SOUND FORGE Pro Mac 3
Advanced audio waveform editor for Mac

Beste SOUND FORGE gemeenschap,

Tot onze spijt moeten wij u mededelen dat wij besloten hebben de verdere ontwikkeling van SOUND FORGE Pro Mac stop te zetten.

Wij hebben het product inmiddels uit ons assortiment verwijderd. Reeds aangeschafte software kan uiteraard nog steeds zonder enige beperking worden gebruikt.

Wij danken u voor uw feedback en uw loyaliteit door de jaren heen.

Met vriendelijke groet,
uw MAGIX redactie

Geluidsopname, bewerking, verwerking en
Mastering voor Mac OS.

SOUND FORGE Pro Mac 3

SOUND FORGE Pro Mac 3

SOUND FORGE Pro Mac combineert kristalheldere meerkanaalsopnames met elegante workflows voor het bewerken van 64-bit Float WAV. De nieuwe tools voor geluidsbewerking, het meten en masteren overtuigen met absolute precisie.

Opvallend interfaceontwerp, het hoogste niveau van stabiliteit en meermaals bekroonde effectplug-ins maken SOUND FORGE Pro ook op de Mac uniek.

  • incl. iZotope RX Elements (€ 129)
  • incl. iZotope Ozone 8 Elements (€ 129)
Geluidsopname, bewerking, verwerking en mastering voor Mac OS.

Meerkanaals geluid opnemen en bewerken

Nauwkeurige on-track: neem tegelijkertijd tot 32 kanalen op in audiokwaliteit met hoge resolutie en samplefrequenties tot 192 kHz. De eenvoudig aan te passen gebruikersinterface biedt nog meer geïndividualiseerde workflows, flexibele hardware-routing en nauwkeurig instelbare meetdisplays. Op deze manier kunt u zelfs complexe projecten in een handomdraai beheersen.

Nauwkeurige geluidsbewerking

Nauwkeurige geluidsbewerking

Voer een speciale geluidsbewerking uit met samplenauwkeurigheid - of u nu op klassieke wijze in de tijdmodus werkt of niet-destructief in de gebeurtenismodus.

De interface past zich altijd precies aan uw behoeften aan - of u nu aan meerdere projecten tegelijk of aan grote, complexe producties werkt.

Loudness-meters

Loudness-meters

De nauwkeurig gekalibreerde meetinstrumenten werken volgens de AES/EBU- en CALM-normen. U maakt dus volledig gebruik van het juiste dynamische bereik - zodat uw audioproducties de grenzen van elke norm overschrijden.

De flexibele meetdisplays geven u volledige controle over positionering en oriëntatie op het scherm.

Samenwerking met SpectraLayers Pro 4

Samenwerking met SpectraLayers Pro 4

Naadloze samenwerking tussen SOUND FORGE Pro Mac 3 en SpectraLayers Pro 4 zorgt voor de beste resultaten en ongecompliceerde workflows.

Met SpectraLayers Pro 4 ervaart u uw geluid op een geheel nieuwe manier - en u kunt het ook op een geheel nieuwe manier bewerken. Draai, extraheer of optimaliseer geluiden op de sample nauwkeurig - zoals een ontwerper.

Mastering voor muziek en dialogen

SOUND FORGE maakt uw technische master perfect - elke keer opnieuw. Combineer native tools, zoals de Wave Hammer, met de krachtige plug-ins van iZotope

 

All-in-one DAO cd-mastering

All-in-one DAO cd-mastering

Voltooi je volledige master in SOUND FORGE. Met één klik kunt u Redbook compatibele cd-masters maken van alle geopende objecten. Live-opnames op één spoor kunnen worden onderverdeeld met trackmarkers en als een cd worden gebrand op Redbook Standard.

Batch-verwerking

Batch-verwerking

Het gereedschap in SOUND FORGE Pro Mac 3 verwerkt voor de batch-verwerking meerdere bestanden in één bewerking.

Extreem efficiënt: converteer uw gegevens naar nieuwe formaten, werk met nieuwe effecten of integreer metadata zoals de Cover Art Works, in slechts één stap.

Meer kracht voor de audioproductie

Geoptimaliseerd voor macOS. Ontworpen voor geluidstechnici. De native plug-ins in SOUND FORGE Pro Mac werken naadloos samen met verschillende externe plug-ins. Deze combinatie geeft u nog meer kracht voor het maken van perfecte mastering-bestanden op de Mac.

