Toebehoren voor actioncams zoals GoPro: Must-haves

Of je nu met je fiets de berg afrijdt, tijdens een Parkour van dak naar dak springt of bij Sky Diving in vrije val naar beneden vliegt: de actioncam heb je altijd bij de hand.

Intussen heb je naast verschillende houders ook heel veel ander toebehoren voor actioncams. De laatste tijd wordt naast koffers, tassen of extra accu's vooral veel toebehoren voor actioncams verkocht voor creatiever opnemen, zoals filters en lenzen. Geheel nieuw in dit segment zijn de programma's (bv. MAGIX Fastcut), die speciaal voor GoPro en andere actioncams zijn geoptimaliseerd. Ten slotte moeten de eigen opnames net zo spectaculair worden neergezet als de gefilmde opname zelf. Met het programma Fastcut kun je je eigen actie-opnames zeer snel bewerken en optimaliseren om ze vervolgens aan andere extreemsporters, mensen met dezelfde interesses en op het gehele netwerk te presenteren. Dit programma is een echte must-have op het gebied van het toebehoren voor actioncams zoals bv. GoPro. Dankzij verschillende montagesjablonen voor actie-onderwerpen, hoef je je waardevolle tijd niet aan het videomonteren te besteden, maar kun je snel weer je aandacht richten op het plannen en maken van nieuwe, indrukwekkende opnames.

Op de markt voor actioncam-toebehoren zijn er verschillende afdelingen. Tot de gevestigde standaarden behoren naast de houders voor het bevestigen van de actioncam aan helmen, ook statieven om de camera bijvoorbeeld bij het surfen in de hand te houden. Maar ook toebehoren voor het gebruik onder water, houders aan duikbrillen of onderwaterlampen zijn zeer populair. Voor het gebruik in de lucht bestaan zelfs houders voor quadrocopters. Voor iedere omstandigheid is er toebehoren, dat het opnemen van deze situatie vereenvoudigd. En wie wil kan de actioncam zelfs met een speciale houder aan zijn hond vastmaken.

De meeste artikelen in het actioncam- en GoPro-toebehoren zijn toch eerder voor het gebruik tijdens de opname bedoeld. Voor de optimalisatie na de opnamen wordt een videomontageprogramma zoals Fastcut aangeraden. En dit GoPro-toebehoren mag bij geen enkele actiesporter ontbreken. Want niet elke opname van je actioncam kun je gebruiken om direct als video op internet te zetten en ze daar aan anderen te laten zien. Wanneer je zojuist een nieuwe actievideo aan het opnemen bent, moet je je uiteindelijk voor 100% op het verloop en de uitvoering concentreren. Dat houdt in dat je bijvoorbeeld bij een sprong niet er ook nog op kunt letten je GoPro in de lucht in de goede richting te draaien of het bewegen van de camera te verminderen. Om die bewegingen, te harde windgeluiden, verkeerde kleurinstellingen of dergelijke te verhelpen, heb je ook na het opnemen van de video het juiste toebehoren nodig.

Met het programma Fastcut kun je bewogen opnamen verwijderen, het beeld recht trekken of objectief- en fisheye-vervormingen verwijderen. Om nog sneller weer terug op het board of op de fiets te springen of in de lucht te komen, bevat MAGIX Fastcut niet alleen een Proxy-montagefunctie, maar ook een filmassistent. Daardoor worden je opnames met indrukwekkende actie-sjablonen automatisch op indrukwekkende muziek op de maat gemonteerd. Deze actiesjablonen zijn voor ski-afdalingen, fietstochten, outdoor-, surf- of vluchtopnames en nog veel meer geschikt. Voor elke actiesporter is dus precies het juiste sjabloon beschikbaar. Uiteindelijk kun je bij Fastcut zelf beslissen of je je opnamen afzonderlijk uitkiest en precies naar wens monteert of dat je het programma dit werk geheel voor je laat doen.

Fastcut Screen

Actioncam- en GoPro-toebehoren voor het afstemmen van je video's

De volgende snelheidsroes staat op je te wachten: met MAGIX Fastcut kun je video's in hoge snelheid monteren, optimaliseren en op het internet zetten. Breng je tijd liever door met het zoeken naar nieuwe interessante spots of buiten op de fiets – en niet met het monteren en optimaliseren van je video's. Fastcut is als het toebehoren op het gebied van software speciaal voor GoPro en andere actioncams geoptimaliseerd.

Video deluxe 2023

MAGIX Video deluxe 2023
69,99