H.264-codec – plaatsbeparende import van video's

Wanneer tegenwoordig een video wordt opgenomen, kun je er vrijwel zeker vanuit gaan dat als videocodec H.264 (ook wel bekend als MPEG-4 AVC) wordt gebruikt. Om het even of materiaal van HD-camcorders, fototoestellen met videofuncties of smartphones geëncodeerd wordt. De H.264-codec staat voor hoogefficiënte videocompressie, dus de beste beeldkwaliteit bij een zo klein mogelijke bestandsgrootte. Wanneer u dus een video opneemt, worden de foto's van uw camera met H.264 gecodeerd en door zogenaamde bewegingsvectoren beschreven. Dat betekent eenvoudig gezegd dat niet elk beeld van uw video wordt opgeslagen maar alleen elk vijfde of tiende. Daartussen worden alleen de wijzigingen tussen de twee opgeslagen videobeelden opgeslagen. Door het encoderen heeft u duidelijk minder schijfruimte nodig dan voor het ongecomprimeerde beeldmateriaal. Bij het bewerken of het afspelen van deze opnamen moeten deze plaatsbesparende vectoren weer tot beeldvullende beelden worden gedecodeerd. Dit proces gebeurt bij de import in video editor net als bij MAGIX Video Pro X met een H.264-decoder.

Video Pro X bevat als vernieuwing de decoding met hardware-acceleratie. Daaruit resulteert een snellere leessnelheid van uw opnamen in het programma. Het video-decoding wordt door het ontlasten van de hoofdprocessor sneller gemaakt en is geoptimaliseerd voor Intel IRIS en andere geïntegreerde grafische eenheden vanaf Intel HD Graphics 2500. Met de passende systeemeisen is een significant snellere import evenals een snellere en schokvrije tijdlijnweergave op te nemen. De nieuwste versie van Video Pro X bevat talrijke nieuwe functies. Naast de vernieuwde gebruikersinterface is de omvangrijke actioncam-support bijzonder interessant, hier worden de gebruiker 25 hoogwaardige en volledig te bewerken sjablonen geboden. Bij de overgangseffecten wordt een nieuwe technologie op onscherpte-basis ingezet. Sjablonen kunnen nu worden geïndividualiseerd en ook zelf worden gemaakt. Met het volgen van het geoptimaliseerde object kan de software bijvoorbeeld autokentekens of gezichten verpixelen en onherkenbaar maken.

Video Pro X

Decoding met hardware-acceleratie met MAGIX Video Pro X

De ondersteuning van H.264-decoding is bij de professionele digitale montage van video's niet meer weg te denken. Bij MAGIX Video Pro X is deze niet alleen beschikbaar, maar wordt deze zelfs door de hardware sneller gemaakt. Het programma bewijst daarmee haar kracht en waarborgt een effectieve workflow. Vooral bij grotere projecten is het essentieel dat het bewerkingsprogramma stabiel presteert.

MAGIX Video Pro X14

Bespaar 50 %
MAGIX Video Pro X14
i.p.v. 299,00 € 149,00

Met Video Pro X krijg je alle gereedschappen die je nodig hebt voor videobewerking - en altijd up-to-date. De clou: je maakt je films zo eenvoudig en snel als in geen andere videobewerkingssoftware met een professioneel scala aan functies.