie om te bewijzen dat professioneel postproductiegereedschap voor iedereen beschikbaar kan zijn. Het resultaat was HitFilm, een all-in-one videobewerkings- en visual-effectsprogramma – voor een fractie van de kosten voor de standaardprogramma's in de sector. Acht jaar en 3,8 miljoen gebruikers later is HitFilm een van de toonaangevende postproductie-programma's in de sector, met software-opties voor zowel beginners als professionele editors.
Wat begon als een groot idee met een klein budget is gegroeid tot een wereldwijde beweging van creatieve geesten die de visie van HitFilm voor de toekomst van video- en beeldsoftware delen. Samen hebben ze niet alleen een van de beste VFX- en bewerkingstools van de sector gebouwd – maar ook een gemeenschap van artiesten die elkaar inspireren en van elkaar leren.

Voor meer informatie ga naar www.fxhome.com

 

Over VEGAS Creative Software

In mei 2016 verwierf MAGIX de meermalen bekroonde VEGAS Pro- en VEGAS Movie Studio-productlijnen, samen met andere video- en audio-producten. VEGAS Creative Software is klaar voor een nieuw niveau in videobewerking. Onze ontwikkelteams in Madison, Wisconsin en in Berlijn werken aan innovatieve oplossingen voor oude problemen, en bouwen gereedschap dat de grenzen van het mogelijke steeds weer verlegt.
De missie van VEGAS Creative Software: VEGAS software nog sneller, nog efficiënter en nog intuïtiever maken. Ons doel: om gebruikers op alle niveaus, van amateurs tot creatieve professionals, precies dat gereedschap te geven dat echt aansluit bij hun wensen en behoeften.

Voor meer informatie ga naar www.vegascreativesoftware.com