Met geluidsbewerking meer sfeer in het filmproject

De geluidsbewerking speelt in de filmproductie een belangrijke rol: in iedere scène van een film veroorzaken acteurs of rekwisieten geluiden die voor de toeschouwer echter vaak niet zo klinken als hoe hij zich had voorgesteld.

Daarom worden ze nageproduceerd. De zogenaamde „Foley Artist“ bootste geluiden na die dan aan de film werden toegevoegd. Deze geluiden werden met behulp van attributen in een studio nagebootst, bv. folie voor het vuur of erwten voor de stromende regen. Zelfs vandaag de dag maakt men bij filmproducties nog gebruik van geluidmakers. De geluiden worden nu echter op de computer opgenomen om ze later aan de film toe te voegen.

Ook videomontageprogramma's bieden audionabewerking op hoog niveau, zoals MAGIX Video deluxe. Ook interessant voor amateurfilmers: het gebruik van soundpools die al klaar zijn, deze zijn professioneel geproduceerd en bevatten veel voorkomende sounds en geluiden. Op beide soundcollecties Soundpool DVD Collection en Video & Fotoshow Soundpool biedt MAGIX al jaren een omvangrijke verzameling van geluiden in verschillende formaten die eenvoudig bewerkt en aan elkaar worden geregen voordat ze op de juiste plek in de film worden ingevoegd. Na de Videobearbeitung en voor de eigenlijke presentatie van de film heeft het project eerst de passende filmmuziek nodig. Hoe belangrijk dit is wordt snel duidelijk wanneer men zich de soundtrack van zijn favoriete film herinnert. Alleen al het horen van de muziek wekt de herinnering aan bepaalde scènes in de film.

Video deluxe 2021

Het klankduo van de audiobewerking in de film: geluidsbewerking en filmmuziek

Na de opname wordt de muziek in ieder geval op de computer nabewerkt, verbetert en eventueel met effecten verrijkt. Dan volgt het componeren van de filmmuziek na de geluidsbewerking, dit vormt meestal de laatste stap voor het publiceren van de film.

Video deluxe 2023

Bespaar 57 %
MAGIX Video deluxe 2023
i.p.v. 69,99 € 29,99

Of het nu snel gefilmd is met een mobiele telefoon of professioneel gefilmd: Met Video deluxe maak je in een paar minuten van al je opnamen adembenemende films van de hoogste kwaliteit.