SOUND FORGE Audio Studio

Opetusvideot

Tutustumisvideo

Tutustumisvideossa esittelemme SOUND FORGE Audio Studio -ohjelman perustoiminnot. Kerromme, miten äänitiedostot ladataan ja toistetaan, sekä millä eri tavoin tiedostoja voi muokata. Lopuksi muunnamme tiedoston formaatin ja poltamme CD-äänilevyn.

Äänitys

Tässä videossa näytämme, miten ääni tallennetaan mikrofonista. Voit tallentaa äänimateriaalia myös kasettinauhurista, radiosta tai CD-soittimesta.

Perusmuokkaustoiminnot

Tässä videossa esittelemme perusmuokkaustoimintoja kuten äänitiedostojen poiston, leikkauksen, kopioinnin ja liittämisen. Samalle kerromme myös, miten vedä & pudota -toimintoja ”Liitä” ja ”Miksaa” käytetään.

Tapahtumamuokkaukset

Kun äänimateriaalia liitetään ja leikataan, luodaan automaattisesti virtuaalitapahtumia, joita voi jälkikäteen korjata ja ryhmitellä uudelleen sekä käyttää siirtymissä. Tässä videossa näytämme, miten tapahtumia työstetään.

Tehostemuokkaukset

Tässä videossa näytämme, miten voit käyttää äänitehosteita joko koko tiedostossa tai vain tietyssä alueessa. Lopuksi kerromme, miten luot VST-liitännäisistä ketjun ja miten sitä käytetään.

Markkerit ja alueet

Markkerien ja alueiden avulla voit merkitä äänimateriaalissa tiettyjä kohtia ja alueita. Tässä videossa näytämme, miten tämä tapahtuu.

Kappalekokoelmat

Kun poltat CD-äänilevyn tai luot soittolistan, sinun on yhdisteltävä useita äänitiedostoja. Tässä videossa näytämme, miten se tapahtuu.

Vinyylilevyjen tallennus ja restaurointi

Tässä videossa näytämme, miten vinyylilevy digitoidaan, miten sen ääntä optimoidaan ja miten sen sisältö tallennetaan CD-äänilevylle.