Movie Edit Pro

Vihje: Joissakin videoissa näytetään vielä edeltävien ohjelmaversioiden ohjelmaikkunaa, jolloin näytetyt toiminnot kylläkin toimivat edelleen samalla tavoin, mutta niiden yksityiskohdat ovat saattaneet kehittyä edelleen.

1. Johdanto

Johdantovideo

Johdantovideossa näytämme MAGIX Movie Edit Pro -ohjelmiston perustoiminnot.

Luomme uuden projektin, tuomme videoita ja toistamme ne eri tavoin. Näytämme myös tärkeimmät muokkaustavat sekä vienti- ja polttotoiminnot.

Uusi Media Pool

Uudessa Media Poolissa kaikki mallipohjat, tehosteet ja musiikki löytyvät keskitetysti osioista ”Templates” ja ”Audio”. Kaikki on jaoteltu selkeästi omiin luokkiinsa.

Tämän lisäksi Media Pool -ikkunasta voit siirtyä uuteen Movie Edit Pro -kauppaan, joka sisältää kattavan valikoiman mallipohjia.

2. Perustoiminnot

Tuonti

Aluksi on suoritettava tuonti. Kuinka saat projektiisi parhaiten materiaalia?

Näytämme yksityiskohtaisesti, kuinka videoita ja muita mediatiedostoja voi helpoiten tuoda sekä siirtää liitetyistä laitteista.

Näyttötilat

Työstöä varten käytettävissä on kolme näyttötilaa.

Kohtausten yhteenvedossa voit lajitella kaikki videon kohtaukset. Storyboard-tilassa voit järjestellä kohtaukset tarkemmin ja lisätä niihin otsikot ja tehosteet. Aikajanatilassa tapahtuvat kaikki suuremmat muokkaukset.

Videon leikkaus

Tässä videossa näytämme ensin Movie Edit Pro -ohjelman perusleikkaustoiminnot: miten leikkaat materiaalia pois videosta, miten trimmaat kohtauksen alkua ja loppua sekä miten leikkaat kuvaa ja ääntä toisistaan erillään.

Sen jälkeen kerromme laajennetuista toiminnoista: miten siirrät kohtauksen kohteen sisältöä sekä millä eri tavoin voit liittää uutta materiaalia.

Videotehosteet

Movie Edit Pro sisältää useita ammattimaisia videotehosteita kuvan optimoimiseksi tai vääristämiseksi luovasti.

Tässä videoklipissä kerromme, kuinka parhaiten käytät videotehosteita. Myös etualan ja taustan yhdistäminen selitetään.

Liiketehosteet

Pysäytyskuviin ja otsikoihin sekä myös videoihin sopii usein pieni liike.

Tässä videoklipissä kerromme kaiken tarvittavan simuloiduista kamera- ja zoomausajoista, kuvan kierroista, peilauksista ja kolmiulotteisista vääristymistä.

360 asteen videon muokkaus

Interaktiiviset 360 asteen videot antavat täydellisen näkymän koko ympäristöstä.

Voit muuttaa katseen suuntaa joka kohdassa napsauttamalla videokuvaa hiirellä ja vetämällä kuvaa. Näytämme sinulle, kuinka voit luoda tällaisia videoita.

Avainkehykset

Useat tehosteet muuttuvat ajan kuluessa.

Avainkehysten avulla kuvaominaisuuksia, kuten kirkkautta ja kontrastia, voi muuttaa niin, että saadaan aikaan dynaamisia kuvatehosteita. Myös kamera-ajoja voi ohjata avainkehysten avulla. Tässä videoklipissä näytämme, kuinka avainkehykset asetetaan.

Jälkiäänitys

Videoiden ääniraita kaipaa usein parantamista.

Tässä videossa näytämme, kuinka voit poistaa häiriöäänet ja lisätä ääniraitaan omia äänitallenteita. Lopuksi kaikki projektin ääniraidat miksataan yhteen ja tasoitetaan audiomikserillä.

Levyvalikollisten videoiden poltto

Kun olet saanut projektisi valmiiksi, voit polttaa videosi suoraan levylle voidaksesi esittää sen myöhemmin televisiossa.

Levyvalikkojen avulla voit siirtyä yksittäisiin videoihin tai kohtauksiin kaukosäätimellä. Levyvalikko voidaan luoda monella eri tavalla.

Vienti

Videoita voi tehdä mitä erilaisempiin käyttötarkoituksiin.

Voit tallentaa videosi videotiedostona tietokoneelle, siirtää mobiililaitteelle tai esitellä jollain yleisistä Internet-alustoista, kuten YouTubessa tai Facebookissa.

Kohtausten tunnistus

Automaattinen kohtausten tunnistus helpottaa pidemmissä tallenteissa videon jakamista kohtauksiin.

Tallenteet analysoidaan automaattisesti kuvan vaihdosten perusteella. Näin löydetyt kohtaukset voidaan tallentaa ottoina ja yhdistää uudessa järjestyksessä.