Met geluidsbewerking meer sfeer in het filmproject

De geluidsbewerking speelt in de filmproductie een belangrijke rol: in iedere scène van een film veroorzaken acteurs of rekwisieten geluiden die voor de toeschouwer echter vaak niet zo klinken als hoe hij zich had voorgesteld.

Daarom worden ze nageproduceerd. De zogenaamde „Foley Artist“ bootste geluiden na die dan aan de film werden toegevoegd. Deze geluiden werden met behulp van attributen in een studio nagebootst, bv. folie voor het vuur of erwten voor de stromende regen. Zelfs vandaag de dag maakt men bij filmproducties nog gebruik van geluidmakers. De geluiden worden nu echter op de computer opgenomen om ze later aan de film toe te voegen.

Ook videomontageprogramma's bieden audionabewerking op hoog niveau, zoals MAGIX Video deluxe. Ook interessant voor amateurfilmers: het gebruik van soundpools die al klaar zijn, deze zijn professioneel geproduceerd en bevatten veel voorkomende sounds en geluiden. Op beide soundcollecties Soundpool DVD Collection en Video & Fotoshow Soundpool biedt MAGIX al jaren een omvangrijke verzameling van geluiden in verschillende formaten die eenvoudig bewerkt en aan elkaar worden geregen voordat ze op de juiste plek in de film worden ingevoegd. Na de Videobearbeitung en voor de eigenlijke presentatie van de film heeft het project eerst de passende filmmuziek nodig. Hoe belangrijk dit is wordt snel duidelijk wanneer men zich de soundtrack van zijn favoriete film herinnert. Alleen al het horen van de muziek wekt de herinnering aan bepaalde scènes in de film.

Video deluxe 2021

Het klankduo van de audiobewerking in de film: geluidsbewerking en filmmuziek

Na de opname wordt de muziek in ieder geval op de computer nabewerkt, verbetert en eventueel met effecten verrijkt. Dan volgt het componeren van de filmmuziek na de geluidsbewerking, dit vormt meestal de laatste stap voor het publiceren van de film.

MAGIX Video deluxe 365

MAGIX Video deluxe 365MAGIX Video deluxe 365
2,99 €/maand

Abonnements- en beëindigingsvoorwaarden: Uw MAGIX Video deluxe 365 staat, zodra uw betaling is binnengekomen en is geactiveerd, direct ter beschikking. Het tarief voor de minimumlooptijd kan worden ingesteld bij het afsluiten van het contract als eenmalige betaling. De minimumlooptijd begint met de datum van de bestelling. MAGIX Video deluxe 365 wordt automatisch elke 12 maanden verlengd, totdat u het abonnement beëindigd. Mocht het verlengingstarief of de hierin opgenomen belastingen wijzigen, wordt u hierover tijdig van te voren geïnformeerd. Een beëindiging is tot 1 maand voor het einde van de looptijd mogelijk. Stuur ons hiertoe een e-mail onder vermelding van het klantennummer naar het volgende adres: infoservice@magix.net

Prijzen incl. BTW.,  Download zonder verzendkosten
7,99 €/maand

Abonnements- en beëindigingsvoorwaarden: Uw MAGIX Video deluxe 365 staat, zodra uw betaling is binnengekomen en is geactiveerd, direct ter beschikking. Het tarief voor de minimumlooptijd kan worden ingesteld bij het afsluiten van het contract als eenmalige betaling. De minimumlooptijd begint met de datum van de bestelling. MAGIX Video deluxe 365 wordt automatisch elke maand verlengd, totdat je het abonnement beëindigd. Mocht het verlengingstarief of de hierin opgenomen belastingen wijzigen, wordt u hierover tijdig van te voren geïnformeerd. Een beëindiging is tot 1 dag voor het einde van de looptijd mogelijk. Stuur ons hiertoe een e-mail onder vermelding van het klantennummer naar het volgende adres: infoservice@magix.net

Prijzen incl. BTW.,  Download zonder verzendkosten
69,99
Prijzen incl. BTW.,  Download zonder verzendkosten

Met eigen video's inspireren was nog nooit zo eenvoudig. Video deluxe combineert efficiënte bewerkingstools, uitgebreide optimalisatiemogelijkheden en tot 1.500 effecten en titels in één hoogwaardig videobewerkingsprogramma.