SOUND FORGE Audio Cleaning Lab:
Katso opetusvideot

Tutustu SOUND FORGE Audio Cleaning Lab -ohjelmistoa käsitteleviin uusiin opetusvideoihin. Nämä opetusvideot sisältävät perustietoja sekä vinkkejä ja tekniikoita, joiden avulla täysin aloittelijat pääsevät nopeasti alkuun.

Huomautus: Tällä sivulla esitetyt videot ovat englanninkielisiä.

Johdanto

Johdantovideo

Tutustumisvideossa näytämme työskentelyn perusvaiheet: miten materiaalia toistetaan ja leikataan, miten siitä poistetaan kohinaa, miten ääntä parannetaan sekä miten MP3-tiedostoluettelo tai CD-äänilevy kootaan vaihe vaiheelta.

Perustoiminnot

Tuonti

”Tuonti”-osiossa voit ladata ohjelmaan äänimateriaalia erilaisista lähteistä. Lisäksi näytämme, miten voit tehdä omia nauhoituksia esimerkiksi äänilevyiltä, kaseteilta, nettiradiosta tai mikrofonista.

Muokkaus

Tässä videossa käsittelemme muokkauksen perustoimintoja kuten leikkausta ja häivytystä. Näet, miten kappaleet tai äänitiedot merkitään, poistetaan ja lajitellaan, sekä miten voit työstää useita muokkausraitoja ja luoda siten esimerkiksi siirtymiä.

Puhdistus

”Puhdistus”-osiossa äänimateriaalista voi poistaa häiriöääniä, kuten naksuntaa, rahinaa ja kohinaa. Tässä esittelemme tätä varten käytettävissäsi olevia lukuisia erikoisefektejä.

Masterointi

Kun häiriöäänet on poistettu materiaalistasi, voit optimoida soundia entisestään ja tehdä siitä yhtenäisen. ”Masterointi”-osiossa esittelemme erilaisia efektejä, joilla ääntä voi parantaa.

Raidat

Useita kappaleita sisältävät projektit halutaan yleensä viedä tiedostoluetteloksi tai polttaa CD-äänilevylle. ”Raidat”-osio sisältää tärkeimmät toiminnot tätä varten. Täällä voit myös järjestellä kappale- sekä albumitietoja sisältäviä ID3-tunnisteita.

Vienti

”Vienti”-osiossa voit viedä musiikkikappaleita yleisimpiin formaatteihin (esim. WAV, WMA, MP3, FLAC ja OGG Vorbis). Tai voit polttaa tietoja tai ääntä CD-levylle. Näytämme molemmat mahdollisuudet.

SoundCloner

”SoundCloner”-erikoisefektin avulla voit analysoida tietyn musiikkikappaleen soundia ja valmistella siitä soundille mallipohjan, jota voit käyttää toisessa musiikkikappaleessa.

DeNoiser

”DeNoiser”-erikoisefektin avulla poistat häiriöäänet tallenteesta. Voit ottaa myös häiriöääninäytteen tallenteestasi ja käyttää sitä häiriöäänen poistamiseen.

Äänentoistolähteiden liitäntä

Tällä videolla näytämme, miten liität äänentoistolaitteen, esimerkiksi stereosi, tietokoneeseen.