Video Pro X
Gewoon van topklasse.

Knippen & trimmen

Met het nieuwe knip- en trimgereedschap met dynamische preview is het selecteren en vooraf knippen van videobeelden een koud kunstje. Ga eenvoudig met de tool over de tijdlijn en in realtime-preview in de videomonitor met slechts één klik op de juiste plaats knippen. Voor nauwkeurig en direct trimmen van videoclips.

Volledige spoorcontrole

Vanaf nu kunnen nummers naar wens worden ingedeeld, opnieuw gerangschikt, verwijderd of gekopieerd - zelfs achteraf. Dankzij het actieve doelspoor kunnen media zoals video's of muziek absoluut precies worden geïmporteerd naar de gewenste positie van de tijdlijn. Voor nog meer duidelijkheid nu ook spoor- en objectkleuren voor elementen.

J-L-montage

Audio en video kunnen d.m.v. shortcut onafhankelijk van elkaar worden getrimd. Versnelt het maken van documentatie en interviews door een soepele workflow voor overlappende objecten.

Gaten vinden en sluiten

Het nieuwe snijgereedschap vindt alle openingen op de tijdlijn en sluit ze met slechts één klik. Zo vloeien alle clips correct in elkaar over zonder zwarte frames achter te laten.

Muismodus 'Objectinhoud verschuiven'

Met behoud van het montageritme kan de beeldinhoud van video-objecten intuïtief via de muis worden geselecteerd.

Meersporen- & multiformaat-tijdlijn

De meersporen- & multiformaat-tijdlijn maakt het importeren en bewerken van verschillende videoformaten in SD-, HD- en UHD-resolutie mogelijk, zonder dat de bestanden eerst naar een gepatendeerd tussenformaat moeten worden omgezet.

Drie- en vierpuntsmontage

De drie- en vierpuntsmontage maakt het mogelijk videoclips nauwkeurig op de tijdlijn in te voegen. Door het geven van in- en out-punten in de videomonitor en de tijdlijn bepaal je de start- en eindpositie voor clips.

Timestretching

De lengte van video- en audio-objecten kan in MAGIX Video Pro X door middel van eenvoudig slepen of samendrukken van objecten in de tijdlijn worden gewijzigd. Audio-objecten behouden hun oorspronkelijke toonhoogte.

Videomontage op muziek

Met behulp van de nieuwe vastklikmarkers kan de muziek nu precies worden gesneden naar de scènes van de film.

Geavanceerd zoeken naar gaten

Om ongewenste zwarte gedeelten tussen clips te vinden, biedt MAGIX Video Pro X een speciale functie voor het zoeken naar gaten: via de zoekopdracht kun je alle gaten in het arrangement laten weergeven en kunnen deze afzonderlijk worden aangesproken en bewerkt.

Nested sequences

Bespaar tijd door onnodige werkstappen te vermijden: met nested sequences voeg je voltooide reeksen als een compleet object toe aan je film. Jouw voordeel: effecten worden toegepast op het gehele object en hoeven niet afzonderlijk te worden overgebracht naar elke scène in de reeks.

Multicam-editing

Multicam-editing

De multicam-modus maakt regie in realtime mogelijk op maximaal negen sporen - afhankelijk van de systeemprestaties. Met een klik op de preview-video's in de previewmonitor is het mogelijk live van perspectief te veranderen en alle wijzigingen in de montage exact op te nemen. Door een analyse van het audiomateriaal kunnen de multicam-opnamen reeds voor de montage automatisch worden gesynchroniseerd en aangemaakt.

Actie-montagesjablonen

Actie-montagesjablonen

Ontdek de uitgebreide selectie van film- en montagesjablonen in Video Pro X. Sjablonen bieden een efficiënte mogelijkheid in korte tijd met minder moeite fantastische films te produceren.

360°-totaalpakket

Met de nieuwe, volledig automatische 360°-beeldstabilisatie, speciale 360°-overgangen en het geïntegreerde stitching biedt Video Pro X nu een onvergelijkbaar compleet pakket voor 360°-bewerking. Video Pro X is klaar voor je 360°-video's van vele standaard 360°-camera's tot 4K.

Workflow en gebruikersinterface

HiDPI-interface

De Video Pro X-interface: haarscherp en optimaal leesbaar - zelfs op 4K monitoren

Vernieuwde startdialoog

Vernieuwde startdialoog

De nieuwe startdialoog biedt nu veel meer overzicht en oriëntatie. De projectsjablonen werden aan verschillende categorieën toegewezen en duidelijk benoemd. Speciale formaten voor verticale video's en social-mediaplatforms werden toegevoegd. Zo kun je je sneller aan je project wijden.