Meer kracht voor de audioproductie

Flexibele en aanpasbare werkbladen

De gebruikersinterface is voor elke productiestap configureerbaar. Gebieden zoals de niveaumeter, de mediabrowser of de wijzigingsgeschiedenis kunnen met een druk op de knop worden weergegeven of verborgen. Bovendien kunt u de grootte en positie van de vensters traploos aanpassen.

Verschillende bewerkingsmodi

Kies tussen twee verschillende bewerkingsmodi:

Tijdmodus

Tijdmodus

Perfect voor snelle, universele audiobewerking. In de tijdmodus markeert u een specifiek gebied binnen de golfvorm en manipuleert alleen dat geselecteerde gedeelte.

Actiemodus

Actiemodus

Deze modus is perfect voor niet-destructieve manieren van werken. Met op gebeurtenissen gebaseerd bewerken, verdeelt u een audiobestand in een willekeurig aantal onafhankelijke secties (gebeurtenissen) Deze kunnen flexibel worden gerangschikt en gearrangeerd op de tijdlijn. Bovendien kunt u hele regio's, gebeurtenismarkeringen of afzonderlijke punten verbinden met evenementen en ze specifiek bewerken.

Normalisering

Normalisering

Voer eventueel piekniveau- of RMS-normalisatie uit, waarbij u eenvoudig het volume van twee afzonderlijke opnamen aanpast.

Channel Converter

Channel Converter

Met de Channel Converter kunt u het aantal kanalen in een audiobestand wijzigen. Verander de richting van de kanalen in een stereobestand of sluit kanalen in een meerkanaals bestand aan voor stereo of mono downmixen.

Native geluidsbewerking

SOUND FORGE Pro Mac biedt u een breed spectrum aan digitale geluidsverwerking. Optioneel kunnen de functies Auto Trim, Fade In, Fade Out, Invert/Flip, Mute, Reverse en Volume worden toegepast op geselecteerde evenementen of op het hele audiospoor.

 

Bewerking achteraf

bit-diepteconversie

Meer bits graag - SOUND FORGE maakt gebruik van de gerenommeerde MBIT + dither-plug-in van iZotope. Met deze plug-in kunt u uw project converteren naar verschillende bitdiepten en volledige controle hebben over andere parameters, zoals Dither Mode, Noise Shaping, Noise Peak Limiter en Harmonics Surpressor.

Samplerateconversie (SRC)

Soms moet iets kleiner worden om er groots uit te zien. Voordat uw project klaar is voor de pers, moet dit worden teruggebracht tot de cd-standaard. Naast het instellen van de bitdiepte, speelt ook de juiste samplesnelheid een belangrijke rol. Met de SRC-plug-in van iZotope beschikt u over een algoritme van hoge kwaliteit dat aliasing, ruis en artefacten tijdens de conversie voorkomt.

Timestretching

Timestretching

Met de geïntegreerde plug-in élastique van zplane zijn artefacten in pitchshifting en timestretching processen nu verleden tijd. Het algoritme werkt met kennis van signaalstroombeginselen en combineert deze met psychoakoestische modellen. Het resultaat is artefactvrije toonhoogtecorrectie met samplenauwkeurige berekening, cross-channel coherentie van de fasen en behoud van formaten.

voor het beste resultaat kunt u uit verschillende modi, zoals Pro, Soloist en Efficient, de juiste kiezen voor uw bronmateriaal.

Synthesis

Met de Synthesis plug-in kunt u eenvoudige golfvormen en ruis creëren. Creëer precieze stemtonen en witte of roze ruis om de akoestiek van de ruimte te verbeteren.

Wave Hammer

De hamer is niet zonder reden de basisuitrusting van elke gereedschapskist. De combinatie van een klassieke compressor en een Volume Maximizer maken van de Wave Hammer plug-in de perfecte mastering tool.

De compressor zorgt voor een rijke punch of - verder opgedraaid - voor typische analoge vervorming. De volumet maximizer biedt daarentegen een luidere master en voorkomt overstuurde mix- en compressie-artefacten.

Geluidseffecten

Geluidseffecten

De native digitale effect- en signaalprocessors bieden u een enorm scala aan audiobewerkingsopties. Daarnaast is er een speciaal selectievenster beschikbaar voor integratie van 64-bit Audio Units (AU) en 64-bit VST 2.x plug-ins.

Pas de plug-ins afzonderlijk toe of gebruik plug-in-kettingen om uw projecten niet-destructief te bewerken met meerdere effecten. Pas de volgorde in de plug-in-keten on-the-fly aan en bewaak deze in realtime.