SOUND FORGE Audio Cleaning Lab:
videotutorials bekijken

Bekijk de nieuwste SOUND FORGE Audio Cleaning Lab-videotutorials. Deze tutorials bieden zowel de basis als tips en technieken die essentieel zijn voor absolute beginners om snel aan de slag te kunnen.

Inleiding

Inleidende video

In de inleidende video laten we je de basiswerkwijze zien: hoe je materiaal afspeelt, monteert, ruis verwijdert, klank verbetert en stap voor stap een lijst met mp3's of een audio-cd samenstelt.

Basisfuncties

Importeren

In het gedeelte Importeren kun je audiomateriaal van verschillende bronnen in het programma invoegen. Daarnaast laten we zien hoe je eigen opnamen van bijvoorbeeld lp's, cassettes, een webradio of microfoon maakt.

Bewerken

In deze video gaat het om elementaire bewerkingen als monteren en faden. Je krijgt te zien hoe je nummers of audiogegevens selecteert, wist of anders sorteert, hoe je met meerdere bewerkingssporen werkt en daarmee bijvoorbeeld overgangen maakt.

Cleaning

In het deel "Cleaning" wordt het audiomateriaal bevrijd van storende geluiden zoals kraakjes, knisperen en ruis. Daarvoor is een veelheid aan speciale effecten beschikbaar, die wij jou hier voorstellen.

Masteren

Wanneer je materiaal vrij is van stoorgeluiden, kun je het geluid nog verder optimaliseren en gelijkmatiger maken. In het deel "Masteren" laten we zien hoe je de verschillende effecten gebruikt voor het verbeteren van de klank.

Tracks

Projecten met meer nummers moeten meestal als bestandlijsten worden geëxporteerd of als audio-cd worden gebrand. Het gedeelte Tracks biedt daarvoor de belangrijkste functies. Hier organiseer je ook je ID3-tags met de song- en albuminformatie.

Exporteren

In het deel Exporteren kun je je muziektitels exporteren in standaardformaten zoals WAV, WMA, mp3, FLAC of Ogg Vorbis. Of je brandt een audio- of gegevens-cd. We laten je beide mogelijkheden zien.

SoundCloner

Met het special effect "SoundCloner" kun je het geluid van een bepaald muziekstuk analyseren en daarvan een geluidssjabloon maken om dat op een ander muziekstuk toe te passen.

DeNoiser

Met het special effect "DeNoiser" verwijder je permanente storende geluiden uit een opname. Je kunt ook een noisesample nemen uit je opname en die gebruiken om de stoorgeluiden te verwijderen.

Aansluiten van audiobronnen

In deze video laten we zien een audio-apparaat, bijvoorbeeld een stereo-installatie, aan de computer moet worden aangesloten.