Verticale video's

Verticale video's

Video Pro X biedt verticale project- en exportsjablonen, bijzonder praktisch voor smartphone-opnamesen socialmedia-posts. Verticale videofilms worden automatisch herkend in Video Pro X en dienovereenkomstig uitgelijnd.

Color Picker

Selecteer de gewenste kleurnuance met één klik. De nieuwe Color Picker wordt geleverd met een uitgebreid kleurenpalet, waaruit gemakkelijk de gewenste kleur kan worden genomen. Vanaf nu kan het kleurenontwerp zowel in OFX-effectplugins als in de titeleditor worden geregeld. Gemakkelijk en tijdbesparend.

Hoofdstuk-export

Vanaf nu kunnen afzonderlijke hoofdstukken via batchconversie worden geëxporteerd in plaats van de hele film als voorheen.

Vernieuwd overgangenmenu

Met een klik op het overgangensymbool op de arranger het object openen en de bekende overgangen-iconen uit het gedeelte sjablonen worden zichtbaar. Bovendien breidt het menu zichzelf dynamisch uit, want elke overgang die je gebruikt of als favoriet markeert, wordt toegevoegd aan de lijst. Zo vind je je favoriete overgangen ook na de volgende start van het programma eenvoudig terug.

Eigen camera- en effect-LUT's integreren

Eigen camera- en effect-LUT's integreren

Video Pro X integreert eigen collecties look-up-tables in het effectgedeelte. Daarmee kunnen deze net zo makkelijk worden gebruikt als meegeleverde LUT's.

Gemoderniseerdd effectencentrum & bedieningsconcept

De vorige mediapool is gemoderniseerd en voor de workflow aangepast. De plug-in-dialogen zijn ook verbeterd en voorzien van de nieuwste GUI-technologie.

In-appstore voor het kopen van losse content

In-appstore voor het kopen van losse content

Heel gemakkelijk doelgericht losse content kopen in de in-appstore zonder het hele pakket te hoeven nemen.

Nieuwe mediapool, incl. in-app Store

Nieuwe mediapool, incl. in-app Store

De nieuwe verscheidenheid aan effecten in Video Pro X. Reeds verkregen inhoud van MAGIX Video deluxe kan verder worden gebruikt.

Lookup-tabellen

Lookup-tabel-handling - per direct in VIdeo Pro X! Importeer camera-LUT's, selecteer de gewenste look op basis van vooraf gedefinieerde tabellen of gebruik de functie Beeld op elkaar afstemen om je eigen LUT's te maken en op te slaan.

Vastklikmarkers

Met de nieuwe vastklikmarkers kun je nu ook bijzondere plekken direct in de video-objecten markeren. Vastklikmarkers werken magnetisch op de afspeel- en stoppositie, op objectranden en onder elkaar. Handig bij het trimmen, verschuiven en synchroniseren van objecten.

UX-optimalisaties

Een individuele indeling van het programmavenster kan nu worden opgeslagen. Voor de workflow-optimalisatie is het effect 'snelheid' gecategoriseerd als bewegingseffect.

8K UltraHD Support voor AVC en HEVC-video's

Volledige 8K-support in Video Pro X. Zowel AVC als HEVC-video kan in realtime worden afgespeeld met behulp van INTEL, NVIDIA en AMD grafische kaarten*. Daardoor komt de tijdrovende conversie van opnamen in proxyfiles te vervallen. Voor beelden met nog hogere resolutie.

* Afhankelijk van de gebruikte grafische kaarten. Neem voor meer informatie contact op met de betreffende fabrikant.

Kleureffecten die kunnen worden uitgezonden

Levendiger. Krachtiger. Intensiever. In een woord: briljant. De kleuren van je films zijn geoptimaliseerd met onze nieuwe grijstrapcorrectie, uitzendkleur en kleur in het LAB-kleurbereik

Daarnaast de hoogwaardige functie 'vervagende maskering' voor maximaal scherpe randen en lijnen en bovendien het ruiseffect voor films in originele retro-optiek.

HDR-support

Met HDR10 ondersteunt Video Pro X de meest gebruikelijke standaard en de benodigde kleurruimte bt.2020 en 10-bits kleurdiepte in de HEVC-codec. Bij zeer heldere en zeer donkere opnamen blijven de natuurlijke contrasten behouden en worden de helderheidsverschillen getrouw weergegeven. Door de enorme kleurtoename vallen details duidelijker op en krijgen ze meer expressie.

360°-beeldstabilisatie

360°-beeldstabilisatie

Wankele 360°-opnames kunnen automatisch merkbaar worden afgezwakt. Stereoscopische afbeeldingen worden op verzoek ook verwerkt.

360°-overgangen

Schuifregelaars die speciaal zijn geoptimaliseerd voor 360°-projectie bieden spectaculaire crossfading-effecten die de kijker volledig omringen.

360°-bewerking

2 beslissende nieuwigheden maken ons 360°-montagepakket nu compleet: 360°-beeldstabilisatie en een reeks spectaculaire 360°-overgangen. Bovendien kunnen stereoscopische afbeeldingen nu worden verwerkt. Je hebt nog geen 360°-camera? Wij raden de aankoop aan!

Beeldstabilisatie met maar één klik

Beeldstabilisatie met maar één klik

Voor automatische stabilisatie beschikt Video Pro X over 1-klik beeldstabilisatie. Corrigeer onscherpe beelden snel en nauwkeurig.

HDR-Preview

HDR-preview en sturing van het HDR-kleurbereik

Vanaf nu kun je het passende kleurbereik kiezen voor je project en bronmateriaal. Video Pro X ondersteunt alle standaards zoals BT.601 (SD), BT.709 en BT.2020 (HD/UHD) of de professionele DCI P3. Daardoor heb je meer visuele controle en precisie in je Color Correction-workflow.

Laagmaskers

Laagmaskers

Video- en titelobjecten snel maskeren. Daarvoor heb je de keuze uit tal van alfamaskers direct in het sjablonengedeelte. Om bijvoorbeeld de rand van video's zacht transparant uit te laten lopen of doelgericht titelobjecten te laten verschijnen.

Nauwkeurige Color Grading dankzij 16 bit Deep Color

Voor het eerste zijn belangrijke processen van de interne workflows van Color Grading van 8- naar 16- bit Deep Color omgezet. De 16-bit Deep Color-bewerking maakt gedetailleerde kleurniveaus mogelijk en bied je duidelijk meer speelruimte bij kleurcorrecties.

Effectmaskers

Kies delen van het beeld met alphamaskers en gebruik het effect alleen op deze segmenten voor nog gedetailleerde effectbewerking en het nauwkeurig doseren van vervaging.

OFX plug-in-performance

OFX plug-in-performance

Met de verbeterde prestaties van de OFX-interface worden tal van video-effecten nu in realtime weergegeven. Door de optimalisatie is er voor elk video-effect meer rekenkracht beschikbaar wat ervoor zorgt dat het afspelen vloeiender verloopt.

Geavanceerde belichtingsfuncties met curven

Geavanceerde belichtingsfuncties met curven

De gedetailleerde correctie van kleur- en grijswaarden met gradatiecurven maakt het mogelijk luminantie en afzonderlijke RGB-kanalen met Bézier-curven te bewerken. Contrasten kunnen niet-lineair worden aangepast en flat- of log-profielen kunnen handmatig op de gewenste finale look worden toegepast.

Minder moiré-effecten bij Full HD-uitvoer

Zichtbaar minder glitter- en moiré-effecten in de geëxporteerde FullHD-video.

Beeld op elkaar afstemmen

Beeld op elkaar afstemmen

Het uiterlijk van een opname kan nu gemakkelijk worden overgedragen naar een andere. Kleuren en grijstrappen worden volledig automatisch op elkaar aangepast.

Fotorandeffecten

Gebruik vanaf nu ook opnamen in verticaal formaat zonder de look van je video's daarmee nadelig te beïnvloeden. De nieuwe beeldrandeffecten zorgen voor een perfecte integratie.

LUT: Het kameleoneffect

Je films kunnen nu elk gewenst uiterlijk krijgen. Lookup-tabellen (LUTs) simuleren kleurwaardes, gamma, helderheid en contrast bv. van beroemde films of eigen video's. Meer LUTs zijn inbegrepen, andere zijn gratis op internet verkrijgbaar of kunnen door jezelf worden gemaakt en worden opgeslagen.

Bespaar veel tijd aan het bewerken, vooral voor grote projecten.

MAGIX Travel Maps

MAGIX Travel Maps

De MAGIX Travel Maps-module biedt veel ontwerpopties om je reisroutes als een spannende animatie te tonen. Importeer je eigen kaarten en kies uit een groot aantal routemarkeringen en voertuigen de beste weergave van je vakantieroute.

Bovendien kunnen kleine slideshows eenvoudig in de reisroute-animatie worden gemaakt door foto's op het bewegingspad te plaatsen.

Nieuwe lettertypes en titelsjablonen
incl. dynamische titelanimaties

Combineer eerdere titelsjablonen met de nieuwe titels en lettertypen om visuele hoogtepunten te creëren. De bijpassende, nieuwe standaardtitelpresets geven je ook een snel overzicht en toegang tot alle nieuwe lettertypen.

Laat individuele letters of woorden willekeurig in de afbeelding verschijnen en geef je intro's en aftitelingen een speciaal tintje. Voor maximale spanning vanaf het begin.

Object volgen

Voor het specifieke gebruik van titels, teksten of grafische afbeeldingen is een professionele objecttracering beschikbaar. Hecht bijvoorbeeld je elementen aan bewegende mensen of objecten in de film.

Voor het bescherming van de persoonlijke rechten kun je objecten zoals gezichten of kentemens door verpixelen onherkenbaar maken.

Dynamische slow-motion

De slow motion-functie maakt slow motion mogelijk met vloeiende overgangen - stuur de snelheid op het beeld nauwkeurig aan via keyframes. De frame-interpolatie zorgt daarbij voor de beste beeldkwaliteit.

4K/uitsnede-animatie

Voor hoogwaardige nabewerking van beelduitsnedes in 4K-films. Zo is het nu bijvoorbeeld mogelijk met slechts een 4K-opname, tussen verschillende zoomniveaus te wisselen en de voltooide film daarmee dynamischer vorm te geven.

Ideaal ook voor de daaropvolgende correctie van beelduitsnedes, die niet 100% succesvol zijn vanwege snelle bewegingen, bv. bij sportopnames of toneelvoorstellingen.

Cinematische intro's en outro's

Met de nieuwe sjablonen voor intro's en outro's vind je moeiteloos het passende begin en passende einde van je film.

Wees creatief en fascineer je publiek vanaf het begin!

Vernieuwde chroma-key-effect

Met antispill en een verfijnd algoritme voor vrijstellen geeft de vooraf ingestelde green/bluescreen-preset betere resultaten.

Echt hanteren van kleurbereik

Met dank aan de nieuwe handling van kleurbereik staat Video Pro X garant voor een kleurgetrouwe verwerking van je materiaal - van de preview tot de export voor alle belangrijke professionele formaten zoals HEVC, AVC en MPEG-2.

INFUSION Engine 3 De snelle route voor je videobewerking!

De INFUSION Engine 3 ondersteunt voor het eerst een consistente GPU workflow voor alle huidige grafische kaarten van Intel, NVIDIA en AMD. Naast de krachtige weergave van zelfs de meest complexe projecten met 8K beeldmateriaal, kun je nu ook versneld AVC en HEVC formaten exporteren.

8K-ondersteuning

8K-ondersteuning

De presets voor films, projecten en export zijn aangevuld met speciale sjablonen voor 8K. Daarnaast is er een speciale importondersteuning voor de GH5-camera.

10-/12-bit ondersteuning van professionele formaten

10-/12-bit ondersteuning van professionele formaten

Video Pro X ondersteunt professionele formaten zoals HEVC en AVC met kleurdieptes van 10 en 12 bit. Dankzij de hogere kleurdiepte kan in het gehele videomateriaal meer worden gevarieerd met licht- en schaduwgedeeltes en contrastrijkere kleuren.

Nieuw beeldformaat HEIF

Het nieuwe beeldformaat van Apple HEIF kan nu worden geïmporteerd. Samen met de HEVC-import biedt Video Pro X uitgebreide media-ondersteuning voor de Apple iPhone 8.

AVX optimaliseerde algoritmes

De AVX-optimalisatie van de interne beeldverwerking en 3-weg kleurcorrectie resulteert in snellere verwerkingsstappen, een meer accurate uitvoerkwaliteit van de kleurconversie en meer vrije bronnen voor verdere effecten.

Multithreading-ondersteuning van de OFX-interface

De OFX-plug-in interface is gereed voor plug-ins die meerdere processorcores kunnen gebruiken.

Disk-authoring

Maak dvd's en Blu-ray Discs - met professionele authoring-functies. Gebruik een verscheidenheid van geanimeerde sjablonen voor menu's of maak indien gewenst individueel je eigen sjabloon.

Archiveer je eigen sjablonen voor de volgende projecten of gebruik deze voor de verdere bewerking in andere programma's zoals Xara Designer Pro X.

Geluidskwaliteit geschikt voor broadcasting

Geluidskwaliteit geschikt voor broadcasting

Kristalhelder geluid en opgeruimde frequenties - mogelijk gemaakt door intelligente automatismen en hoogwaardige gereedschappen bij de geïntegreerde audioreiniging. High-end geluidseffecten pas je via het geïntegreerde effecttrack op kanaalniveau toe. Tv-conforme volume-aanpassingen volgens de EBU R 128-normen zijn inbegrepen.

5.1 Surround-geluid

5.1 Surround-geluid

Met de 5.1 Surround-Sound Creator maak je echt Surround-geluid dat met de realtime-audiomixer live kan worden afgemixt, inclusief volledige controle over het kanaal.

Realtime-audiomixer

Realtime-audiomixer

Naast de effectbewerking van afzonderlijke audio-objecten in realtime kan iedere kanaallus van afzonderlijke spooreffecten zoals equalizer, compressor of delay worden voorzien.

VST2-interface

VST2-interface

Elk moment uit te breiden: zet audio-plugs in via de VST-standaard van derde aanbieders voor het mixen, masteren of de audiorestauratie.

Geïntegreerde Audio Cleaning

Geïntegreerde Audio Cleaning

Met een paar keer klikken verwijder je stoorgeluiden zoals ruis, kraakjes en wind.

 1. Ruisonderdrukking
 2. Compressor
 3. Equalizer
 4. StereoFX

De belangrijkste punten van Video Pro X:
Intuïtieve videoproductie. Nieuw gedefinieerd.

 • NIEUW! INFUSION Engine 3 - Hardwareversnelling van import tot export
 • NIEUW! Comfortabel animaties maken + flexibel rotatiepunt
 • NIEUW! Panorama-storyboard met extra grote thumbnails
 • NIEUW! FXhome Ignite Keying & Flares: zuiver vrijstaand maken van objecten etc.
 • Professionele montagegereedschappen inclusief 2 previewmonitors
 • Meer dan 1.500 sjablonen & creatieve effecten zoals chroma-keying
 • Meersporen- & multi-format tijdlijn, incl. ingebedde sequenties
 • Professionele kleurcorrectie & look-uptable-handling
 • Multicam tot 9 camera's
MAGIX Video Pro X
MAGIX Video Pro X
MAGIX Video Pro X
MAGIX Video Pro X Gewoon van topklasse.
Upgrade: MAGIX Video Pro X
MAGIX Video Pro X Gewoon van topklasse.
Bespaar 37 %
249,00 i.p.v. 399,00 €
Prijzen incl. BTW.,  Download zonder verzendkosten
 • INFUSION Engine 3 - Hardwareversnelling van import tot export
 • Multi-GPU-ondersteuning - gebruik meerdere grafische kaarten tegelijk
 • Panorama-storyboard met extra grote thumbnails
 • Uniek: intuïtive programma-interface + professionele functies
 • Multiformaat-tijdlijn, incl. ingebedde sequenties
Geldig tot 29. september 2021
 • 37 % besparen
 • Alleen nu gratis erbij:
 • ✔ NIEUW! FXhome Enhance Ultra (t.w.v.: € 99)
149,00 i.p.v. 399,00 €

Hier kunt voor een gereduceerde prijs naar de meest actuele versie upgraden. Hou daarvoor uw inloggegevens voor uw account of het serienummer van uw programma bij de hand.

Prijzen incl. BTW.,  Geen verzendkosten
 • INFUSION Engine 3 - Hardwareversnelling van import tot export
 • Multi-GPU-ondersteuning - gebruik meerdere grafische kaarten tegelijk
 • Panorama-storyboard met extra grote thumbnails
 • Uniek: intuïtive programma-interface + professionele functies
 • Multiformaat-tijdlijn, incl. ingebedde sequenties
Geldig tot 28. september 2021
 • 62 % korting
 • Alleen nu gratis erbij:
 • ✔ proDAD Mercalli V5 Suite (t.w.v.: 299 €)
 • ✔ NIEUW! FXhome Enhance Ultra (t.w.v.: 99 €)